Jeg bruger den her opskrift.
https://gastromand.dk/opskrift-langtids ... stegt-and/
Der er også en meget kort og overskuelig vejledning til valg og evt. optøning af anden. Tommelfingerreglen er et døgn pr kilo, dvs. 3 kg and = ca 3 dages optøning i køleskab.
(Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har fyldt anden eller samlet dens ben, men den er altid blevet god alligevel)
Idiotsikker saftig juleand - hvordan?
- Misantropen
- Indlæg: 16960
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1077
- Likede indlæg: 21092
Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?
Min fars kone laver mega god and ved at købe andelår og bryst hver for sig. Lårene koger hun to timer før de steges. Lår og andebryst steges i ovnen cirka 25 minutter. = møre lår og saftige bryststykker.
1
- RavenClaw
- Indlæg: 5421
- Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
- Kort karma: 665
- Geografisk sted: Fyyyn
- Likede indlæg: 13985
Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?
Aragorn skrev:zembra1986 skrev:Ja SOS, hvordan får man det?
Min mor har failet med anden i nogle år i træk nu. Hun har prøvet med forskellige temperature og stegepose, men den er blevet tør i varierende grad hvert år. Har det noget at sige hvad and man køber? Ved min mor køber friland eller økologisk og mener ofte det er en berberiand (det siger ikke mig så meget). Måske hun giver den for lang tid.......hvad er ideel stegetid for sådan en stor rapand?
Jeg orker ikke endnu en julemiddag med en (halv)tør and, så hjælp os!
Det har afgjort betydning hvilken and man køber. De gode ænder koster i omegnen af 400 kroner, og er ferske.
Enig. Vi avler selv juleanden (eller gåsen er det nu udelukkende), og kvaliteten er langt over dem fra supermarkedet. Har vi endelig skullet lave begge dele, griller vi gåsen på kulgrill og langtidssteger anden i stegepose.
1
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?
400 kr. for en and er over vores økonomiske formåen, desværre.
0
- Shmartiesh
- Indlæg: 1919
- Tilmeldt: 10. jan 2016, 17:18
- Kort karma: 157
- Likede indlæg: 3019
Re: Idiotsikker saftig juleand - hvordan?
Jeg mener mine forældre altid har købt mulard ænder og det samme har jeg gjort i år. Mener jeg har givet 1100 for to ænder.
Jeg havde dog planlagt at lave dem dagen i forvejen, men nu bliver jeg da helt i tvivl
Jeg havde dog planlagt at lave dem dagen i forvejen, men nu bliver jeg da helt i tvivl
0