Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
Hvis de skal nå at have smag nok til at indgå i cocktails, hvilke likører/snapse kan man så lave på 3 uger?
0
And we both know: I will be delicious
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
Appelsin, stjerneanis og citrus
0
Hæklerier på hjernen
- LadyFox
- Indlæg: 19610
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2444
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46096
Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
Hvis i gad sende en opskrift med ville det være nice
0
...
Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
Til årstiden synes jeg en mandarin og en kakao likør er perfekte.
Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.
Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger
Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.
Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger
2
Do as I say!
Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
Wizzze skrev:Til årstiden synes jeg en mandarin og en kakao likør er perfekte.
Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.
Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger
Det skal vel være usprøjtede mandariner, ikke?
0
Følg dem der søger sandheden, men vogt dig for dem der siger at de har fundet den
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
paint skrev:Wizzze skrev:Til årstiden synes jeg en mandarin og en kakao likør er perfekte.
Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.
Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger
Det skal vel være usprøjtede mandariner, ikke?
Derfor ØKO henvisningen
1
Do as I say!
Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
De lyder lækre, wizzze! Men jeg er ude i nogle, som ksn indgå i cocktails. Kan den der chokolikør laves uden mælk, mon?
0
And we both know: I will be delicious
Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
Wizzze skrev:paint skrev:Wizzze skrev:Til årstiden synes jeg en mandarin og en kakao likør er perfekte.
Mandarinlikør:
En pose ØKO mandariner presses for saft, inden saft presses, så riv skrællen af ca. halvdelen, kun den orange skræl, ikke noget af det hvide!
Bland saft og skræl med ca. 400g hvid sukker, og kog op, lad det koge et par min, og lad det så køle ned. Når det er nedkølet så si skræl fra og bland med 0,7L lys Rom (hvis man vil have en mere skarp smag, så brug vodka, nogen bruger også snaps, men det bliver for meget synes jeg. Lad likøren stå og trække mindst et par dage, men helst et par uger, så bliver den god, blød og rund.
Kakao likør
Smelt 100g god mørk chokolade sammen med 100g ahorn- eller pandekagesirup og 0,1L sødmælk over en lav varme. Køl ned og bland korn fra en hel vaniljestang i chokosiruppen. Hæld på flaske sammen med 0,7L mørk Rom og en halv dåse kondenseret mælk (ca. 200g), kom den tomme vaniljestang med på flasken og ryst godt. Lad trække på køl et par dage, med daglige vendinger/rysteture, server kold, gerne med isterninger
Det skal vel være usprøjtede mandariner, ikke?
Derfor ØKO henvisningen
Ja. Selvfølgelig (pandeklask)
Senest rettet af paint 24. nov 2019, 19:00, rettet i alt 1 gang.
1
Følg dem der søger sandheden, men vogt dig for dem der siger at de har fundet den
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Re: Likørmagere - hvilke likører kan man lave på 3 uger?
LaScrooge skrev:De lyder lækre, wizzze! Men jeg er ude i nogle, som ksn indgå i cocktails. Kan den der chokolikør laves uden mælk, mon?
Det kan du godt, så ville jeg bare lave chokoladesiruppen, bland lidt Rom i for at holde den flydende og give holdbarhed.
Uden mælken ville jeg smelte chokoladen over et vandbad (pas på med at få vand i chokoladen) og når chokoladen var flydende så tilsætte ahornsirup, lade det smelte sammen under omrøring, så køle ned, tilsætte vaniljen og så 1/3del til halvdelen af rommen. Og så spæde til med ekstra alkohol når siruppen bruges til at lave selve cocktailen, det vil blive en ret sød ting ellers.
1
Do as I say!