Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
LaScrooge
Indlæg: 7569
Tilmeldt: 9. okt 2015, 08:59
Kort karma: 1897
Likede indlæg: 24590

Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf LaScrooge » 24. nov 2019, 11:03

Hvis de skal nå at have smag nok til at indgå i cocktails, hvilke likører/snapse kan man så lave på 3 uger?
0
And we both know: I will be delicious
MissB
Indlæg: 2340
Tilmeldt: 30. apr 2017, 20:02
Kort karma: 253
Likede indlæg: 2124

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf MissB » 24. nov 2019, 12:37

Jordbær og hindbær
0
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9492
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7810

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf Sophies-mor » 24. nov 2019, 14:27

Appelsin, stjerneanis og citrus
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19610
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2444
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46096

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf LadyFox » 24. nov 2019, 15:40

Hvis i gad sende en opskrift med ville det være nice :gogo:
0
...
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29991

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf Wizzze » 24. nov 2019, 18:03

Til årstiden synes jeg en mandarin og en kakao likør er perfekte.

Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.

Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger :savl:
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
paint
Indlæg: 20423
Tilmeldt: 16. apr 2016, 17:38
Kort karma: 765
Likede indlæg: 43843

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf paint » 24. nov 2019, 18:44

Wizzze skrev:Til årstiden synes jeg en mandarin og en kakao likør er perfekte.

Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.

Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger :savl:


Det skal vel være usprøjtede mandariner, ikke?
0
Følg dem der søger sandheden, men vogt dig for dem der siger at de har fundet den

Det sted du søger, er det sted du søger fra
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29991

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf Wizzze » 24. nov 2019, 18:46

paint skrev:
Wizzze skrev:Til årstiden synes jeg en mandarin og en kakao likør er perfekte.

Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.

Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger :savl:


Det skal vel være usprøjtede mandariner, ikke?


Derfor ØKO henvisningen ;)
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
LaScrooge
Indlæg: 7569
Tilmeldt: 9. okt 2015, 08:59
Kort karma: 1897
Likede indlæg: 24590

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf LaScrooge » 24. nov 2019, 18:49

De lyder lækre, wizzze! :love: Men jeg er ude i nogle, som ksn indgå i cocktails. Kan den der chokolikør laves uden mælk, mon?
0
And we both know: I will be delicious
Brugeravatar
paint
Indlæg: 20423
Tilmeldt: 16. apr 2016, 17:38
Kort karma: 765
Likede indlæg: 43843

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf paint » 24. nov 2019, 19:00

Wizzze skrev:
paint skrev:
Wizzze skrev:Til årstiden synes jeg en mandarin og en kakao likør er perfekte.

Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.

Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger :savl:


Det skal vel være usprøjtede mandariner, ikke?




Derfor ØKO henvisningen ;)


Ja. Selvfølgelig (pandeklask)
Senest rettet af paint 24. nov 2019, 19:00, rettet i alt 1 gang.
1
Følg dem der søger sandheden, men vogt dig for dem der siger at de har fundet den

Det sted du søger, er det sted du søger fra
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29991

Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?

Indlægaf Wizzze » 24. nov 2019, 19:00

LaScrooge skrev:De lyder lækre, wizzze! :love: Men jeg er ude i nogle, som ksn indgå i cocktails. Kan den der chokolikør laves uden mælk, mon?


Det kan du godt, så ville jeg bare lave chokoladesiruppen, bland lidt Rom i for at holde den flydende og give holdbarhed.

Uden mælken ville jeg smelte chokoladen over et vandbad (pas på med at få vand i chokoladen) og når chokoladen var flydende så tilsætte ahornsirup, lade det smelte sammen under omrøring, så køle ned, tilsætte vaniljen og så 1/3del til halvdelen af rommen. Og så spæde til med ekstra alkohol når siruppen bruges til at lave selve cocktailen, det vil blive en ret sød ting ellers.
1
Do as I say! :whip:

Tilbage til "Mad og drikke"