Ris, læg i blød flere timer
- Mani
- Indlæg: 11396
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
- Kort karma: 1802
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 23641
Re: Ris, læg i blød flere timer
Næ, men nu overvejer jeg da om jeg skal sætte dem i blød om morgenen når vi skal ha' ris. For jeg kan ikke nå at sætte dem tidligt nok i blød om eftermiddagen.
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Re: Ris, læg i blød flere timer
Det er jo sikkert sådan noget med at man skal æde 8 tons for at risikere noget som helst.
Jeg tror aldrig der nogensinde kan påvises et sygdomsforløb med løse ris som udløsende faktor.
Jeg tror aldrig der nogensinde kan påvises et sygdomsforløb med løse ris som udløsende faktor.
0
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg husker ikke engang at skylle dem før kogning, så jeg kommer nok heller ikke til at sætte i blød. Men jeg vil da overveje det med at koge i rigeligt vand i stedet for den afmålte mængde. Mine forældre har i øvrigt altid kogt i rigeligt vand ligesom ved pasta. (Dog ikke noget med at skylle eller iblødsætte.)
2
You can't spell awesome without me.
- PaleSeptember
- Indlæg: 11698
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 921
- Likede indlæg: 18864
Re: Ris, læg i blød flere timer
Vi spiser meget sjældent ris, og når vi gør, så er det bare de billige i kogeposer. De bliver hverken skyllet eller sat i blød.
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
- Urtekussen
- Indlæg: 6187
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
- Kort karma: 1450
- Likede indlæg: 16179
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg skyller dem altid. Kan nok ikke nå at have dem i blød i flere timer, men jeg vil da prøve.
0
2011
2015
2018
2020
2023
2015
2018
2020
2023
Re: Ris, læg i blød flere timer
Madam Pomfrey skrev:Pandesteg skrev:Jeg skyller dem næsten altid. Og har også ofte lagt dem i blød i riskogeren et par timer inden de koges og det fungerer fint.
Skifter du vandet inden du koger? Ellers er det jo et fedt.
Jeg ved egentligt godt at man skal skylle ris, men jeg gør det aldrig. Så at lægge dem i blød, det kommer nok heller ikke til at ske.
Nej for jeg er ikke sådan en der efterlever regler og anbefalinger min kommentar om at det fungerer fint var egentlig rettet mod den debattør der skrev hvordan risene blev efter de havde været sat i blød.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8987
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1523
- Likede indlæg: 25709
Re: Ris, læg i blød flere timer
Pandesteg skrev:Madam Pomfrey skrev:Pandesteg skrev:Jeg skyller dem næsten altid. Og har også ofte lagt dem i blød i riskogeren et par timer inden de koges og det fungerer fint.
Skifter du vandet inden du koger? Ellers er det jo et fedt.
Jeg ved egentligt godt at man skal skylle ris, men jeg gør det aldrig. Så at lægge dem i blød, det kommer nok heller ikke til at ske.
Nej for jeg er ikke sådan en der efterlever regler og anbefalinger min kommentar om at det fungerer fint var egentlig rettet mod den debattør der skrev hvordan risene blev efter de havde været sat i blød.
Ah, den kontekst fangede jeg ikke
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg plejer bare at koge dem uden skylning og med en tilpasset mængde vand. Jeg kommer ikke til at sætte dem i blød fremover, men det kan da godt være, jeg vil prøve at koge dem i rigeligt vand. Det er jo ikke mere besværligt end at koge dem i en tilpasset mængde.
Det er nu ikke fordi, jeg spiser vildt meget ris. Maks. en gang om ugen vil jeg tro. Så det er nok begrænset, hvor stor min risiko er uanset.
Det er nu ikke fordi, jeg spiser vildt meget ris. Maks. en gang om ugen vil jeg tro. Så det er nok begrænset, hvor stor min risiko er uanset.
