Side 4 af 5

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 20. mar 2016, 18:09
af kidkomb
Lykke skrev:
kidkomb skrev:Æg :ivrig: :ivrig:

Jeg kværner snildt 40-50 æg om måneden og det skifter lidt i perioder, hvordan jeg vil have dem.
Jeg havde en lang periode med blødkogte æg. BLØDkogte. Helst uden hvide-snot, bevares, men så længe blommen er helt flydende, så kan jeg tåle lidt hvide-snask.
Så spejlæg. Samme princip som ovenstående. Gerne stegt på en pande ved høj varme i smør, så det får lidt sprødhed også.
I øjeblikket er det røræg. Vådt. -skal laves med en smule karry, et mini-nips stødt muskat, friskkværnet peber og en røvfuld groft salt med tørrede KarlJohan-svampe i.
Ammenammenam!


Wow det er mange æg! Jeg synes stadig at æg er en luksusting.

Ja, det er mange. Det er også en luksus-ting for mig, men fordi min mor får dem billigt fra en landmand, der har så rigeligt og hvor hønsene har det mega godt, så vold-æder jeg :-D
Det er ikke en varig ordning, for landmanden er gammel og min mors ven, som kender landmanden er også oppe i årene. Så det er med at nyde det :banan: -og det gør jeg så til fulde :genert:

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 20. mar 2016, 18:10
af Karkluden
Nå, men for lige at bidrage også.
Jeg spiser meget nødigt æg, hvor der er det mindste spor af våd hvide. Og våde røræg og omeletter er ækle.

Jeg vil helst have smilende æg eller et spejlæg stegt på begge sider, men hvor nr 2 side kun lige har set panden. Eller fast røræg, der dog ikke behøver være tørt.

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 20. mar 2016, 18:12
af Wizzze
kidkomb skrev:
Lykke skrev:
kidkomb skrev:Æg :ivrig: :ivrig:

Jeg kværner snildt 40-50 æg om måneden og det skifter lidt i perioder, hvordan jeg vil have dem.
Jeg havde en lang periode med blødkogte æg. BLØDkogte. Helst uden hvide-snot, bevares, men så længe blommen er helt flydende, så kan jeg tåle lidt hvide-snask.
Så spejlæg. Samme princip som ovenstående. Gerne stegt på en pande ved høj varme i smør, så det får lidt sprødhed også.
I øjeblikket er det røræg. Vådt. -skal laves med en smule karry, et mini-nips stødt muskat, friskkværnet peber og en røvfuld groft salt med tørrede KarlJohan-svampe i.
Ammenammenam!


Wow det er mange æg! Jeg synes stadig at æg er en luksusting.

Ja, det er mange. Det er også en luksus-ting for mig, men fordi min mor får dem billigt fra en landmand, der har så rigeligt og hvor hønsene har det mega godt, så vold-æder jeg :-D
Det er ikke en varig ordning, for landmanden er gammel og min mors ven, som kender landmanden er også oppe i årene. Så det er med at nyde det :banan: -og det gør jeg så til fulde :genert:


Jeg ville fråde æggesnaps sådan nærmest dagligt :genert: Man ville sikkert finde mig død af sukkerchok med en ske i munden og gule pletter overalt på tøjet :lol:

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 20. mar 2016, 18:15
af Lykke
Altså våde røræg er for mig at de stadig er saftige og ikke skamstegte.

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 20. mar 2016, 18:27
af Karkluden
Lykke skrev:Altså våde røræg er for mig at de stadig er saftige og ikke skamstegte.

i min verden er våde røræg, hvor der løber tydeligt ustegt æggemasse rundt.

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 20. mar 2016, 18:30
af kidkomb
Karkluden skrev:
Lykke skrev:Altså våde røræg er for mig at de stadig er saftige og ikke skamstegte.

i min verden er våde røræg, hvor der løber tydeligt ustegt æggemasse rundt.

Min definition af våde røræg er når de kun lige er stegt fri for løbende masse. Altså stadig våde, men ikke flydende nogen steder.

