Side 1 af 2

Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 09:54
af Fru Sunshine
...vil jeg gerne have.
Jeg har kikærterne i blød og skal bare lige koge dem, og så kom jeg i tanke om, at jeg gerne vil vide, hvordan andre gør.

Min egen opskrift er fin nok med lidt hvidløg, tahin, citrus, men man kan jo altid blive inspireret.

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 10:07
af Sophies-mor
Jeg tilføjer spidskommen, lidt yoghurt (ikke meget) og flefle (paprika/chiliflager med korn) + mynte som pynt.
Ud over TS - basisopskrift.

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 12:25
af POCKETKITTEN
Tilføjer også en smule syrnet mælkeprodukt for konsistensen og pynter med paprika. Ellers er min opskrift som din. :-)

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 12:36
af Ado
Blend kikærter, tilsæt salt, spidskommen, tahini, citronsaft, olivenolie, lidt yoghurt naturel og hvidløg. Helt simpel.

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 12:37
af Pandesteg
250 g kikærter koges møre med løgbåde, en bouillonterning, hvidløgsfed og laurbærblade. Laurbærblade fiskes op og det meste af kogevandet hældes fra (men gemmes). Blendes med ca. en halv dl god olivenolie, 2-3 spsk tahin, en halv tsk spidskommen, saft fra en halv citron, et fed frisk hvidløg, salt og peber. Konsistensen justeres med kogevandet, hvis det er nødvendigt.

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 12:39
af Krølle
Pandesteg skrev:250 g kikærter koges møre med løgbåde, en bouillonterning, hvidløgsfed og laurbærblade. Laurbærblade fiskes op og det meste af kogevandet hældes fra (men gemmes). Blendes med ca. en halv dl god olivenolie, 2-3 spsk tahin, en halv tsk spidskommen, saft fra en halv citron, et fed frisk hvidløg, salt og peber. Konsistensen justeres med kogevandet, hvis det er nødvendigt.


Jeg elsker, elsker, ELSKER at du angiver mængder. Så har jeg også en chance :-D

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 12:48
af Krølle
For øvrigt: hvilken tahin er I gladest for? Jeg bruger Urtekrams, men det er sådan set bare fordi, jeg ikke er faldet over andet. Er asolut omstillingsparat, hvis der findes bedre alternativer.

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 12:56
af Pandesteg
Krølle skrev:For øvrigt: hvilken tahin er I gladest for? Jeg bruger Urtekrams, men det er sådan set bare fordi, jeg ikke er faldet over andet. Er asolut omstillingsparat, hvis der findes bedre alternativer.


Jeg bryder mig ikke om Urtekrams, synes den smager mærkeligt. Jeg køber bare én tilfældig hos en grønthandler :)

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 13:32
af Fru Sunshine
Krølle skrev:For øvrigt: hvilken tahin er I gladest for? Jeg bruger Urtekrams, men det er sådan set bare fordi, jeg ikke er faldet over andet. Er asolut omstillingsparat, hvis der findes bedre alternativer.

Også Urtekrams.

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 25. feb 2016, 13:36
af Fru Sunshine
Jeg er en slumper.
Men jeg putter bare kikærter i minihakkeren med et ordentligt skvæt god olivenolie, et tilsvarende skvæt citronsaft, et par fed hvidløg, en spiseskefuld tahin, salt, peber, spidskommen og cayennepeber.

Jeg kan godt lide min humus ret fast i det.

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 29. feb 2016, 05:52
af Jenny
Jeg blender kikærter med hvidløg, spidskommen, citronsaft, et surmælksprodukt (en spsk ca), olivenolie og salt/peber - og nogle gange bredbladet persille.
Jeg ved godt at det ikke er rigtig hummus uden tahin, men jeg kan bare på ingen måde lide den bitterhed det tilføre så jeg er endegyldigt rebel på den front :D

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 29. feb 2016, 06:37
af Pixie88
Jeg blender kikærter med tahin, smagsneutral olie, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt, peber og paprika. Det er min grundopskrift. Nogle gange tilsætter jeg også chili eller yoghurt.

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 29. feb 2016, 07:57
af Lækre Arne
Jeg synes grønthandler tahin er bedst til humus.

Ved I forresten at grunden til den linde konsistens, som man oplever i købehumus og restauranthumus er fordi de piller hinderne af ærterne inden de blendes.
Har endnu ikke orket selv at forsøge, men bare et lille protip til jer med for meget tid :lol:

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 29. feb 2016, 09:14
af Sophies-mor
Lækre Arne skrev:Jeg synes grønthandler tahin er bedst til humus.

Ved I forresten at grunden til den linde konsistens, som man oplever i købehumus og restauranthumus er fordi de piller hinderne af ærterne inden de blendes.
Har endnu ikke orket selv at forsøge, men bare et lille protip til jer med for meget tid :lol:

Hummous skal ikke være lind, men lidt tyk :)

Og helt enig.
Jeg køber kun min tahina ved etniske butikker

Re: Din bedste opskrift på humus..

: 29. feb 2016, 09:19
af Pixie88
Lækre Arne skrev:Jeg synes grønthandler tahin er bedst til humus.

Ved I forresten at grunden til den linde konsistens, som man oplever i købehumus og restauranthumus er fordi de piller hinderne af ærterne inden de blendes.
Har endnu ikke orket selv at forsøge, men bare et lille protip til jer med for meget tid :lol:

Jeg har lyst til at prøve :genert: man kan pille hvidløg ved at komme fedende i et glas og ryste det aggressivt - det må da også virke ved kikærter!