HappyPaww skrev:Absolut klassisk:
Kød: Kalv/Flæsk (10-15% fedt)
Revet løg (vigtigt - der er intet værre end løgstykker)
Salt og peber som eneste krydderi
God stegeskorpe, og en størrelse som et lille æg - de må ikke være sådan nogle kæmpe store nogle.
De må endelig ikke være for bastante og tørre som det ofte sker, når man kommer for meget mel i. Der skal gerne ½ mel og ½ havregryn i farsen, og der skal mere væske i end man tror. Og når farsen er hvilet skal man lige tjekke om den kan trække mere væske = saftige sprøde frikadeller
Jeg synes faktisk mine egne er de bedste
Jeg synes godt man må kunne smage der er løg i, og små løgtern er fint. revet løg eller blitzet løg har smag men ikke struktur, det synes jeg der skal være. Og enig i at man virkelig skal holde igen med melet.
Krydderimæssigt, så er salt (mere end man tror) peber, allehånde, muskat og paprika de "rigtige" frikadelle krydderier. Ikke noget med hvidløg, eller eksotiske ting som karry, ingefær og koriander!