Der skal bladselleri i. Og nej det smager ikke gennemtrængende men bidrager til helheden i smagen.
I hvert fald hvis du laver bolognese. "Kødsovs" er vel det danske navn og udtryk for at man bare kører det i, som man bedst kan lide - men så har det ikke noget at gøre med bolognese
Selleri i kødsovs?
Re: Selleri i kødsovs?
Jer, der bruger stavblender til at maskere grøntsagerne: Laver I så en tomatsovs inkl. grøntsager og hælder over det brunede kød, inden det simrer i lang tid, oder?
1
You can't spell awesome without me.
- Lurende Peber
- Indlæg: 3091
- Tilmeldt: 17. aug 2015, 16:28
- Kort karma: 487
- Geografisk sted: Langt ude
- Likede indlæg: 6065
Re: Selleri i kødsovs?
Knoldselleri.
Og det kan også hakkes i kartoffelmos for at lette den lidt .
(Eller skulle det have været i "detmåmanikkesige" tråden?)
Suppeurter på frost er dejligt nemt
Og det kan også hakkes i kartoffelmos for at lette den lidt .
(Eller skulle det have været i "detmåmanikkesige" tråden?)
Suppeurter på frost er dejligt nemt
0
Registreret Gammel Gris
Re: Selleri i kødsovs?
Laver aldrig den samme kødsovs to gange, men selleri er ikke en del af min "base" til kødsovs.
Den kommer i, hvis vi har det, og tror aldrig, jeg har købt en bladselleri, så den har formentlig aldrig været i min kødsovs. (Den er dog en fast del af min søsters lasagne, som smager awesome!)
Den kommer i, hvis vi har det, og tror aldrig, jeg har købt en bladselleri, så den har formentlig aldrig været i min kødsovs. (Den er dog en fast del af min søsters lasagne, som smager awesome!)
0
Re: Selleri i kødsovs?
Der skal helst ikke selleri i noget af min mad, men jeg har dog puttet det meget fintskåret (bladselleri) eller revet (knoldselleri) i en kødsovs, hvis jeg vil have flere grøntsager i (gør det kun for sundhedens skyld)
0
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8603
Re: Selleri i kødsovs?
Jeg kan ikke lide selleri!
Det skal ikke i min mad, hverken den ene eller den anden slags.
Det skal ikke i min mad, hverken den ene eller den anden slags.
0
Re: Selleri i kødsovs?
I en ægte italiensk ragu (bolognese) er der bladselleri. Jeg bruger samme opskrift som whoosh - den fra "min mands italienske køkken". Den er helt vildt lækker - og jeg kan altså normalt ikke lide selleri
2
cat has nine lives babe
nine lives to itself
but you only got one
x
nine lives to itself
but you only got one
x
Re: Selleri i kødsovs?
Sophaya skrev:I en ægte italiensk ragu (bolognese) er der bladselleri. Jeg bruger samme opskrift som whoosh - den fra "min mands italienske køkken". Den er helt vildt lækker - og jeg kan altså normalt ikke lide selleri
Har du prøvet den her opskrift på lasagne? http://www.minmandsitalienskekoekken.dk ... bolognese/
Den smager afsindigt godt!
Hvordan tolker du raguopskriftens mål?
Et glas? Mine vandglas er på 35 cl, det synes jeg er ret meget mælk, så jeg plejer kun at hælde 2/3 glas i.
1
Re: Selleri i kødsovs?
Whoosh skrev:Sophaya skrev:I en ægte italiensk ragu (bolognese) er der bladselleri. Jeg bruger samme opskrift som whoosh - den fra "min mands italienske køkken". Den er helt vildt lækker - og jeg kan altså normalt ikke lide selleri
Har du prøvet den her opskrift på lasagne? http://www.minmandsitalienskekoekken.dk ... bolognese/
Den smager afsindigt godt!
Hvordan tolker du raguopskriftens mål?
Et glas? Mine vandglas er på 35 cl, det synes jeg er ret meget mælk, så jeg plejer kun at hælde 2/3 glas i.
Uh, det kunne da sagtens være det næste jeg skal prøve
Jeg putter en dl i, mine glas er også store, så synes et helt glas er lidt voldsomt
0
cat has nine lives babe
nine lives to itself
but you only got one
x
nine lives to itself
but you only got one
x
- Lurende Peber
- Indlæg: 3091
- Tilmeldt: 17. aug 2015, 16:28
- Kort karma: 487
- Geografisk sted: Langt ude
- Likede indlæg: 6065
Re: Selleri i kødsovs?
Bare sådan fra sidelinjen regner jeg 25cl.Whoosh skrev:....Et glas? Mine vandglas er på 35 cl, det synes jeg er ret meget mælk, så jeg plejer kun at hælde 2/3 glas i.
1
Registreret Gammel Gris
Re: Selleri i kødsovs?
Lurende Peber skrev:Bare sådan fra sidelinjen regner jeg 25cl.Whoosh skrev:....Et glas? Mine vandglas er på 35 cl, det synes jeg er ret meget mælk, så jeg plejer kun at hælde 2/3 glas i.
Så var jeg da ikke helt ved siden af!
0
Re: Selleri i kødsovs?
Jeg har stemt bladselleri. Min mand er halvitaliener, og han har lært mig at lave kødsauce med blegselleri. Inden jeg mødte ham spiste jeg ikke blegselleri, men han har åbnet mine øjne for denne lækre grønsag. Bladselleri bruges ofte i det italienske køkken.
2
Re: Selleri i kødsovs?
Her bruger vi blegselleri og vi bruger det ofte.
Jeg bruger det i kødsauce, supper, kyllingefrikadeller, nogle gange i kartoffelmos i sammenkogte retter, risretter , farsbrød og hvor jeg ellers lige kan proppe det i.
I aften skal vi have boller i karry, som jeg laver med gulerødder, porre, selleri, peberfrugt, vandkastanjer, bambusskud, ingefær og hvidløg i karrysovs lavet på kokosmælk. Jeg ville mangle sellerien hvis den ikke var der.
Jeg bruger det i kødsauce, supper, kyllingefrikadeller, nogle gange i kartoffelmos i sammenkogte retter, risretter , farsbrød og hvor jeg ellers lige kan proppe det i.
I aften skal vi have boller i karry, som jeg laver med gulerødder, porre, selleri, peberfrugt, vandkastanjer, bambusskud, ingefær og hvidløg i karrysovs lavet på kokosmælk. Jeg ville mangle sellerien hvis den ikke var der.
0
Re: Selleri i kødsovs?
Jeg har stemt bladselleri. Det kommer ikke i hver gang jeg skal lave kødsauce (det gør gulerødder heller ikke), men hvis det skal være ekstra godt, så skal der altså både revet gulerod og bladselleri i. Og jeg kan ellers ikke lide bladselleri for godt - heller ikke knoldselleri, men det giver en helt specielt dybde i kødsaucen - det er bare vigtigt, at det er hakket fint/revet, og kogt godt med. Min far har altid brugt knoldselleri sin kødsauce og det smager også skønt.
2