Jeg ville ha spist det uden at blinke.
Nu har jeg sidder med egenkontrol (fødevarestyrelse) på mit job, og laver et overblik over reglerne for fødevarer.
Og en af reglerne er at mad ved genopvarmnig skal varmes til net end 75 grader.
Så det tænker jeg generelt er en god tommelfinger, når man får glemt at sætte noget mad på køl hurtigt.
Ville I spise det?
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8941
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25618
Re: Ville I spise det?
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Re: Ville I spise det?
Madam Pomfrey skrev:Jeg ville ha spist det uden at blinke.
Nu har jeg sidder med egenkontrol (fødevarestyrelse) på mit job, og laver et overblik over reglerne for fødevarer.
Og en af reglerne er at mad ved genopvarmnig skal varmes til net end 75 grader.
Så det tænker jeg generelt er en god tommelfinger, når man får glemt at sætte noget mad på køl hurtigt.
Men reglerne dikterer også hurtig nedkøling. Netop fordi du ikke dræber toksiner eller sporer ved opvarmning til 75 grader .
Til gengæld så er 75 grader fuldstændigt overkill, men så er man da sikre på at ting er godt og grundigt dræbt, fra FVSTs side
0
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8941
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25618
Re: Ville I spise det?
Filipai skrev:Madam Pomfrey skrev:Jeg ville ha spist det uden at blinke.
Nu har jeg sidder med egenkontrol (fødevarestyrelse) på mit job, og laver et overblik over reglerne for fødevarer.
Og en af reglerne er at mad ved genopvarmnig skal varmes til net end 75 grader.
Så det tænker jeg generelt er en god tommelfinger, når man får glemt at sætte noget mad på køl hurtigt.
Men reglerne dikterer også hurtig nedkøling. Netop fordi du ikke dræber toksiner eller sporer ved opvarmning til 75 grader .
Til gengæld så er 75 grader fuldstændigt overkill, men så er man da sikre på at ting er godt og grundigt dræbt, fra FVSTs side
ja det ved jeg, - men de 75 grader tænkte jeg nemlig også lig med "alt ondskab dødt" og så tør jeg godt alligevel, på trods af langsom nedkøling.
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Re: Ville I spise det?
Moxy-lady skrev:Please sig ja
I går lavede jeg en kæmpe portion kartoffel-porresuppe, som jeg lod Stå på komfuret oh glemte alt om den, mens jeg puttede min datter.. Hvor jeg faldt i søvn og vågnede 1.30 i nat, hvor jeg stillede den direkte ind.
Dvs den har stået ude mellem 17.30-1.30 i nat, uden at være på køl (og uden kogepladen var tændt)
Der er ikke andet i end kartofler, porrer og lidt bouillonterning (og vand). Det er en kæmpe suppe gryde, for jeg lavede til flere dage, og ville være ærgerlig over at smide den ud. Den lugter fint.
Så, kan den spises?
Jeg ved godt, man kan vise andre ting med laboratorietest, men jeg har ikke oplevet frisklavede ting gå i fordærv så hurtigt. Jeg ville absolut smage på det, og hvis det ikke smagte dårligt, ville jeg spise det.
Jeg har oplevet værre i mine snart 40 år.
0
Essen meine sheisse. Schmäct gut, jah?
All poopoo times are peepee times, but not all peepee times are poopoo times.
Re: Ville I spise det?
Madam Pomfrey skrev:Filipai skrev:Madam Pomfrey skrev:Jeg ville ha spist det uden at blinke.
Nu har jeg sidder med egenkontrol (fødevarestyrelse) på mit job, og laver et overblik over reglerne for fødevarer.
Og en af reglerne er at mad ved genopvarmnig skal varmes til net end 75 grader.
Så det tænker jeg generelt er en god tommelfinger, når man får glemt at sætte noget mad på køl hurtigt.
Men reglerne dikterer også hurtig nedkøling. Netop fordi du ikke dræber toksiner eller sporer ved opvarmning til 75 grader .
Til gengæld så er 75 grader fuldstændigt overkill, men så er man da sikre på at ting er godt og grundigt dræbt, fra FVSTs side
ja det ved jeg, - men de 75 grader tænkte jeg nemlig også lig med "alt ondskab dødt" og så tør jeg godt alligevel, på trods af langsom nedkøling.
Som jeg også nævner ville jeg også selv, men det er bare vigtigt at de 75 grader kun reelt gælder ved første opvarmning . Meget usandsynligt i det her tilfælde, men ikke desto mindre muligt fordi toksiner ikke dør ved de 75.
0