Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Primært hjemmelavet. Laver langt det meste selv. 100 % af kagerne og 90 % brød (køber rugbrød, fordi det primært handler om at skulle være nemt, når vi spiser det). En del af grunden til, at det meste er hjemmelavet, er mit dårlige mave-tarmsystem, der ikke tåler mange forarbejdede/færdige produkter. Så vi må lave meget selv. Er dog også glad for at kunne det, men nogle gange ville det være nemmere at kunne spise noget, der er helt færdigt. Det er totalt udelukket med langt de fleste ting. Der er dog ting, jeg tåler i perioder, så vi spiser f.eks. en del klare supper lige nu, færdige fra køledisken og hælder købe-boller. Udelukkende for nemheds skyld, fordi vi har brug for et alternativ, når jeg ikke har kræfter til at lave mad, da vi ikke bare kan købe take-out. Dog får vi altid hjemmebagte suppehorn (kuvertbrød) til, som jeg bager og har i fryseren lige til at hive op.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
- Kattefjæs
- Indlæg: 2540
- Tilmeldt: 29. aug 2015, 15:06
- Kort karma: 360
- Geografisk sted: London
- Likede indlæg: 6387
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Jeg er kun mig selv herhjemme, og af samme årsag gider jeg ikke rigtig lave pasta og lasagneplader selv. Jeg gider godt hvis jeg laver mad til andre, men ikke når det bare er mig - så køber jeg det altså.
Men dej, også tærte- og butterdej, laver jeg altid selv. Jeg bager også brød og boller selv (med undtagelse af rugbrød, det er udliciteret til min mor). Det tager heldigvis ikke så lang tid, og det kan fryses og gemmes hvis det endelig skal være.
Til gengæld er mit liv altså for kort til at lave filodej, så det køber jeg. Jeg orker det simpelthen ikke.
Jeg gider ikke købe suppe, pizza, marmelade, sovs og den slags. I vinterhalvåret spiser jeg suppe flere gange om ugen, så jeg laver bare en enorm portion en gang om måneden og fryser ned. Marmelade og sovs laver jeg bare selv. Jeg elsker syltede rødbeder og agurker og sådan noget, men jeg plejer at få nogle glas af min mor i ny og næ, så det betaler sig sjældent for mig at lave dem selv eller købe dem. Så de er hjemmelavede, men bare ikke af mig.
Men dej, også tærte- og butterdej, laver jeg altid selv. Jeg bager også brød og boller selv (med undtagelse af rugbrød, det er udliciteret til min mor). Det tager heldigvis ikke så lang tid, og det kan fryses og gemmes hvis det endelig skal være.
Til gengæld er mit liv altså for kort til at lave filodej, så det køber jeg. Jeg orker det simpelthen ikke.
Jeg gider ikke købe suppe, pizza, marmelade, sovs og den slags. I vinterhalvåret spiser jeg suppe flere gange om ugen, så jeg laver bare en enorm portion en gang om måneden og fryser ned. Marmelade og sovs laver jeg bare selv. Jeg elsker syltede rødbeder og agurker og sådan noget, men jeg plejer at få nogle glas af min mor i ny og næ, så det betaler sig sjældent for mig at lave dem selv eller købe dem. Så de er hjemmelavede, men bare ikke af mig.
0
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21958
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2515
- Likede indlæg: 59560
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
For mig personligt giver det mere mening at se på kvalitet og ingredienser, og der prøver jeg at begrænse mit indtag af fx. tilsætningsstoffer og kunstige sødemidler. Det betyder, at jeg sjældent spiser klassiske færdigretter, pulvermad, osv, men ikke nødvendigvis, at jeg står i køkkenet i timevis.
I dag kan man få så bredt et udvalg af produkter, at jeg ikke synes, at opdelingen i hjemmelavet, halvfabrikata og færdigretter er så sigende som tidligere.
En færdigkøbt suppe behøver fx. ikke at være lig med en frostblok eller et brev med noget pulver i.
I dag kan man få så bredt et udvalg af produkter, at jeg ikke synes, at opdelingen i hjemmelavet, halvfabrikata og færdigretter er så sigende som tidligere.
En færdigkøbt suppe behøver fx. ikke at være lig med en frostblok eller et brev med noget pulver i.
3
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Det er sjovt, for jeg synes faktisk Knorr-lasagne og købe-supper smager bedre end de flestes hjemmelavede versioner. Jeg laver det selv, fordi jeg ikke bryder mig om tanken om tilsætningsstoffer, men smagsmæssigt synes jeg halv/hel-præfabrika er bedre. Måske fordi jeg elsker salt og så er jeg ret nærig - det er ofte billigere selv at lave det.