0
Re: Ris, læg i blød flere timer
Ris kan lave ravvage i forbindelse med indsættende overgangsalder (tidligere overgangsalder) https://www.bt.dk/sundhed/ekspert-en-ma ... -du-undgaa
"En enkelt madvare vil eksperten dog godt anbefale, kvinder at være forsigtige med - nemlig ris:
»Det er ikke nogen god idé at skifte mælk ud med rismælk eller begynde at spise riskiks, fordi man tror, at det er sundt. Det er også en god idé at iblødsætte ris, før man koger dem, eller at koge dem i ekstra vand og hælde det overskydende vand fra efter kogning,« siger han til Berlingske."
"En enkelt madvare vil eksperten dog godt anbefale, kvinder at være forsigtige med - nemlig ris:
»Det er ikke nogen god idé at skifte mælk ud med rismælk eller begynde at spise riskiks, fordi man tror, at det er sundt. Det er også en god idé at iblødsætte ris, før man koger dem, eller at koge dem i ekstra vand og hælde det overskydende vand fra efter kogning,« siger han til Berlingske."
0
Følg dem der søger sandheden, men vogt dig for dem der siger at de har fundet den
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Re: Ris, læg i blød flere timer
Det kan måske undre lidt mht ris. I Japan spiser man meget ris, men har samtidigt verdens højeste levealder. Det gjorde mig nysgerrig, og jeg fandt dette. https://www.yoshiya.dk/blogs/inspiration/japanske-ris
Japanerne renser risene, inde de koges.
Japanerne renser risene, inde de koges.
1
Følg dem der søger sandheden, men vogt dig for dem der siger at de har fundet den
Det sted du søger, er det sted du søger fra
Det sted du søger, er det sted du søger fra
- Luffegås
- Indlæg: 2876
- Tilmeldt: 18. dec 2015, 09:17
- Kort karma: 234
- Geografisk sted: Fyn
- Likede indlæg: 5606
Re: Ris, læg i blød flere timer
Min tidligere stedmor fra brasilien skyllede alting, og opblødte mange ting. Selvfølgelig bønner, men også ris. Min mormor fortæller ofte om at det var første gang hun så nogen faktisk gå op i ris. Men stedmor stod netop med si, skyllede ris, frasorterede de grimme,
Vi får ikke så tit ris fordi det giver min mand mavesmerter, vi spiser blomkålsris. Men med rigtige ris overvejer jeg måske at behandle dem lidt bedre.
Vi får ikke så tit ris fordi det giver min mand mavesmerter, vi spiser blomkålsris. Men med rigtige ris overvejer jeg måske at behandle dem lidt bedre.
0
Søger ikke gode råd, medmindre jeg har spurgt.
Re: Ris, læg i blød flere timer
Jeg tror det kan tælles på en, måske to hænder, hvor mange gange vi får ris om året, og når vi gør skyller jeg dem altid. Jeg ser ikke umiddelbart mig selv begynde at lægge dem i blød i timevis, for jeg er ret sikker på at det er noget jeg kommer til at glemme, netop fordi vi spiser ris så sjældent.
0
- Nevertheless she persisted -
Re: Ris, læg i blød flere timer
Skylle ris? Udbløde ris? Wtf?
Jeg koger vand, kommer ris i og spiser dem, når de er færdige. That's it.
Jeg koger vand, kommer ris i og spiser dem, når de er færdige. That's it.
1
Some men hunt for sport, others hunt for food. The only thing I’m hunting for, is an outfit that looks good…
Re: Ris, læg i blød flere timer
ajnaM skrev:Skylle ris? Udbløde ris? Wtf?
Jeg koger vand, kommer ris i og spiser dem, når de er færdige. That's it.
Du er faktisk død for flere år siden, du har bare ikke opdaget det endnu.
2
Re: Ris, læg i blød flere timer
paint skrev:Det kan måske undre lidt mht ris. I Japan spiser man meget ris, men har samtidigt verdens højeste levealder. Det gjorde mig nysgerrig, og jeg fandt dette. https://www.yoshiya.dk/blogs/inspiration/japanske-ris
Japanerne renser risene, inde de koges.
Det gør jeg også, når vi laver sushi-ris.
Betyder det, jeg bare skal behandle alle ris ens?
0
"Vi har .. truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne."
Børnenes statsminister?
Børnenes statsminister?