Mad på bålfad/bål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
IrmaPigen
Indlæg: 7835
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 974
Likede indlæg: 12533

Mad på bålfad/bål

Indlægaf IrmaPigen » 23. apr 2024, 20:30

Har aldrig prøvet det. Premieren bliver nok næste gang i sommerhuset.

Del jeres opskrifter. Meget gerne med billeder af bålhyggen.
Senest rettet af IrmaPigen 24. apr 2024, 04:10, rettet i alt 2 gange.
0
IrmaPigen
Indlæg: 7835
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 974
Likede indlæg: 12533

Re: Mad på bålfad -/ bpl

Indlægaf IrmaPigen » 23. apr 2024, 20:42

Her mit udstyr...

Jeg bryder mig ikke så meget om stativerne, hvor gryderne hænger. Så har købt en rist til at putte op i fadet. Og en bålgryde, dog ikke af smedejern, men måske opgraderer jeg, hvis jeg bliver bidt af det.

Jeg håber setuppet fungerer.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Brugeravatar
Anne Droid
Indlæg: 2155
Tilmeldt: 28. sep 2015, 07:28
Kort karma: 127
Likede indlæg: 5006

Re: Mad på bålfad/bål

Indlægaf Anne Droid » 24. apr 2024, 05:46

Vi bruger vores emaljegryde til de hurtige retter som svensk pølseret, one pot pasta, grønsagssuppe.
Vi har også lavet popcorn i den.

Vi bruger vores dutch oven meget mere. Enten alene eller med muffinformen i.
Vi har lavet pizza, gryderet, bagte rodfrugter, steg, boller iden
1
Klimatosse
IrmaPigen
Indlæg: 7835
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 974
Likede indlæg: 12533

Re: Mad på bålfad/bål

Indlægaf IrmaPigen » 24. apr 2024, 06:01

Dutch oven bliver muligvis også mit næste køb.

De fleste Dutch Oven har dog små fødder på bunden, hvilket muligvis ikke fungerer skide godt med risten?

One pot pasta var self også en god mulighed.

Jeg overvejer at lave coq au vin, hvis jeg tager i sommerhuset på lørdag. Har fundet en opskrift hvor man starter med at brune kyllingen af på risen først. Det tiltaler mig.
0
Muspel
Indlæg: 3887
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10779

Re: Mad på bålfad/bål

Indlægaf Muspel » 24. apr 2024, 18:35

IrmaPigen skrev:Dutch oven bliver muligvis også mit næste køb.

De fleste Dutch Oven har dog små fødder på bunden, hvilket muligvis ikke fungerer skide godt med risten?

One pot pasta var self også en god mulighed.

Jeg overvejer at lave coq au vin, hvis jeg tager i sommerhuset på lørdag. Har fundet en opskrift hvor man starter med at brune kyllingen af på risen først. Det tiltaler mig.


Dutch oven er lavet til at stå direkte i gløderne. Skal varmes op med gløder på låget også

Jeg har god erfaring med stege i saltdej. Nemt at lave og nemt at få godt. Fx en skinkesteg man bruger til flæskestegssandwich
1
IrmaPigen
Indlæg: 7835
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 974
Likede indlæg: 12533

Re: Mad på bålfad/bål

Indlægaf IrmaPigen » 25. apr 2024, 06:29

Muspel skrev:
IrmaPigen skrev:Dutch oven bliver muligvis også mit næste køb.

De fleste Dutch Oven har dog små fødder på bunden, hvilket muligvis ikke fungerer skide godt med risten?

One pot pasta var self også en god mulighed.

Jeg overvejer at lave coq au vin, hvis jeg tager i sommerhuset på lørdag. Har fundet en opskrift hvor man starter med at brune kyllingen af på risen først. Det tiltaler mig.


Dutch oven er lavet til at stå direkte i gløderne. Skal varmes op med gløder på låget også

Jeg har god erfaring med stege i saltdej. Nemt at lave og nemt at få godt. Fx en skinkesteg man bruger til flæskestegssandwich


Ah, ok, det giver mening.
0

Tilbage til "Mad og drikke"