Siden jeg så “Sæt pris på Danmark” hvor de fik gigantiske tarteletter på Bornholm, har jeg jævnligt drømt om sådan en.
Men normalt vil jeg have almindelige tarteletter med høns i asparges, lavet på Hel kylling kogt og dåse eller glas asparges. Og så skal der et lille drys paprika ovenpå.
Rigtigt / forkert ?
- Pjeps
- Indlæg: 6344
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 771
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14591
Re: Rigtigt / forkert ?
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Re: Rigtigt / forkert ?
Jeg kan spise det hele. Vegetarisk fyld med skorzonerødder og svampe, på kogt kylling med hvide asparges, sågar ud af de der skrækkelige dåser (minder mig om barndom). Skallen kan også være lidt hip som hap, synes de smager meget ens.
Jeg pynter dem aldrig selv, kværner lidt peber på, men igen, pynt med persille eller tomat er da velkomment.
Jeg pynter dem aldrig selv, kværner lidt peber på, men igen, pynt med persille eller tomat er da velkomment.
0
Re: Rigtigt / forkert ?
Spjaerten skrev:godtnavn skrev:Jeg har aldrig smagt tarteletter. Men er også vegetar så fyldet kan jeg ikke spise, og skallerne ser tørre/kedelige ud. Nok ikke en ret for mig
De varmes så butterdejen er dejlig fedtet
Jeg anede ikke de var butterdej, og nu bliver jeg nok skydt, men jeg kan ikke lide butterdej
Rullede deje er fantastisk til kage, ikke mad.
0
Re: Rigtigt / forkert ?
Tarteletter er en af de ting jeg savner sindssygt meget her i Holland. De har 'ragout skaller' men de er skaaret forkert saa de bliver smattede og ulaekre - slet ikke sproede og luftige. :tud:
Saa naar vi er i Danmark skal der en 5-6 pakker Luksus Tarteletter fra Humlum med hjem (Karen wolf's er ikke lige saa gode, synes jeg)
Og saa er det den helt traditionelle hoens (kogt paa suppe) i asparges (fra glas) der laves som fyld. Ikke nogen aerter i! Der kan max puttes en dusk persille og en skive boejet tomat ovenpaa, bare lige for at faa lidt farve paa.
Saa naar vi er i Danmark skal der en 5-6 pakker Luksus Tarteletter fra Humlum med hjem (Karen wolf's er ikke lige saa gode, synes jeg)
Og saa er det den helt traditionelle hoens (kogt paa suppe) i asparges (fra glas) der laves som fyld. Ikke nogen aerter i! Der kan max puttes en dusk persille og en skive boejet tomat ovenpaa, bare lige for at faa lidt farve paa.
0
Re: Rigtigt / forkert ?
HappyPaww skrev:Jeg er til det klassiske: Luksustarteletter (eller hjemmelavede/restauranters egne), med høns i asparges. Elsker det med friske hvide og grønne asparges og kyllingen må endelig ikke være for trevlet - der skal være reelle stykker/bidder. Pynt med aspargeshoveder og lidt friske krydderurter, fx brøndkarse, kørvel eller persille.
Rejer har da absolut ingenting at gøre på en høns i asparges tartelet
Min Frk. Jensens kogebog Anno 1930 nævner slet ikke Høns i Asparges som tartelet fyld.
Derimod nævnes hhv. Rejer i Asparges og Høns i Grønærter.
Min oldemors opskrift med Skinke i Grønærter er dog ældre end kogebogen.
Dertil er mange desserter nævnt, som serveres i tartelet skaller.
0
- Misantropen
- Indlæg: 16960
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1077
- Likede indlæg: 21092
Re: Rigtigt / forkert ?
Pjeps skrev:Siden jeg så “Sæt pris på Danmark” hvor de fik gigantiske tarteletter på Bornholm, har jeg jævnligt drømt om sådan en.
Men normalt vil jeg have almindelige tarteletter med høns i asparges, lavet på Hel kylling kogt og dåse eller glas asparges. Og så skal der et lille drys paprika ovenpå.
Et halvt kilo
Jeg har normalvis en god appetit, men jeg er nu ikke sikker på jeg kunne spise op
0
Re: Rigtigt / forkert ?
