Side 75 af 1214

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 11:26
af Guilded_Lily
Smiling_Goat skrev:Jeg spiste den der vegetarret med grønsagsboller ved IKEA for et stykke tid siden, og den var overraskende god, så jeg fandt ingredienslisten og genskabte den derhjemme i går.. Det blev virkelig godt. Jeg lavede så krydrede kødboller med hvidløg og chili til i stedet.

Og så var der endda kun 32 kcal pr.100 gram i grønsagssovsen og 40 kcal i hver kødbolle. Jeg er liiiiidt stolt af mig selv :-D


Er det en opskrift, du vil dele? :ivrig:

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 12:11
af Smiling_Goat
Guilded_Lily skrev:
Smiling_Goat skrev:Jeg spiste den der vegetarret med grønsagsboller ved IKEA for et stykke tid siden, og den var overraskende god, så jeg fandt ingredienslisten og genskabte den derhjemme i går.. Det blev virkelig godt. Jeg lavede så krydrede kødboller med hvidløg og chili til i stedet.

Og så var der endda kun 32 kcal pr.100 gram i grønsagssovsen og 40 kcal i hver kødbolle. Jeg er liiiiidt stolt af mig selv :-D


Er det en opskrift, du vil dele? :ivrig:


Jamen naturligvis. Er det ikke pointen med god mad? :-D

Grønsagssovs:
300 g. Cherrytomater (gerne et mix af røde og gule)
Ca. En halv pose hakket, frossen spinat (frisk kan selvfølgelig også bruges, men jeg havde noget i fryseren jeg godt ville af med)
En gul peber
Et løg
Et halvt hvidløg
En spsk. Balsamico
En spsk. Soya
En halv tsk. Sukker
Basilikum, salt og peber

Hakket Løg og hakket gul peber steges i olie på panden, til de er bløde. Spinaten tilsættes (fjern evt. Det værste frost.) Når spinaten er optøet og rørt godt ud tilsættes de halverede cherrytomater. Tomaterne har en tværgående streg på midten. Skær på tværs af den, følg den ikke. Du vil herefter have to halve tomater med et "forseglet" indre.
Herefter tilføjes de resterende ingredienser og det hele serveres når tomaterne er bløde og gennemvarme. Den er meget tyk og ikke ret sovseagtig, jeg ved bare ikke, hvad jeg ellers skal kalde det :-P

Kødboller
250 g. Hakket oksekød
Et halvt løg
Et halvt hvidløg
En halv chili
En halv dl persille
Salt og peber

Grønsagerne hakkes fint, blandes sammen med kødet og steges i olie som boller (der skulle gerne blive omk. 10 stykker)

Server med bulgur, ris eller sådan noget. Jeg brugte bulgur fordi det mætter mest - og smager godt.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 12:13
af Vira
Bagels. Ved bare ikke hvad der skal i dem endnu

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 13:28
af Whoosh
Andesteg, brun sovs, hvide og brunede kartofler, rødkål og fransk kartofler. :banan:

Jeg ville egentlig have haft waldorfsalat, men jeg blev nedstemt.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 13:37
af Tricolette
Da min mand ikke kan tåle fjerkræ - bortset fra æg - så tror jeg dagens ret bliver en god æggekage med purløg og bacon til. Sønnike kan så få rejer til i stedet for, da han kun spiser kød 2 gange om ugen.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 14:28
af Ado
Svinekam/and med det hele.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 15:01
af dykkersild
Jeg skal passe børn - så vi må se hvad deres hus byder på. Ellers ved jeg hvor slikskabet er.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 18:16
af Rapfisk
Dampet torskefilet med fennikel, ingefær og æblecider.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 10. nov 2015, 20:34
af Pjeps
Jeg fik roastbeef og tzatziki , og en clementin til dessert.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 11. nov 2015, 07:18
af DetSorteCirkus
Jeg skal spise thaimad ude med en veninde, inden vi skal i teatret :)

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 11. nov 2015, 07:52
af Lull
Frikadeller med stuvet blomkål

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 11. nov 2015, 08:54
af Lemonella
I dag bliver så vores tredje dag med min lækre sigøjner-gullash. Den har nu stået og trukket alle de mange dejlige smagsvarianter til sig og umamismagen er som en madorgasme i mundhulen. Det er simpelthen ballet på tungen.

Ja man må gerne prale, hvis man har lavet lækker mad. :D

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 11. nov 2015, 08:59
af Spjaerten
Helt blank vegetar veninde kommer på besøg.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 11. nov 2015, 13:01
af DetSorteCirkus
DetSorteCirkus skrev:Jeg skal spise thaimad ude med en veninde, inden vi skal i teatret :)


Nå, det bliver for klemt med mad inden teatret, så nu skal jeg have hakkebøffer med pomfritter og græsk salat. Det er bestemt også godt :)
Ja, jeg spiser stadig rester fra sliders-aftenen forleden.

Re: Hvad skal du/I have til aften?

: 11. nov 2015, 13:20
af dykkersild
Lemonella skrev:I dag bliver så vores tredje dag med min lækre sigøjner-gullash. Den har nu stået og trukket alle de mange dejlige smagsvarianter til sig og umamismagen er som en madorgasme i mundhulen. Det er simpelthen ballet på tungen.

Ja man må gerne prale, hvis man har lavet lækker mad. :D


Man kunne evt. også dele opskriften med sine debat-venner?