HappyHippo skrev:Krølle skrev:HappyHippo skrev:Krølle skrev:Jeg bruger familieopskrift og surdej. Eneste problem er at alt andet rugbrød er kedeligt
Dag 1:
Surdej, 3/4 L vand og 4 tsk salt røres sammen. Tilsæt 125 g hvedemel, 250 g skårne rugkerner og 375 g groft rugmel. Rør sammen og lad stå lunt og tildækket i 24 timer.
Tilsæt 1/4 L vand, 3-4 spsk mørk sirup, 250 g skårne rugkerner og 250 g groft rugmel. Rør godt, tag surdej fra til næste bagning og put i forme. Lad efterhæve 2 timer i forme og bag to timer v ca 200 grader, den sidste time med sølvpapir over brødene.
Lad køle af på bagerist, skær ikke i brødet før det er afkølet (as if - jeg kan aldrig vente, det går fint, hvis man er lidt forsigtig).
Hvor mange brød giver den?
2 stk
Jeg har dit rugbrød i ovnen pt, og det dufter vildt godt. Det tog lidt længere tid pga en surdej der ikke ville arte sig
...og det blev vildt godt. Eneste minus er det er svært at stoppe med at spise, når man først er kommet i gang