Locobase skrev:Jeg har fundet - og er startet på denne opskrift, er det forkert:
OPSKRIFT PÅ EN GOD SURDEJ
1 l koldt vand
300 g hvedemel
300 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel, bare ikke rugmel
Sådan laver du en surdej
Bland vand og de to slags mel godt sammen i en skål, og lad deT stå utildækket i stuetemperatur.
Rør i din surdej 1-2 gange om dagen. Efter 4 dage skal du hælde halvdelen af surdejen ud og lavE en hel ny portion surdej, som du rører godt sammen med den "gamle" for at friske den op. Lad surdejen stå til næste dag. Din surdej skal nu være boblende, let hævet og have en let syrlig og samtidig mild, blød og og rund duft - så er den klar til brug.
Hver gang du skal bage, tager du lidt af surdejen og lader resten stå. 2-3 timer før du skal bruge surdejen igen, frisker du den op med en halv portion ny surdej
Det er i hvert fald meget anderledes end den måde jeg startede min surdej op på, men derfor kan det måske godt blive godt.
Jeg brugte Cathrine Brandts fremgangsmåde, købte hendes E-bog om surdej hvor det helt står udførligt beskrevet. Jeg har en surdej som jeg fodrer forskelligt op til hvedebrød, rugbrød, søde sager med surdej osv. Men bruger den samme surdej til det hele.