Smørelse

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Smørelse

Indlægaf HappyPaww » 2. mar 2020, 21:38

Falstria skrev:
HappyPaww skrev:
didas skrev:Økologisk smør. Står i en smørboks på køkkenbordet, så det er klar-til-brug konsistens.

Jeg har altid været i tvivl om, om det er “sikkert” ift holdbarhed og bakterievækst osv.? :gruble:


Smør bliver harskt før det bliver grønt af mug.
Man stopper med at bruge det helt automatisk før det bliver "usikkert".

Men bliver det så hurtigere harsk end hvis det er på køl?
0
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2145
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Smørelse

Indlægaf didas » 2. mar 2020, 21:48

HappyPaww skrev:
Falstria skrev:
HappyPaww skrev:
didas skrev:Økologisk smør. Står i en smørboks på køkkenbordet, så det er klar-til-brug konsistens.

Jeg har altid været i tvivl om, om det er “sikkert” ift holdbarhed og bakterievækst osv.? :gruble:


Smør bliver harskt før det bliver grønt af mug.
Man stopper med at bruge det helt automatisk før det bliver "usikkert".

Men bliver det så hurtigere harsk end hvis det er på køl?


Jeg har kun oplevet et par enkelte gange, at det er nået at blive harsk og der har ikke været meget tilbage, så det er bare røget ud. Som regel er det ikke noget problem :)
1
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2145
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Smørelse

Indlægaf didas » 2. mar 2020, 22:04

Falstria skrev:
didas skrev:
HappyPaww skrev:
Falstria skrev:
HappyPaww skrev:
didas skrev:Økologisk smør. Står i en smørboks på køkkenbordet, så det er klar-til-brug konsistens.

Jeg har altid været i tvivl om, om det er “sikkert” ift holdbarhed og bakterievækst osv.? :gruble:


Smør bliver harskt før det bliver grønt af mug.
Man stopper med at bruge det helt automatisk før det bliver "usikkert".

Men bliver det så hurtigere harsk end hvis det er på køl?


Jeg har kun oplevet et par enkelte gange, at det er nået at blive harsk og der har ikke været meget tilbage, så det er bare røget ud. Som regel er det ikke noget problem :)


Kan du huske hvor gammelt det nåede at blive? :gruble:

Jeg tænker maks 2 uger uden køl, hvor det smør jeg har på køl nemt holder 2 måneder uden den mindste bismag.
Men har jo ikke lavet forsøget med at gå til grænsen.


Jeg kan faktisk ikke huske hvor længe vi plejer at have det stående. Men 2-3 uger er nok ikke helt skævt.
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
hthy
Indlæg: 575
Tilmeldt: 17. aug 2015, 22:48
Kort karma: 32
Likede indlæg: 699

Re: Smørelse

Indlægaf hthy » 2. mar 2020, 22:56

Det er nok mindst 10 år siden jeg holdt op med at komme smør eller kærgården på brød, det sidste jeg droppede var søngagsrundstykkerne og der fik jeg en god ide. Nemlig at lune en underkop under den varme hane og så skære en tynd skive køleskabskoldt smør og lægge den på underkoppen et øjeblik, Så var det nemt at smøre ud. (Jeg har altid hadet tandsmør)
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13013
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Smørelse

Indlægaf Pandesteg » 3. mar 2020, 06:05

Vi køber kun rigtig smør og som regel øko. Jeg synes de der smørbare er alt for bløde i det. Nok fordi jeg har vænnet mig af med at spise dem.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Ally
Indlæg: 4696
Tilmeldt: 2. sep 2015, 18:25
Kort karma: 892
Likede indlæg: 7690

Re: Smørelse

Indlægaf Ally » 3. mar 2020, 08:33

Kærgården eller Lurpak til brød. Salatmayo til sandwiches. Flydende margarine til stegning.
0
What if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14808
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1182
Likede indlæg: 24921

Re: Smørelse

Indlægaf sigge » 3. mar 2020, 09:26

Kærgården eller smørbar Lurpak. Jeg har ikke tålmodighed til "rent" smør - det skal kunne smøres på brød direkte fra køleskabet. Jeg bruger det primært på hvedebrød og knækbrød, for jeg har vænnet mig til at spise rugbrødsmadder uden smørelse under pålægget.
0
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19646
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2446
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46291

Re: Smørelse

Indlægaf LadyFox » 3. mar 2020, 09:56

På brød så den smørbar der er på tilbud, og aldrig rigtig smør - jeg har slet ikke tålmodighed til at vente på det ikke er så hårdt.
Til bagværk bruger jeg tilgengæld kun rigtig smør.
Til stegning så rigtig smør, olie eller flydende becel.
0
...
Lys
Indlæg: 5851
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 500
Likede indlæg: 10492

Re: Smørelse

Indlægaf Lys » 3. mar 2020, 10:01

Jeg bruger rigtig smør fra Thise. Det kan fint smøres på brød direkte fra køleskabet, synes jeg. Smør skal i øvrigt også helst være koldt for at være lækkert på brød.
0
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 2169
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 239
Likede indlæg: 3535

Re: Smørelse

Indlægaf dykkersild » 3. mar 2020, 10:09

Til brød og bagning - smør - aldrig blandingsprodukter
Til stegning - som oftes blader jeg smør og olie. Olie køber jeg i 5L dunke direkte fra Italien.
0
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 611
Likede indlæg: 2922
Kontakt:

Re: Smørelse

Indlægaf Pussikat82 » 3. mar 2020, 11:38

Spiser kun smør på lyst brød, og der er det helst Kærgården. Kan leve med Lurpak smørbar eller thise smør med sydesalt. Begge har en acceptabel smag. Bakkedal og div plantemargariner er bandlyste herhjemme. Bryder mig ikke om smagen.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Tilbage til "Mad og drikke"