0
- LadyFox
- Indlæg: 19645
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46290
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
En god blanding af de tre valgmuligheder, så jeg valgte halv-præfabrika.
Det kommer lidt an på hvad der skal laver om jeg går all-in på at gøre detselv, snyder en smule eller snyder helt.
F.eks. laver jeg is og marmelade selv, hvis jeg kan slippe afsted med selv at plukke frugterne er det kun endnu bedre.
Skal vi have pastaretter så køber jeg pastaen færdig, og står selv for resten.
Mit rugbrød køber jeg færdigt, og som oftes også pålægget til.
Det kommer lidt an på hvad der skal laver om jeg går all-in på at gøre detselv, snyder en smule eller snyder helt.
F.eks. laver jeg is og marmelade selv, hvis jeg kan slippe afsted med selv at plukke frugterne er det kun endnu bedre.
Skal vi have pastaretter så køber jeg pastaen færdig, og står selv for resten.
Mit rugbrød køber jeg færdigt, og som oftes også pålægget til.
0
...
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrikat
Jeg laver ikke selv pasta, hakker ikke selv kød, blander ikke min egen karry... Men ellers laver jeg det meste selv.
Når jeg har alene-aften, så elsker jeg dog en mou suppe med købe-kød og mel boller og jeg laver altid knoors bearinaise, fordi min kæreste ikke kan tåle æg, medmindre det er i den pulverversion, som jeg tror der er i knoors.
Når jeg har alene-aften, så elsker jeg dog en mou suppe med købe-kød og mel boller og jeg laver altid knoors bearinaise, fordi min kæreste ikke kan tåle æg, medmindre det er i den pulverversion, som jeg tror der er i knoors.
0
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Mine smagsløg er ret snobbede.
Enten køber jeg take-away/en hel frossen ret fra supermarkedet eller også laver jeg det fra bunden/spiser noget fra fryseren jeg engang har lavet fra bunden. Jeg synes 95% af al pulver-dims og sovs fra tube smager afskyeligt. Det har sådan en underlig aura af smagsforstærker/det 3. krydderi som jeg absolut ikke synes gør sig i eksempelvis en pastasauce. Knorrs bearnaise synes jeg smager decideret sødt og afskyeligt.
Og så hører jeg også til dem der ikke fatter at folk gider bruge 19 kroner på en pakke tvivlsom pulver-persillesauce når det tager sådan ca. 4 minutter at bage noget mel op og smide lidt frossen hakket persille i.
Enten køber jeg take-away/en hel frossen ret fra supermarkedet eller også laver jeg det fra bunden/spiser noget fra fryseren jeg engang har lavet fra bunden. Jeg synes 95% af al pulver-dims og sovs fra tube smager afskyeligt. Det har sådan en underlig aura af smagsforstærker/det 3. krydderi som jeg absolut ikke synes gør sig i eksempelvis en pastasauce. Knorrs bearnaise synes jeg smager decideret sødt og afskyeligt.
Og så hører jeg også til dem der ikke fatter at folk gider bruge 19 kroner på en pakke tvivlsom pulver-persillesauce når det tager sådan ca. 4 minutter at bage noget mel op og smide lidt frossen hakket persille i.
0
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Karkluden skrev:Og jeg køber hellere takeout/helfabrikata end halvfabrikata.
This.
0
Livslinjen: 70 201 201
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
^ Nu er der jo nogen der er melopbagningsmæssigt udfordret..
Ej, jeg laver nu af og til persillesovs selv, men er virkelig ikke særlig god til hverken det eller sovs generelt. Så oftest køber jeg en færdiglavet. Ikke pulver, det bliver ækelt, men de helt færdiglavede der bare skal varmes. Synes godt man kan finde noget der er hæderligt.
Generelt spiser jeg nok meget en blanding af hjemmelavet, halv-præfabrika og hel-præfabrika. Kan bedst lide at lave maden selv, men når tiden er knap tager jeg altså af og til en færdigret/halvfærdigret.
Ej, jeg laver nu af og til persillesovs selv, men er virkelig ikke særlig god til hverken det eller sovs generelt. Så oftest køber jeg en færdiglavet. Ikke pulver, det bliver ækelt, men de helt færdiglavede der bare skal varmes. Synes godt man kan finde noget der er hæderligt.
Generelt spiser jeg nok meget en blanding af hjemmelavet, halv-præfabrika og hel-præfabrika. Kan bedst lide at lave maden selv, men når tiden er knap tager jeg altså af og til en færdigret/halvfærdigret.
0
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Som andre nævner laver jeg ikke selv pastaplader, flåede tomater, hakkekød osv., men jeg laver selv dressinger, mayonaisse, sylter mange ting selv, laver supper, sovser, gryderetter osv. uden hjælp fra Knorr eller lignende.
Jeg synes det er vildt smart med de der convieniencegrønt/salater, men jeg er for nærrig til at købe det. Og synes tit, at færdigskåret grønt har en mærkelig smag.
Jeg synes det er vildt smart med de der convieniencegrønt/salater, men jeg er for nærrig til at købe det. Og synes tit, at færdigskåret grønt har en mærkelig smag.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
-
- Indlæg: 7102
- Tilmeldt: 29. sep 2015, 06:34
- Kort karma: 969
- Likede indlæg: 9466
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Modsat de fleste andre herinde så laver jeg ikke ret meget mad fra bunden.
Jeg kan rigtig godt lide at spise mad, men jeg kan ikke specielt godt lide at lave det, så her er det noget, som skal gøres på linje med opvask og tøjvask.
Da jeg trods alt gerne vil have, at vi lever bare lidt sundt, er jeg derfor meget glad for færdigsnittede salater og frostblandinger af forskellig art.
Jeg køber også knorblandinger, tærtebunde, pizzabunde og saucer. Ligesom der også ryger frost frikadeller og færdige fiskefrikadelle i kurven fra tid til anden. Det sker også, at vi får frysepizzaer og færdigretter, men det er ikke så tit.
Jeg kan rigtig godt lide at spise mad, men jeg kan ikke specielt godt lide at lave det, så her er det noget, som skal gøres på linje med opvask og tøjvask.
Da jeg trods alt gerne vil have, at vi lever bare lidt sundt, er jeg derfor meget glad for færdigsnittede salater og frostblandinger af forskellig art.
Jeg køber også knorblandinger, tærtebunde, pizzabunde og saucer. Ligesom der også ryger frost frikadeller og færdige fiskefrikadelle i kurven fra tid til anden. Det sker også, at vi får frysepizzaer og færdigretter, men det er ikke så tit.
0
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Jeg kunne egentlig godt tænke mig at lave alt/det meste fra bunden skumfidus-style, men i en 2½ værelses lejlighed downtown aalborg er det bare ikke særlig praktisk. Måske en dag. Så som det er i dag, er alt hjemmelavet dog ud fra det samme princip, som ado beskrev: nemlig, at der er ting, jeg ikke ORKER at lave selv.... Jeg GIDER ikke lave butterdej selv. JØSSES, hvor tager det lang tid, og hvor er det bare IKKE indsatsen værd! Mit hjemmelavede rugbrød smager fremragende, men min fryserkapacitet er minimal, og jeg magter ikke at skulle bage et rugbrød om ugen. Derudover har jeg en gasovn, og han og jeg kom bare dårligt fra start og har afskyet hinanden lige siden. Derfor er brød generelt ikke en ting, vi bager selv.
Faktisk har jeg overvejet at lave en "hvordan slår jeg ubemærket min gasovn ihjel"-tråd..... Der efterlyses jo noget kant herinde....
Faktisk har jeg overvejet at lave en "hvordan slår jeg ubemærket min gasovn ihjel"-tråd..... Der efterlyses jo noget kant herinde....
1
Tally-ho
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Jeg bager rugbrød på surdej og grydebrød på gær. Skal have gang i en rutine med gulerodsbrud/boller, så der også er et lidt sødere alternativ til weekenderne.
Manden laver mad fra bunden herhjemme, men det er ikke alle dage. Vi vælger oftere at tage en dag med madder end at købe halv/helfærdig mad udefra, navnlig efter at vi er flyttet og diverse take-away ikke ligger i samme karre
Håbet er, at vi allerede fra denne sommer får gang i køkkenhaven på en måde, så der altid er grøntsager til at lave vegetarretter eller supper - det ville hjælpe de dage, hvor man godt gider lave mad men ikke orker mennesker i kø i supermarkedet.
Manden laver mad fra bunden herhjemme, men det er ikke alle dage. Vi vælger oftere at tage en dag med madder end at købe halv/helfærdig mad udefra, navnlig efter at vi er flyttet og diverse take-away ikke ligger i samme karre
Håbet er, at vi allerede fra denne sommer får gang i køkkenhaven på en måde, så der altid er grøntsager til at lave vegetarretter eller supper - det ville hjælpe de dage, hvor man godt gider lave mad men ikke orker mennesker i kø i supermarkedet.
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Hjemmelavet, halv-præfabrika, hel-præfabrika
Nå ja: jeg bager ikke selv alt vores brød. Min mand gider ikke spise mit hjemmebag
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.