Side 1 af 1

Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 19:57
af Wizzze
Vi har lavet brændende kærlighed til aften, og det har ført til nogle småfilosofisk tanker.

Hvornår er kartoffelmos, ikke længere kartoffelmos men kartoffelpuré ?

Traditionelt er det mængden af smør i mosen som gør forskellen, men hvor meget smør? :gruble:

Eller kan det kun blive puré hvis man bruger fløde i stedet for mælk? Hvad siger debatten?

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 19:59
af Spjaerten
Pure når det er flydende (lind) - på den måde at man kan smøre det ud.

Mos når det er tungt og tykt.

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:14
af Daphne
Mos holder formen, puré flader ud.

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:19
af Studsgaard
Enig med Spjaerten.

Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant. :fløjt:

Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:20
af DetSorteCirkus
Hvad f..... er kartoffelpuré? :forvirret:

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:27
af Sophies-mor
Nu har jeg set Masterchef Australien et par gange, hvor de laver kartoffelmos ved at presse de kogte kartofler gennem en si, og det vil jeg jo ikke mene er mos!
Det holder muligvis faconen og burde derfor ikke være puré (efter tidligere kommentarer i tråden), men... nej.
En kartoffelmos indeholder også smør, mælk/fløde og salt+peber, og skal være let og luftig, men ikke flydende. Stadig formstabil.

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:33
af Daine
Kartoffelmos er lys, let og luftig. Skal holde formen når man putter en skefuld på tallerkenen.

Kartoffelpure er lind, blød og kan næsten(!) bruges som sovs.

Kartoffelklister er tung, klistret og smager af smør og mel. Dem der lavet det (mor! :whine: ) burde fratages retten til at forsøge at lave kartoffelmos i mindst 10 år!

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:34
af Fru Sunshine
Studsgaard skrev:Enig med Spjaerten.

Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant. :fløjt:

Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)

Min erfaring er, at det bliver til kartoffellim.

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:37
af Sophies-mor
Fru Sunshine skrev:
Studsgaard skrev:Enig med Spjaerten.

Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant. :fløjt:

Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)

Min erfaring er, at det bliver til kartoffellim.

Det bliver nemlig ikke godt, når man bruger en stavblender.... :tie:

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:38
af Wizzze
Rakel skrev:Her kommer hverken mælk eller smør i, men gerne et par æg og lidt vand. Det bliver udemærket kartoffelmos.


Med æg i, så er det faktisk Duchess du laver.

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 20:43
af Studsgaard
Sophies-mor skrev:
Fru Sunshine skrev:
Studsgaard skrev:Enig med Spjaerten.

Eller så lige en Serviceinfo. Det bliver til puré når man bruger stavblender - så er mængden af smør og mælk/fløde ikke så relevant. :fløjt:

Og ja taler af egen erfaring, når man står i et lejet sommerhus og skal lave kartoffelmos men der ikke er redskaberne til det - men der var en stavblender så det blev forsøgt. Det var den eller en gaffel (som heller ikke gav et god resultat)

Min erfaring er, at det bliver til kartoffellim.

Det bliver nemlig ikke godt, når man bruger en stavblender.... :tie:


Ha ha ja lim kan konsistensen vist godt sammenlignes med. Det var ikke ret godt. Mindes ikke rigtigt vi spiste det.

Re: Kartoffelmos

: 19. feb 2016, 23:38
af kidkomb
Min kartoffelmos skal være tung, klistret og klumpet.
Lavet med smør og salt, peber og muskat.

Jeg savner edderhylme kartoffelmos :trist:
-Jeg kan ikke tåle kartofler.

Re: Kartoffelmos

: 20. feb 2016, 08:10
af Fru Sunshine
Min kartoffelmos skal helst være uden klumper, med godt med smør, en lille smule mælk, en del salt, og ikke for luftig.

Re: Kartoffelmos

: 20. feb 2016, 10:01
af Nuttegris
Min mand laver kartoffelmos med elpiskeren. Han putter en god klat smør og lidt mælk i. Og så kommer han altid en god håndfuld revet ost i også, som selvfølgelig smelter.
Den er altid let og meget luftig og holder formen.

Re: Kartoffelmos

: 20. feb 2016, 10:05
af Flora
Kogte kartofler, smør, mælk, salt piskes med elpisker til der ikke er flere klumper og mosen er let og luftig.