Idiotsikker saftig juleand - hvordan?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16960
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1077
Likede indlæg: 21092

Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?

Indlægaf Misantropen » 6. dec 2020, 23:56

Jeg bruger den her opskrift.
https://gastromand.dk/opskrift-langtids ... stegt-and/

Der er også en meget kort og overskuelig vejledning til valg og evt. optøning af anden. Tommelfingerreglen er et døgn pr kilo, dvs. 3 kg and = ca 3 dages optøning i køleskab.


(Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har fyldt anden eller samlet dens ben, men den er altid blevet god alligevel)
1
Brugeravatar
Ata
Indlæg: 6310
Tilmeldt: 19. sep 2018, 18:25
Kort karma: 751
Likede indlæg: 14928

Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?

Indlægaf Ata » 7. dec 2020, 07:08

Min fars kone laver mega god and ved at købe andelår og bryst hver for sig. Lårene koger hun to timer før de steges. Lår og andebryst steges i ovnen cirka 25 minutter. = møre lår og saftige bryststykker. :)
1
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 5421
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 665
Geografisk sted: Fyyyn
Likede indlæg: 13985

Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?

Indlægaf RavenClaw » 7. dec 2020, 10:10

Aragorn skrev:
zembra1986 skrev:Ja SOS, hvordan får man det? :D

Min mor har failet med anden i nogle år i træk nu. Hun har prøvet med forskellige temperature og stegepose, men den er blevet tør i varierende grad hvert år. Har det noget at sige hvad and man køber? Ved min mor køber friland eller økologisk og mener ofte det er en berberiand (det siger ikke mig så meget). Måske hun giver den for lang tid.......hvad er ideel stegetid for sådan en stor rapand?

Jeg orker ikke endnu en julemiddag med en (halv)tør and, så hjælp os!


Det har afgjort betydning hvilken and man køber. De gode ænder koster i omegnen af 400 kroner, og er ferske.


Enig. Vi avler selv juleanden (eller gåsen er det nu udelukkende), og kvaliteten er langt over dem fra supermarkedet. Har vi endelig skullet lave begge dele, griller vi gåsen på kulgrill og langtidssteger anden i stegepose.
1
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
zembra1986
Indlæg: 9096
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 738
Likede indlæg: 11241

Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?

Indlægaf zembra1986 » 7. dec 2020, 11:58

400 kr. for en and er over vores økonomiske formåen, desværre.
0
Brugeravatar
Shmartiesh
Indlæg: 1919
Tilmeldt: 10. jan 2016, 17:18
Kort karma: 157
Likede indlæg: 3019

Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?

Indlægaf Shmartiesh » 8. dec 2020, 06:26

Jeg mener mine forældre altid har købt mulard ænder og det samme har jeg gjort i år. Mener jeg har givet 1100 for to ænder.

Jeg havde dog planlagt at lave dem dagen i forvejen, men nu bliver jeg da helt i tvivl :panik:
0

Tilbage til "Mad og drikke"