Hvordan skal en frikadelle smage?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 25005
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3673
Likede indlæg: 30002

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf Wizzze » 9. mar 2021, 13:06

HappyPaww skrev:Absolut klassisk:
Kød: Kalv/Flæsk (10-15% fedt)
Revet løg (vigtigt - der er intet værre end løgstykker)
Salt og peber som eneste krydderi
God stegeskorpe, og en størrelse som et lille æg - de må ikke være sådan nogle kæmpe store nogle.

De må endelig ikke være for bastante og tørre som det ofte sker, når man kommer for meget mel i. Der skal gerne ½ mel og ½ havregryn i farsen, og der skal mere væske i end man tror. Og når farsen er hvilet skal man lige tjekke om den kan trække mere væske = saftige sprøde frikadeller :)

Jeg synes faktisk mine egne er de bedste :genert:


Jeg synes godt man må kunne smage der er løg i, og små løgtern er fint. revet løg eller blitzet løg har smag men ikke struktur, det synes jeg der skal være. Og enig i at man virkelig skal holde igen med melet.

Krydderimæssigt, så er salt (mere end man tror) peber, allehånde, muskat og paprika de "rigtige" frikadelle krydderier. Ikke noget med hvidløg, eller eksotiske ting som karry, ingefær og koriander! :naughty:
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 13002
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 3538
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 55904
Kontakt:

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf Ado » 9. mar 2021, 13:41

Wizzze skrev:
Ado skrev:Som en klassisk frikadelle. Hakket svin (kalv/flæsk kan også gå an), salt, peber, løg, æg, danskvand og mel. Den skal have en god stegeskorpe og man skal kunne smage peber.


Skorstenen skrev:Helst kalv/flæsk (jeg kan også supergodt lide kyllingedeller dog)
Masser af løg.
Godt med peber.
Væsken skal være bouillon.
Tørvaren skal være rasp eller havregryn.
Dellen skal steges således: Lægges på ved HØJ varme, herefter skrues ned. Inden de skal vendes, skrues igen op på HØJ varme, og igen skrues ned.
Så bliver den dejlig sprød.


Sophies-mor skrev:Klassisk.

Kun gris, æg, løg, salt, peber, mel og mælk.

Stegt ved medium hård varme, så de får en god stegeskorpe.


Vi er enige om at der steges i SMØR og på en pande, ´ikk?
Ikke noget med margarine el palmin og kipsteger eller friture, vel?

Smør og olie. Ingen gider smagen af branket smør.
2
Donna Martin Graduates!
fisken80
Indlæg: 22342
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 1133
Likede indlæg: 52575

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf fisken80 » 9. mar 2021, 13:46

Wizzze skrev:
Ado skrev:Som en klassisk frikadelle. Hakket svin (kalv/flæsk kan også gå an), salt, peber, løg, æg, danskvand og mel. Den skal have en god stegeskorpe og man skal kunne smage peber.


Skorstenen skrev:Helst kalv/flæsk (jeg kan også supergodt lide kyllingedeller dog)
Masser af løg.
Godt med peber.
Væsken skal være bouillon.
Tørvaren skal være rasp eller havregryn.
Dellen skal steges således: Lægges på ved HØJ varme, herefter skrues ned. Inden de skal vendes, skrues igen op på HØJ varme, og igen skrues ned.
Så bliver den dejlig sprød.


Sophies-mor skrev:Klassisk.

Kun gris, æg, løg, salt, peber, mel og mælk.

Stegt ved medium hård varme, så de får en god stegeskorpe.


Vi er enige om at der steges i SMØR og på en pande, ´ikk?
Ikke noget med margarine el palmin og kipsteger eller friture, vel?


jeg steger aldrig noget i smør. Smørsmagen er alt for gennemtrængende.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.

Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.

Maude, din proportionssans
fisken80
Indlæg: 22342
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 1133
Likede indlæg: 52575

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf fisken80 » 9. mar 2021, 13:47

Wizzze skrev:
HappyPaww skrev:Absolut klassisk:
Kød: Kalv/Flæsk (10-15% fedt)
Revet løg (vigtigt - der er intet værre end løgstykker)
Salt og peber som eneste krydderi
God stegeskorpe, og en størrelse som et lille æg - de må ikke være sådan nogle kæmpe store nogle.

De må endelig ikke være for bastante og tørre som det ofte sker, når man kommer for meget mel i. Der skal gerne ½ mel og ½ havregryn i farsen, og der skal mere væske i end man tror. Og når farsen er hvilet skal man lige tjekke om den kan trække mere væske = saftige sprøde frikadeller :)

Jeg synes faktisk mine egne er de bedste :genert:


Jeg synes godt man må kunne smage der er løg i, og små løgtern er fint. revet løg eller blitzet løg har smag men ikke struktur, det synes jeg der skal være. Og enig i at man virkelig skal holde igen med melet.

Krydderimæssigt, så er salt (mere end man tror) peber, allehånde, muskat og paprika de "rigtige" frikadelle krydderier. Ikke noget med hvidløg, eller eksotiske ting som karry, ingefær og koriander! :naughty:


Der skal ikke være strukturerede løg i mine frikadeller. Løgene skal være så mosede, at man ikke kan se dem. Alt andet er ikke til at få ned.
1
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.

Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.

Maude, din proportionssans
Brugeravatar
Nesnay
Indlæg: 7638
Tilmeldt: 7. sep 2015, 18:51
Kort karma: 760
Likede indlæg: 21318

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf Nesnay » 9. mar 2021, 14:12

Jeg er egentlig ikke supermeget til frikadeller, men jeg kan sagtens spise dem. Hvis jeg skal synes, de er gode, skal de være temmelig krydrede - synes ikke, hakket svin eller hakket kalv/flæsk er så spændende i sig selv :)

Jeg kan godt lide løgsmag og også gerne løgstykker, og der må gerne være en god stegeskorpe.

Men allerhelst vil jeg faktisk have lammefrikadeller, tunfrikadeller eller lignende - er ikke så meget til svin. Dårlig dansker, jeg ved det godt :genert:
0
Brugeravatar
Skinkehunden
Indlæg: 798
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:17
Kort karma: 144
Likede indlæg: 1959

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf Skinkehunden » 9. mar 2021, 14:17

Min opskrift som er fra God mad Let at lave kogebogen:

Frikadeller.

500 gram hakket svinekød eller hakket kalv/svin.
1 dl hvedemel
2 dl væske (mælk, vand eller kold bouillon)
1 æg
2 tsk salt
1/2 tsk peber
1 tsk allehånde
1 stort fintrevet løg
3-4 spsk havregryn

Rør kødet sejt med saltet. Blend løget med havregryn og en sjat af væsken. Tilsæt til kødet, sammen med peber, mel, æg og resten af væsken.
Sæt farsen på køl i mindst 15 min.

Varm en pande og tilsæt fedtstof (jeg synes frikadeller smager bedst stegt i smør) og lad det bruse af.
Dyp en spiseske i det varme fedtstof og form frikadellerne og steg dem så de er brune og gerne ret mørke så skorpen bliver lidt sprød. De skal steges ca 4-5 min på hver side alt efter størrelsen.

De bliver megagode og det er altid os der skal medbringe frikadellerne til familiefrokosterne :-D
2
Formerly known as Gerbilwoman :)
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 3441
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 273
Likede indlæg: 3074

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf Alphilia » 9. mar 2021, 14:40

De skal bare være helt klassiske og endelig ikke for store. Sådan spiseske’s størrelse og endelig ikke de der knytnæve-store nogle
1
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 5421
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 665
Geografisk sted: Fyyyn
Likede indlæg: 13986

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf RavenClaw » 9. mar 2021, 14:51

Som min far laver dem. De bliver lavet på slump med hakket svin, æg, mel, løg, mælk og peber. Han blander "fyldet", før han rører det i dejen. Ofte bliver der tilføjet fx ramsløg eller æble i farsen.

Stegt i smør naturligvis.
0
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 5421
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 665
Geografisk sted: Fyyyn
Likede indlæg: 13986

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf RavenClaw » 9. mar 2021, 14:52

Alphilia skrev:De skal bare være helt klassiske og endelig ikke for store. Sådan spiseske’s størrelse og endelig ikke de der knytnæve-store nogle

Åh ja, formet med en spiseske, tak.
1
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16961
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1077
Likede indlæg: 21094

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf Misantropen » 9. mar 2021, 14:57

Wizzze skrev:Vi er enige om at der steges i SMØR og på en pande, ´ikk?
Ikke noget med margarine el palmin og kipsteger eller friture, vel?

Du mener ikke tilberedt i en frituregryde vel? :nerve:

Er en kipsteger ikke bare som en stor pande?
0
Brugeravatar
twinkle
Indlæg: 3974
Tilmeldt: 14. aug 2015, 06:53
Kort karma: 328
Likede indlæg: 6360

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf twinkle » 9. mar 2021, 15:13

Den skal være lavet af hakket kalv/flæsk, bryder mig ikke om når de kun laves på hakket svin.

Jeg vil helst røre farsen med mælk, æg og mel - min mand foretrækker dem lavet på rasp og bouillon. Uanset hvad, så skal der dog revet løg i.
0
B - 20.01.18 :dåne:
O - 03.07.20 :lun:
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 12731
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 919
Likede indlæg: 12467

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf Guilded_Lily » 9. mar 2021, 16:02

Hakket svin, æg, revet løg, salt, peber, rasp og en sjat mælk. Evt. lidt revet muskatnød. Steges i margarine.

Jeg kan ikke fordrage konsistensen af frikadeller med mel.
0
fisken80
Indlæg: 22342
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 1133
Likede indlæg: 52575

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf fisken80 » 9. mar 2021, 16:15

Farsen må ikke være så tynd, at man skal bruge en ske til at forme dem. De skal kunne formes i hånden.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.

Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.

Maude, din proportionssans
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9526
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7841

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf Sophies-mor » 9. mar 2021, 16:55

Wizzze skrev:
Ado skrev:Som en klassisk frikadelle. Hakket svin (kalv/flæsk kan også gå an), salt, peber, løg, æg, danskvand og mel. Den skal have en god stegeskorpe og man skal kunne smage peber.


Skorstenen skrev:Helst kalv/flæsk (jeg kan også supergodt lide kyllingedeller dog)
Masser af løg.
Godt med peber.
Væsken skal være bouillon.
Tørvaren skal være rasp eller havregryn.
Dellen skal steges således: Lægges på ved HØJ varme, herefter skrues ned. Inden de skal vendes, skrues igen op på HØJ varme, og igen skrues ned.
Så bliver den dejlig sprød.


Sophies-mor skrev:Klassisk.

Kun gris, æg, løg, salt, peber, mel og mælk.

Stegt ved medium hård varme, så de får en god stegeskorpe.


Vi er enige om at der steges i SMØR og på en pande, ´ikk?
Ikke noget med margarine el palmin og kipsteger eller friture, vel?

Jeg bruger margarine.
Men smør er okay.
Så længe kødet ikke er kalv og flæsk :tie:

Og løget må godt kunne mærkes. Men ikke i vildt store stykker.
Men nu kan jeg så også godt lide løg.
Og løgsmagen bliver mere bitter, hvis de moses.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Hvordan skal en frikadelle smage?

Indlægaf kidkomb » 9. mar 2021, 17:27

Jeg kan bedst lide at der ikke er for meget stegeskorpe faktisk.
Helst ren svin. Æg, salt, peber, allehånde, muskat, løg.
Mel eller havregryn. Gerne stykker af løg, er ikke sart. Det er også fint med revne gulerødder og/eller squash i faktisk.
Frikadeller uden allehånde er ikke mig.
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.

Tilbage til "Mad og drikke"