Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 113
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 13
Likede indlæg: 102

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf DollsLiveForever » 24. sep 2015, 06:19

Jeg ville gå efter, hvad der i mit hoved nu hedder annione reglen. Fire døgn efter kogning, hvis de er kølet hurtigt ned.

Egentlig sjovt med æg, har langt større tillid til deres holdbarhed rå.
2
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19040

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Flora » 8. nov 2015, 14:03

Jeg købte for 2 dage siden en pakke hakket svinekød, åbnede pakken og brugte noget af det og lagde resten i en pose i køleskabet. Ville I spise det i dag eller ville I turde vente til i morgen eller skal det bare smides ud med det samme? :gruble:
0
zembra1986
Indlæg: 9096
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 738
Likede indlæg: 11241

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf zembra1986 » 8. nov 2015, 14:38

^^^Såfremt posen har været lukket godt med knude på, så turde jeg nok godt spise det i dag, men ville ikke spise det i morgen.
2
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 3634
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 822
Likede indlæg: 7730
Kontakt:

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Annione » 9. nov 2015, 02:39

Flora skrev:Jeg købte for 2 dage siden en pakke hakket svinekød, åbnede pakken og brugte noget af det og lagde resten i en pose i køleskabet. Ville I spise det i dag eller ville I turde vente til i morgen eller skal det bare smides ud med det samme? :gruble:


Jeg er enormt forsigtig med hakket kød. 24 timer får det lov at stå. Ikke et øjeblik mere. Jeg ville smide det ud.
Der er uhyggeligt mange bakterier i hakket kød og de kan opformere sig i det ekstreme.
3
zembra1986
Indlæg: 9096
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 738
Likede indlæg: 11241

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf zembra1986 » 11. nov 2015, 15:33

Kan en lasagne holde sig frisk i køleskabet i 3 dage?

Det skal siges at den står i bunden af mit køleskab hvor det er mest koldt, og madvarer nogle gange småfryser lidt.
0
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2144
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf didas » 11. nov 2015, 15:46

zembra1986 skrev:Kan en lasagne holde sig frisk i køleskabet i 3 dage?

Det skal siges at den står i bunden af mit køleskab hvor det er mest koldt, og madvarer nogle gange småfryser lidt.


Jeg ville ikke have nogle skrupler ved at spise det. I et af de bakterieprogrammer der engang var på TV3 med folk, der levede klamt, havde en deltager lasagne stående ude på køkkenbordet og der sagde hygiejnedamen at man faktisk sagtens kunne spise det dagen efter. Så i køleskab må det jo give et par dages mere holdbarhed :-D
2
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
zembra1986
Indlæg: 9096
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 738
Likede indlæg: 11241

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf zembra1986 » 11. nov 2015, 15:50

^^Vildt! Jeg ville alligevel aldrig spise en ret som havde stået på bordet natten over :8:
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19040

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Flora » 16. feb 2016, 12:19

For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Wizzze » 16. feb 2016, 12:29

Flora skrev:For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?


Man plejer at sige 4-6 dage, men jeg har hørt flere bruge rester mere end en uge senere. Personlig ville jeg dufte til den, det er ret tydeligt hvis den er blevet sur.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19040

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Flora » 16. feb 2016, 12:56

Wizzze skrev:
Flora skrev:For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?


Man plejer at sige 4-6 dage, men jeg har hørt flere bruge rester mere end en uge senere. Personlig ville jeg dufte til den, det er ret tydeligt hvis den er blevet sur.


Ok, så tror jeg bare jeg bruger det. Det lugter helt som da jeg åbnede dåsen :)
0
zembra1986
Indlæg: 9096
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 738
Likede indlæg: 11241

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf zembra1986 » 25. feb 2016, 19:31

Kan jeg genvarme en suppe op, der har stået 2 timer på komfuret uden varme?

Det er hønsekødssuppe med kød/mel boller
0
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 3634
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 822
Likede indlæg: 7730
Kontakt:

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Annione » 25. feb 2016, 20:07

zembra1986 skrev:Kan jeg genvarme en suppe op, der har stået 2 timer på komfuret uden varme?

Det er hønsekødssuppe med kød/mel boller


Altså. Ja, det kan du. Men den skal helt op og koge - det er dine kød- og melboller ikke meget for.
Bakteriemæssigt er der ikke nogen ko på isen.
2
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19040

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Flora » 15. apr 2016, 08:04

Hvor længe over "mindst holdbar til"-dato ville I bruge æg?

Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?
0
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19608
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2443
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46088

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf LadyFox » 15. apr 2016, 08:12

Flora skrev:Hvor længe over "mindst holdbar til"-dato ville I bruge æg?

Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?

Jeg ville godt turde give dem et par dage til. :)
Bliver de for gamle er du ikke i tvivl.
1
...
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2144
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf didas » 15. apr 2016, 08:22

Flora skrev:Hvor længe over "mindst holdbar til"-dato ville I bruge æg?

Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?



Jeg mener at den reelle holdbarhed er omkring 4 måneder, hvis de opbevares køligt og men buttede side opad.

Jeg har uden problemer brugt æg flere uger efter mindste holdbarhedsdato. Slå dem evt. ud i en skål separat, du er ikke i tvivl, hvis de ikke kan bruges :)
3
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:

Tilbage til "Mad og drikke"