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 20. mar 2016, 23:54
af Anilara
Kan nogen forklare mig, hvorfor der ved spejlæg sommetider kommer sådan en slags... Tynd plastik ud af resultatet, i kanterne af ægget? Altså tror det er noget med hviderne som går galt, men det er bare det værste!! :sur:

Jeg er mest til spejlæg, når de ligesom er som de skal være! (uden det der hårde, uspiselige crap).
Røræg lavede vi, da jeg var barn, i en gryde med mælk, og så skulle der bare røres. Så for mig er det lidt anderledes i en pande, så det kalder jeg scrambled eggs :-P

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 21. mar 2016, 00:25
af Sophies-mor
Anilara skrev:Kan nogen forklare mig, hvorfor der ved spejlæg sommetider kommer sådan en slags... Tynd plastik ud af resultatet, i kanterne af ægget? Altså tror det er noget med hviderne som går galt, men det er bare det værste!! :sur:

Jeg er mest til spejlæg, når de ligesom er som de skal være! (uden det der hårde, uspiselige crap).
Røræg lavede vi, da jeg var barn, i en gryde med mælk, og så skulle der bare røres. Så for mig er det lidt anderledes i en pande, så det kalder jeg scrambled eggs :-P

De er stegt ved for høj varme.
Jeg har kun oplevet det., når de er stegt "for hårdt" - vi giver dem lang tid ved svag varme. Ca tyve min. Og så er det stadig med blød blomme, men uden kanter.

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 21. mar 2016, 01:39
af Annione
Spejlæg. Men det er svært, for jeg er også meget glad for blødkogte æg og scramblede æg (jeg er fra Fyn - for mig er røræg = æg pisket med sukker :-D ).

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 21. mar 2016, 07:13
af Wizzze
Annione skrev:Spejlæg. Men det er svært, for jeg er også meget glad for blødkogte æg og scramblede æg (jeg er fra Fyn - for mig er røræg = æg pisket med sukker :-D ).


nej nej, det er rør rør rør æg :devil:
Giv et barn, en blomme, noget sukker og en ske i en kop, så er der barnet optaget i timevis :-D

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 21. mar 2016, 08:53
af Dr_bp
Jeg foretrækker mine Æg befrugtede. Badabum-tisch! :kryds:

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 21. mar 2016, 09:05
af Firebird
Hjemmelagte. Så ved man hvad man får.

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 21. mar 2016, 09:36
af Pandesteg
Vi skifter mellem røræg og blødkogte æg i weekenden. Vi får dog ikke bacon til blødkogt æg, det ville være lidt mærkeligt synes jeg? Jeg foretrækker mine røræg mere bløde end min mand, han vil helst have sine med stegeskorpe på :tie:

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 21. mar 2016, 10:05
af Pjeps
Chokoladeæg fyldt nougat :genert:

Re: Hvordan foretrækker du dine æg?

: 21. mar 2016, 10:26
af Maoam
Karkluden skrev:
Lykke skrev:
kidkomb skrev:Æg :ivrig: :ivrig:

Jeg kværner snildt 40-50 æg om måneden og det skifter lidt i perioder, hvordan jeg vil have dem.
Jeg havde en lang periode med blødkogte æg. BLØDkogte. Helst uden hvide-snot, bevares, men så længe blommen er helt flydende, så kan jeg tåle lidt hvide-snask.
Så spejlæg. Samme princip som ovenstående. Gerne stegt på en pande ved høj varme i smør, så det får lidt sprødhed også.
I øjeblikket er det røræg. Vådt. -skal laves med en smule karry, et mini-nips stødt muskat, friskkværnet peber og en røvfuld groft salt med tørrede KarlJohan-svampe i.
Ammenammenam!


Wow det er mange æg! Jeg synes stadig at æg er en luksusting.

Vi spiser også mange æg. Økoæg på tilbud er billigere end økokød, så vi spiser en del økoæg (og kikærter osv).


Det fik mig lige til at tænke på, at Lidl har 10 økoæg til 19 kr. i denne uge.