...ér det "bare" svinekød/kylling i karrysovs? Jeg er ret vil dmed idéen med ristaffel, men jeg er ikke fan af karrysovs. Er der nogen der har en opskrift eller en idé til hvordan man kunne lave det uden karry?
Vil også gerne have jeres idéer til toppings
Ristaffel
- Pjeps
- Indlæg: 6344
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 771
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14592
Re: Ristaffel
Her er en indonesisk ristaffel uden karry http://www.madopskrifter.nu/Opskrifter/ ... ft?0=10726
0
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8941
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25618
Re: Ristaffel
Har du prøvet med karrypasta i stedet, rød eller grøn? det giver en væsentlig anderledes karrysmag en traditionelt tørt karry krydderi.
Og brug gerne kokosmælk til sovsen, og evt. en dåse ananas i tern, incl saft.
Topping:
Friske små spirrer
div. tørrede nødder
kokosspåner/flager (fremfor det mere fine kokoksmel)
peberfrugter i små tern
fint hakket løg
frisk ananas eller ananas fra dåse
æble i små tern
Og brug gerne kokosmælk til sovsen, og evt. en dåse ananas i tern, incl saft.
Topping:
Friske små spirrer
div. tørrede nødder
kokosspåner/flager (fremfor det mere fine kokoksmel)
peberfrugter i små tern
fint hakket løg
frisk ananas eller ananas fra dåse
æble i små tern
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Re: Ristaffel
RødeMor skrev:...ér det "bare" svinekød/kylling i karrysovs? Jeg er ret vil dmed idéen med ristaffel, men jeg er ikke fan af karrysovs. Er der nogen der har en opskrift eller en idé til hvordan man kunne lave det uden karry?
Vil også gerne have jeres idéer til toppings
Synes man kan bruge hvilken asiatisk wok/sammenkogt ret man kan lide, det behøves ikke være en karryret.
toppings:
mandariner
kokosmel
rosiner
peanuts & cashews
skivet banan
ananas
frisk grøn agurk, grøn/gul/rød peber
frisk sød milde chili
0
Do as I say!
- Hunkat
- Indlæg: 7788
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Ristaffel
I min verden er ristaffel bare en lidt misforstået fællesbetegnelse for den asiatiske stil hvor tilbehør/pynt/visse ingredienser kommer for sig selv ved siden af sammen med risen.
Så selve retten er underordnet, det kunne ligeså godt være sur-sød sovs f.eks.
Selv bruger jeg som regel ananas, nødder, kokosmel, rosiner, frisk, grov salsa af forskellige typer, mango og chiliolie.
Så selve retten er underordnet, det kunne ligeså godt være sur-sød sovs f.eks.
Selv bruger jeg som regel ananas, nødder, kokosmel, rosiner, frisk, grov salsa af forskellige typer, mango og chiliolie.
1
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Re: Ristaffel
Tak for svar, folkens.
Er der nogle af jer der ligger inde med en god opskrift på sådan en ret, inden jeg bare googler mig vej ud af det?
Er der nogle af jer der ligger inde med en god opskrift på sådan en ret, inden jeg bare googler mig vej ud af det?
0
Re: Ristaffel
RødeMor skrev:Tak for svar, folkens.
Er der nogle af jer der ligger inde med en god opskrift på sådan en ret, inden jeg bare googler mig vej ud af det?
Cap Chay
Brug kyllingeinderfilet i stedet for kødbolle/pølse
0
Do as I say!
Re: Ristaffel
FruDulle skrev:Spørger jo tydeligvis dumt, men er ristaffel ris med en art asiatisk kylling og så topper man det med de der toppings i nævner? Har aldrig oplevet ristaffle
Oprindeligt er det jo en hollandsk ret rijsttafel, som så over årene er blevet fordansket.
Det "rigtige" ristaffel, har sin oprindelse i hollandsk østindien, det vi kender som Indonesien i dag. Rijsttafel blev "opfundet", mere rigtigt sammensat, for at udstille alt den forskelligart som ø-riget Indonesien, har at byde på.
Så det er en sammensætning af javanesiske og balinesiske retter, samt retter fra Sumatra, Borneo, Sulawesi, Timor og så tilflytter kulturer som Indien og Kina.
Det gennemgående i alle disse forskellige køkkener er ris, men ris tilberedt med alle mulige forskellige krydderier, grøntsager og teknikker. Derfor "ris bord", som typisk til store officielle begivenheder blev til hundredvis af retter. Ofte er forskellen fra en ret til en anden, kun et par enkelte ingredienser, så det blev mere effektivt at tilberede risen, og så servere resten som tilbehør/ingredienser, så man selv genskabte variationen.
Det ægte Ristaffel, er med mange varme retter, grillspyd, forårsruller osv. osv. Men vi er jo dovne her til lands, så den fordanskede version er typisk en varm ret med ris, ofte kylling i karry, og så alt tilbehøret for at skabe variationen
Har du aldrig været inviteret til en børnefødselsdag med Ristaffel, da jeg var barn (mimre, mimre) var det nærmest standarden til alle fødselsdage, mere end røde pølser eller lign.
Indonesere / hollændere, der er vant til den ægte vare, ville få et chok hvis de oplevede vores tillempede version
3
Do as I say!