Hvis jeg laver det selv, er det som regel luksusskaller med klassisk høns i asparges-fyld. Men jeg er nu ikke så besværlig, hvad det angår. Ville da spise alle dem, du viser billeder af.
0
- Skorstenen
- Indlæg: 4894
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 552
- Likede indlæg: 8821
Re: Rigtigt / forkert ?
Luksus tarteletter (må gerne være fedtreducerede) med hjemmelavet høns i asparges (gerne fra dåse), ingen fløde i sovsen. Pyntes med en tomatbåd, en agurkrytter, en dusk persille og et drys knust bacon.
0
Re: Rigtigt / forkert ?
Misantropen skrev:Pjeps skrev:Siden jeg så “Sæt pris på Danmark” hvor de fik gigantiske tarteletter på Bornholm, har jeg jævnligt drømt om sådan en.
Men normalt vil jeg have almindelige tarteletter med høns i asparges, lavet på Hel kylling kogt og dåse eller glas asparges. Og så skal der et lille drys paprika ovenpå.
Et halvt kilo
Jeg har normalvis en god appetit, men jeg er nu ikke sikker på jeg kunne spise op
Jeg har prøvet en af kæmpetarteletterne på Café Alrø. De har "kun" 300 g fyld i, så jeg kunne godt spise op. Og spise chokolademousse til dessert. Altså efter lige at have slået mave lidt.
1
You can't spell awesome without me.
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Rigtigt / forkert ?
Misantropen skrev:Pjeps skrev:Siden jeg så “Sæt pris på Danmark” hvor de fik gigantiske tarteletter på Bornholm, har jeg jævnligt drømt om sådan en.
Men normalt vil jeg have almindelige tarteletter med høns i asparges, lavet på Hel kylling kogt og dåse eller glas asparges. Og så skal der et lille drys paprika ovenpå.
Et halvt kilo
Jeg har normalvis en god appetit, men jeg er nu ikke sikker på jeg kunne spise op
Jeg synes det lyder af virkelig lidt, for en såkaldt "gigantisk" tartelet Sådan en almindelig tartelet med fyld vejer vel nemt 100 gr., hvis ikke mere, og jeg kan altså snildt spise 6-7 tarteletter
1
- Misantropen
- Indlæg: 16960
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1077
- Likede indlæg: 21092
Re: Rigtigt / forkert ?
zembra1986 skrev:Misantropen skrev:Pjeps skrev:Siden jeg så “Sæt pris på Danmark” hvor de fik gigantiske tarteletter på Bornholm, har jeg jævnligt drømt om sådan en.
Men normalt vil jeg have almindelige tarteletter med høns i asparges, lavet på Hel kylling kogt og dåse eller glas asparges. Og så skal der et lille drys paprika ovenpå.
Et halvt kilo
Jeg har normalvis en god appetit, men jeg er nu ikke sikker på jeg kunne spise op
Jeg synes det lyder af virkelig lidt, for en såkaldt "gigantisk" tartelet Sådan en almindelig tartelet med fyld vejer vel nemt 100 gr., hvis ikke mere, og jeg kan altså snildt spise 6-7 tarteletter
Det kommer selvfølgelig an på fyldet og tarteletskallerne. De tarteletskaller jeg har brugt har ikke haft plads til mere end et par grydeskefulde. Dem kan jeg også nemt spise mange af, men jeg tror heller ikke de vejer 100 gram pr styk
1
Re: Rigtigt / forkert ?
Det er en af de ting man kan have en romantiusk længsel efter - men når man så får det ...
0
Re: Rigtigt / forkert ?
zembra1986 skrev:Misantropen skrev:Pjeps skrev:Siden jeg så “Sæt pris på Danmark” hvor de fik gigantiske tarteletter på Bornholm, har jeg jævnligt drømt om sådan en.
Men normalt vil jeg have almindelige tarteletter med høns i asparges, lavet på Hel kylling kogt og dåse eller glas asparges. Og så skal der et lille drys paprika ovenpå.
Et halvt kilo
Jeg har normalvis en god appetit, men jeg er nu ikke sikker på jeg kunne spise op
Jeg synes det lyder af virkelig lidt, for en såkaldt "gigantisk" tartelet Sådan en almindelig tartelet med fyld vejer vel nemt 100 gr., hvis ikke mere, og jeg kan altså snildt spise 6-7 tarteletter
2
Do as I say!