Tapas/Ostebord

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Mivsen
Indlæg: 1170
Tilmeldt: 3. sep 2021, 07:39
Kort karma: 94
Likede indlæg: 1097

Tapas/Ostebord

Indlægaf Mivsen » 16. feb 2024, 09:24

Vi får tit Tapas om fredagen når vi ingen børn har. Men syntes vi efterhånden får det samme hver gang :gruble:

vores menu er som regel
- 2 slags brød
- pesto
- rucola
- parmaskinke, chorizo
- carpaccio
- 2-3 forskellige oste

Hvad spiser i ? :)
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9856
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1863
Likede indlæg: 9585

Re: Tapas/Ostebord

Indlægaf Spjaerten » 16. feb 2024, 09:31

Mangler helt klart nogle bacon dadler, druer, nødder, evt de små peber med fløde ost i, oliven,
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Mivsen
Indlæg: 1170
Tilmeldt: 3. sep 2021, 07:39
Kort karma: 94
Likede indlæg: 1097

Re: Tapas/Ostebord

Indlægaf Mivsen » 16. feb 2024, 09:34

åhh ja bacon og dadler, det er altså bare lækkert :D
0
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11341
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1796
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23475

Re: Tapas/Ostebord

Indlægaf Mani » 16. feb 2024, 10:16

Klassikerne hos os er:
- Spanske kødboller i tomatsauce
- Kylling i honning og sennepssauce
- Fyldte svampe
- Rejer eller/og blæksprutte i hvidløg og persille
- Kanariske kartofler (og evt. patatas bravas) med mojo og aioli
- Ristet aubergine m balsamico
- Machego med olie, peber og rosmarin

Så har vi brød, oste, chacutteri og diverse andre småretter
1
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 13035
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 3544
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 56035
Kontakt:

Re: Tapas/Ostebord

Indlægaf Ado » 16. feb 2024, 10:19

Vi får som regel:

Trøffelspegepølse.
Anden fransk salami.
Aioli.
Rilette
Cornichoner.
Oliven.
Pesto.
Morbier, comté, en eller anden svensk trekantet ost, som Netto tit har. Mener den hedder Prästost.
Druer.
Surdejsbrød eller baguettes.
Og så har vi en andelevermousse i fryseren, som vi kan tage lidt op af ad gangen
0
Donna Martin Graduates!
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11341
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1796
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23475

Re: Tapas/Ostebord

Indlægaf Mani » 16. feb 2024, 10:19

Mani skrev:Klassikerne hos os er:
- Spanske kødboller i tomatsauce
- Kylling i honning og sennepssauce
- Fyldte svampe
- Rejer eller/og blæksprutte i hvidløg og persille
- Kanariske kartofler (og evt. patatas bravas) med mojo og aioli
- Ristet aubergine m balsamico
- Machego med olie, peber og rosmarin

Så har vi brød, oste, chacutteri og diverse andre småretter

Også gerne gode oliven, oliventapernade (gerne hjemmehjort), pepperdew med flødeost og pimientos de padrón - og en god pate
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
Ata
Indlæg: 6348
Tilmeldt: 19. sep 2018, 18:25
Kort karma: 755
Likede indlæg: 15046

Re: Tapas/Ostebord

Indlægaf Ata » 16. feb 2024, 10:37

Mani skrev:Klassikerne hos os er:
- Spanske kødboller i tomatsauce
- Kylling i honning og sennepssauce
- Fyldte svampe
- Rejer eller/og blæksprutte i hvidløg og persille
- Kanariske kartofler (og evt. patatas bravas) med mojo og aioli
- Ristet aubergine m balsamico
- Machego med olie, peber og rosmarin

Så har vi brød, oste, chacutteri og diverse andre småretter

Det lyder som om det kræver en hel dag at forberede tapasbord af den kaliber!
0
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11341
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1796
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23475

Re: Tapas/Ostebord

Indlægaf Mani » 16. feb 2024, 10:41

Ata skrev:
Mani skrev:Klassikerne hos os er:
- Spanske kødboller i tomatsauce
- Kylling i honning og sennepssauce
- Fyldte svampe
- Rejer eller/og blæksprutte i hvidløg og persille
- Kanariske kartofler (og evt. patatas bravas) med mojo og aioli
- Ristet aubergine m balsamico
- Machego med olie, peber og rosmarin

Så har vi brød, oste, chacutteri og diverse andre småretter

Det lyder som om det kræver en hel dag at forberede tapasbord af den kaliber!

Nja - men et par timer. For mig hører der også varme retter til tapas. Men altså er vi bare to laver vi ikke alle. Og laver vi fx spanske kødboller laver vi rigeligt og fryser ned med tomatsauce så vi bare kan varme dem de næste par gange.
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
Purple Haze
Indlæg: 9090
Tilmeldt: 3. jan 2016, 16:04
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Kbh.
Likede indlæg: 21959

Re: Tapas/Ostebord

Indlægaf Purple Haze » 16. feb 2024, 10:46

Mani skrev:
Ata skrev:
Mani skrev:Klassikerne hos os er:
- Spanske kødboller i tomatsauce
- Kylling i honning og sennepssauce
- Fyldte svampe
- Rejer eller/og blæksprutte i hvidløg og persille
- Kanariske kartofler (og evt. patatas bravas) med mojo og aioli
- Ristet aubergine m balsamico
- Machego med olie, peber og rosmarin

Så har vi brød, oste, chacutteri og diverse andre småretter

Det lyder som om det kræver en hel dag at forberede tapasbord af den kaliber!

Nja - men et par timer. For mig hører der også varme retter til tapas. Men altså er vi bare to laver vi ikke alle. Og laver vi fx spanske kødboller laver vi rigeligt og fryser ned med tomatsauce så vi bare kan varme dem de næste par gange.


Enig.
Ellers vil jeg kalde det ostebord (med pølse).
Men det kan bestemt også noget.
2
Hello to all intelligent lifeforms everywhere!
And to everybody else out there, the secret is to bang the rocks together guys.

Tilbage til "Mad og drikke"