Side 3 af 3

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 15. apr 2016, 08:49
af Flora
Tak begge to :)

Så lader jeg være med at holde æggeorgie :lol:

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 15. apr 2016, 09:05
af Sophies-mor
Æg kan holde enormt længe på køl.
Min mand sejler og det er sket flere gange at de har fået proviant ombord samtidig med hans påmønstring. Herunder æg.
Vi taler om 300-400 æg.

På en udmønstring på 4,5 måned var der max to æg , der blev dårlige.
Æggene blev så typisk vendt i bakken en gang ugentligt/ hver fjortende dag.

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 15. apr 2016, 09:09
af Flora
Sophies-mor skrev:Æg kan holde enormt længe på køl.
Min mand sejler og det er sket flere gange at de har fået proviant ombord samtidig med hans påmønstring. Herunder æg.
Vi taler om 300-400 æg.

På en udmønstring på 4,5 måned var der max to æg , der blev dårlige.
Æggene blev så typisk vendt i bakken en gang ugentligt/ hver fjortende dag.


Vildt nok! Så har jeg vist ikke noget at frygte pga. et par dage over dato :D

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 15. apr 2016, 09:09
af Sophies-mor
Flora skrev:
Sophies-mor skrev:Æg kan holde enormt længe på køl.
Min mand sejler og det er sket flere gange at de har fået proviant ombord samtidig med hans påmønstring. Herunder æg.
Vi taler om 300-400 æg.

På en udmønstring på 4,5 måned var der max to æg , der blev dårlige.
Æggene blev så typisk vendt i bakken en gang ugentligt/ hver fjortende dag.


Vildt nok! Så har jeg vist ikke noget at frygte pga. et par dage over dato :D

Nope :)

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 21. apr 2016, 01:14
af Annione
Jeg giver altid æg en måned mere end holdbarhedsdatoen. Æg er hardcore. Selv i lande som Thailand og Qatar, hvor det er bankevarmt, der kan de sagtens stå i solen, i dagevis uden at blive dårlige.
- men jeg har det dog ganske stramt med det (med æg i solen altså) :lol:

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 7. maj 2016, 12:19
af Flora
Jeg er ved at rydde ud i mine køkkenskabe og frem fra gemmerne kom et glas tørrede østershatte med udløbsdato 28/2-2013 :blush:

Når nu de er tørrede tænker jeg at de burde kunne holde sig i virkelig lang tid, men på den anden side er de jo altså mere end 3 år for gamle. Ville I kyle dem direkte i skralderen eller tror I de kan spises?

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 7. maj 2016, 12:58
af Lykke
Flora skrev:Jeg er ved at rydde ud i mine køkkenskabe og frem fra gemmerne kom et glas tørrede østershatte med udløbsdato 28/2-2013 :blush:

Når nu de er tørrede tænker jeg at de burde kunne holde sig i virkelig lang tid, men på den anden side er de jo altså mere end 3 år for gamle. Ville I kyle dem direkte i skralderen eller tror I de kan spises?


Hvordan lugter det? Jeg synes tit man kan finde ud af sådan noget ved lugten.

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 7. maj 2016, 13:29
af Flora
Lykke skrev:
Flora skrev:Jeg er ved at rydde ud i mine køkkenskabe og frem fra gemmerne kom et glas tørrede østershatte med udløbsdato 28/2-2013 :blush:

Når nu de er tørrede tænker jeg at de burde kunne holde sig i virkelig lang tid, men på den anden side er de jo altså mere end 3 år for gamle. Ville I kyle dem direkte i skralderen eller tror I de kan spises?


Hvordan lugter det? Jeg synes tit man kan finde ud af sådan noget ved lugten.


Nu har stået og lugtet lidt til det og det er faktisk en lugt der er svær at beskrive. Men hvis jeg skal forsøge er den nok sådan lidt træagtig, lidt af skovbund måske :genert:. Altså det lugter ikke dårligt, men alligevel lidt sært. Men jeg aner ikke hvordan sådan noget normalt skal lugte, så det er svært at vurdere om det lugter anderledes end normalt :wacko:

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 7. maj 2016, 15:30
af PaleSeptember
Flora skrev:Jeg er ved at rydde ud i mine køkkenskabe og frem fra gemmerne kom et glas tørrede østershatte med udløbsdato 28/2-2013 :blush:

Når nu de er tørrede tænker jeg at de burde kunne holde sig i virkelig lang tid, men på den anden side er de jo altså mere end 3 år for gamle. Ville I kyle dem direkte i skralderen eller tror I de kan spises?


Jeg ville godt turde bruge dem.

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 7. maj 2016, 21:47
af Giraffie
Flora skrev:Tak begge to :)

Så lader jeg være med at holde æggeorgie :lol:


Læste om at man man kan teste det i en skål med vand.
Falder ægget til bunds er det fint.
Flyder det er det dårligt.
Rejser det sig op, uden dog at flyde skal man lige lugte til indholdet inden det bliver brugt.

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 19. maj 2016, 12:43
af topmadras3
Hakket oksekød der har været frosset ned,tø op,lavet en gryderet,der er en rest kan det fryses ned og spises igen?

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 19. maj 2016, 13:10
af Annione
topmadras3 skrev:Hakket oksekød der har været frosset ned,tø op,lavet en gryderet,der er en rest kan det fryses ned og spises igen?


Sagtens.

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

: 19. maj 2016, 13:13
af topmadras3
Annione skrev:
topmadras3 skrev:Hakket oksekød der har været frosset ned,tø op,lavet en gryderet,der er en rest kan det fryses ned og spises igen?


Sagtens.

Tak :dance: