Side 1 af 1

Gæster på fredag

: 3. feb 2016, 12:42
af Daphne
Jeg er kommet til at invitere gæster på fredag, for at fejre min bachelor-titel :) Vi bliver 8 personer, og jeg vil gerne have noget fint, men stadig nem mad. Med nemt mener jeg, at jeg ikke skal stå konstant i køkkenet den sidste time - men at det f.eks. kan forberedes dagen før eller om formiddagen, og så bare ind i ovnen.

Jeg har faktisk luret lidt på Beef Wellington, da jeg så en nem opskrift på portionspakker. Og nogle foreslår at man gør det hele klart og smider det i køleskabet indtil det skal i ovnen. Men tror desværre at det bliver for dyrt - medmindre man kan bruge andet end oksemørbrad?
Så overvejede jeg, hvad det ellers kunne blive. Måske indbagt svinemørbrad - er det godt? Er lidt i tvivl om jeg har prøvet det.
Jeg tænker i hvert fald et helt stykke kød af en art, uden at det bliver alt for dyrt. Evt. langtidsstegt i stegeso, så det bliver godt mørt?

Tilbehør har jeg lidt løse idéer, men hvis der lige dukker den helt rigtige op herinde, så er det bestemt ikke af vejen :)

Og evt. dessert-forslag? Jeg kunne selvfølgelig bare snupper den klassiske med brownie, is og lidt frugt. Men igen kunne det jo lige være, at der var den helt rigtige idé herinde :)

Der går alt for lang tid imellem, at vi får gæster her hvor vi bor nu, så er lidt på bar bund :genert:

Re: Gæster på fredag

: 3. feb 2016, 16:14
af Purple Haze
ovnbagt svinemørbrad kan blive rigtig godt.
Nogle kartofler i ovnen af en art som tilbehør, evt. flødekartofler og salat

Det kunne jeg godt finde på :)

Re: Gæster på fredag

: 3. feb 2016, 17:05
af Zilla
Tiramisu er rigtig nemt at lave til dessert, og så skal det laves dagen i forvejen

Re: Gæster på fredag

: 3. feb 2016, 18:29
af Pussikat82
Lægger lige hovedet i blød med hovedretter, men et par desserter kan jeg godt komme med forslag til :)

Dooley's-mousse med karamelliseret nøddeknas. Moussen kan laves dagen før (det kan nødderne også), så ved servering (kan gøres et en 3-4 timer i forvejen) skal den bare pyntes med lidt flødeskum og et drys nødder http://thebigmeowski.blogspot.dk/2015/12/dooleys-mousse-med-karamelliseret.html

Billede


Hindbærtærte med marcipan. http://thebigmeowski.blogspot.dk/2013/09/hindbrtrte-med-marcipan.html Imponerende flot tærte, som kan laves på forhånd og fryses ned. Det tager lidt tid at lave den, så det skal der selvfølgelig være, men den kan godt laves f.eks. dagen før uden at fryse den ned. Den her version er relativt syrlig og skal serveres med en sød vaniljeis (Hansens er fantastisk til den). Vil du hellere have en lidt sødere tærte (almindelig tærte-sød, som kan spises, som den er), ligger der en kaffebordsversion af tærten også på bloggen. Lun tærten let, før den serveres.

Billede

Re: Gæster på fredag

: 3. feb 2016, 19:02
af Pandesteg
Cheesecake med noget bærhalløj på toppen!! :ivrig: :ivrig:

Re: Gæster på fredag

: 4. feb 2016, 09:59
af Daphne
Mums - det lyder lækkert altsammen! :ivrig:

Re: Gæster på fredag

: 4. feb 2016, 10:47
af FrøkenM
Fyldt mørbrad er godt :savl:

Her har der været stor succes med at fylde den med soltørrede tomater og omvikle i bacon :)

Re: Gæster på fredag

: 4. feb 2016, 12:37
af Zilla
Tiramisu:

Ingredienser
2 bøtter mascarpone
6 æggeblommer (pastuoriserede)
150 g. flormelis
1 tsk. vanillie sukker
1/4 l. piskefløde
3 æggehvider (pastuoriserede)
Ladyfingers
Stærk kaffe
Marsala likør
Usødet kakao

Kom ladyfingers i et (firkantet) fad. Overhæld med kaffe og likør (andet end marsala kan godt bruges).
Pisk æggehvider i en skål.
Pisk fløde i en anden skål.
Pisk æggeblommer og flormelis og vanillesukker i en 3. (stor) skål.
Bland mascapone i æggeblommerne og pisk igen, så klumperne udrøres.
Vend de 3 ting sammen i den store skål.

Hæld ca halvdelen af mascaponemassen over ladyfingers.
Læg et lag ladyfingers mere, og overhæld godt med kaffe og likør.
Hæld resten af mascaponemassen over og drys med kakao vha en sigte.

Lad den stå og trække (gerne til næste dag). Hvis den skal transporteres eller lignende, kan man med fordel vente med at drysse med kakao.

Re: Gæster på fredag

: 4. feb 2016, 12:55
af Pandesteg
Jeg ville lave indbagt svinemørbrad i butterdej. :lun:

Re: Gæster på fredag

: 6. feb 2016, 19:28
af Daphne
Tusind tak for inputs - jeg vil prøve flere af dem ved lejlighed :)

Jeg endte med at gå op og spørge slagteren, hvad hun havde netop den dag, som kunne laves i gryde. Det endte med noget oksesteg (bov tror jeg?), som blev brunet af og smidt i en suppegryde med vand, løg, laurbær, salt og peber i 3 timer. Det var det møreste kød - slet ikke til at skære pænt. Det havde hun også sagt deroppe, men smagen og mørheden gør virkelig op for det :savl: Og saucen blev skøn - lidt piskefløde, jævning, salt, gastrik og kulør - så var den hjemme. En hel spandfuld, hvilket var heldigt, da gæsterne spiste og spiste :D Tilbehøret var hasselbach kartofler, grønne bønner, ovnstegte cherrytomater, smørstegte gulerødder og karameliserede perleløg.

Desserten skulle have været brownie med jordbær og is, men de jordbær var dårlige, da jeg nærstuderede dem i butikken. Så endte med lækker chokoladelagkage fra bageren :)

Gæsterne var vilde med maden, så det var rigtigt dejligt :)