Kan det spises, eller skal det i skralderen?
- DollsLiveForever
- Indlæg: 113
- Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
- Kort karma: 13
- Likede indlæg: 102
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Jeg ville gå efter, hvad der i mit hoved nu hedder annione reglen. Fire døgn efter kogning, hvis de er kølet hurtigt ned.
Egentlig sjovt med æg, har langt større tillid til deres holdbarhed rå.
Egentlig sjovt med æg, har langt større tillid til deres holdbarhed rå.
2
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Jeg købte for 2 dage siden en pakke hakket svinekød, åbnede pakken og brugte noget af det og lagde resten i en pose i køleskabet. Ville I spise det i dag eller ville I turde vente til i morgen eller skal det bare smides ud med det samme?
0
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
^^^Såfremt posen har været lukket godt med knude på, så turde jeg nok godt spise det i dag, men ville ikke spise det i morgen.
2
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Flora skrev:Jeg købte for 2 dage siden en pakke hakket svinekød, åbnede pakken og brugte noget af det og lagde resten i en pose i køleskabet. Ville I spise det i dag eller ville I turde vente til i morgen eller skal det bare smides ud med det samme?
Jeg er enormt forsigtig med hakket kød. 24 timer får det lov at stå. Ikke et øjeblik mere. Jeg ville smide det ud.
Der er uhyggeligt mange bakterier i hakket kød og de kan opformere sig i det ekstreme.
3
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Kan en lasagne holde sig frisk i køleskabet i 3 dage?
Det skal siges at den står i bunden af mit køleskab hvor det er mest koldt, og madvarer nogle gange småfryser lidt.
Det skal siges at den står i bunden af mit køleskab hvor det er mest koldt, og madvarer nogle gange småfryser lidt.
0
- didas
- Indlæg: 2144
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
- Kort karma: 404
- Geografisk sted: Amager
- Likede indlæg: 5792
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
zembra1986 skrev:Kan en lasagne holde sig frisk i køleskabet i 3 dage?
Det skal siges at den står i bunden af mit køleskab hvor det er mest koldt, og madvarer nogle gange småfryser lidt.
Jeg ville ikke have nogle skrupler ved at spise det. I et af de bakterieprogrammer der engang var på TV3 med folk, der levede klamt, havde en deltager lasagne stående ude på køkkenbordet og der sagde hygiejnedamen at man faktisk sagtens kunne spise det dagen efter. Så i køleskab må det jo give et par dages mere holdbarhed
2
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
^^Vildt! Jeg ville alligevel aldrig spise en ret som havde stået på bordet natten over
0
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?
0
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Flora skrev:For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?
Man plejer at sige 4-6 dage, men jeg har hørt flere bruge rester mere end en uge senere. Personlig ville jeg dufte til den, det er ret tydeligt hvis den er blevet sur.
0
Do as I say!
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Wizzze skrev:Flora skrev:For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?
Man plejer at sige 4-6 dage, men jeg har hørt flere bruge rester mere end en uge senere. Personlig ville jeg dufte til den, det er ret tydeligt hvis den er blevet sur.
Ok, så tror jeg bare jeg bruger det. Det lugter helt som da jeg åbnede dåsen
0
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Kan jeg genvarme en suppe op, der har stået 2 timer på komfuret uden varme?
Det er hønsekødssuppe med kød/mel boller
Det er hønsekødssuppe med kød/mel boller
0
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
zembra1986 skrev:Kan jeg genvarme en suppe op, der har stået 2 timer på komfuret uden varme?
Det er hønsekødssuppe med kød/mel boller
Altså. Ja, det kan du. Men den skal helt op og koge - det er dine kød- og melboller ikke meget for.
Bakteriemæssigt er der ikke nogen ko på isen.
2
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Hvor længe over "mindst holdbar til"-dato ville I bruge æg?
Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?
Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?
0
- LadyFox
- Indlæg: 19608
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2443
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46088
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Flora skrev:Hvor længe over "mindst holdbar til"-dato ville I bruge æg?
Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?
Jeg ville godt turde give dem et par dage til.
Bliver de for gamle er du ikke i tvivl.
1
...
- didas
- Indlæg: 2144
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
- Kort karma: 404
- Geografisk sted: Amager
- Likede indlæg: 5792
Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?
Flora skrev:Hvor længe over "mindst holdbar til"-dato ville I bruge æg?
Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?
Jeg mener at den reelle holdbarhed er omkring 4 måneder, hvis de opbevares køligt og men buttede side opad.
Jeg har uden problemer brugt æg flere uger efter mindste holdbarhedsdato. Slå dem evt. ud i en skål separat, du er ikke i tvivl, hvis de ikke kan bruges
3
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter