Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
-
- Indlæg: 147
- Tilmeldt: 24. sep 2015, 19:59
- Kort karma: 23
- Likede indlæg: 268
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Det her var en af opskrifterne, der virkelig åbnede mine øjne for at spise vegetarisk. Det er en tacogryde med linser og kikærter, og det smager bare så lækkert. Den er godt nok på svensk, men der er ikke noget, Google Translate ikke kan klare http://www.my-taste.se/click/index/1591 ... llasatt.se
Jeg er desuden vild med at lave vegetariske burgere - det her er en af mine yndlingsopskrifter: http://www.thefoodclub.dk/vegetarburgere-til-weekenden/
Hvis man som jeg er vild med spinat og feta, er de her quinoa "frikadeller" virkelig lækre: http://www.greenkitchenstories.com/spin ... in-a-bowl/
Fredsfisk er virkelig også lækkert, hvis det skal være lidt snasket. Jeg har med succes lavet dem med aubergine i stedet for pastinak, da jeg ikke er så meget til det: https://maanebarnet.org/2012/01/19/fredsfisk/
De her bagte søde kartofler med kikærter lavede jeg den anden dag. Det var SÅ lækkert og var ved at sprække af mæthed. http://stinna.dk/aftensmad/fyldte-soede-kartofler.html
Jeg vil også lige slå et slag for Ikeas grønsagsboller, hvis du har en Ikea i nærheden. De er gode, når man ikke rigtigt gider at lave mad og er stort set kun lavet af grønsager og kikærter, så der er heller ikke en masse ukendte ingredienser i. Man kan bruge dem i en tomatsovs, spise dem som man ville spise falafler - tror kun fantasien sætter grænser. De er i hvert fald virkelig lækre
Jeg er desuden vild med at lave vegetariske burgere - det her er en af mine yndlingsopskrifter: http://www.thefoodclub.dk/vegetarburgere-til-weekenden/
Hvis man som jeg er vild med spinat og feta, er de her quinoa "frikadeller" virkelig lækre: http://www.greenkitchenstories.com/spin ... in-a-bowl/
Fredsfisk er virkelig også lækkert, hvis det skal være lidt snasket. Jeg har med succes lavet dem med aubergine i stedet for pastinak, da jeg ikke er så meget til det: https://maanebarnet.org/2012/01/19/fredsfisk/
De her bagte søde kartofler med kikærter lavede jeg den anden dag. Det var SÅ lækkert og var ved at sprække af mæthed. http://stinna.dk/aftensmad/fyldte-soede-kartofler.html
Jeg vil også lige slå et slag for Ikeas grønsagsboller, hvis du har en Ikea i nærheden. De er gode, når man ikke rigtigt gider at lave mad og er stort set kun lavet af grønsager og kikærter, så der er heller ikke en masse ukendte ingredienser i. Man kan bruge dem i en tomatsovs, spise dem som man ville spise falafler - tror kun fantasien sætter grænser. De er i hvert fald virkelig lækre
5
"I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am." - Sylvia Plath
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
getitright skrev:Det her var en af opskrifterne, der virkelig åbnede mine øjne for at spise vegetarisk. Det er en tacogryde med linser og kikærter, og det smager bare så lækkert. Den er godt nok på svensk, men der er ikke noget, Google Translate ikke kan klare http://www.my-taste.se/click/index/1591 ... llasatt.se
Jeg er desuden vild med at lave vegetariske burgere - det her er en af mine yndlingsopskrifter: http://www.thefoodclub.dk/vegetarburgere-til-weekenden/
Hvis man som jeg er vild med spinat og feta, er de her quinoa "frikadeller" virkelig lækre: http://www.greenkitchenstories.com/spin ... in-a-bowl/
Fredsfisk er virkelig også lækkert, hvis det skal være lidt snasket. Jeg har med succes lavet dem med aubergine i stedet for pastinak, da jeg ikke er så meget til det: https://maanebarnet.org/2012/01/19/fredsfisk/
De her bagte søde kartofler med kikærter lavede jeg den anden dag. Det var SÅ lækkert og var ved at sprække af mæthed. http://stinna.dk/aftensmad/fyldte-soede-kartofler.html
Jeg vil også lige slå et slag for Ikeas grønsagsboller, hvis du har en Ikea i nærheden. De er gode, når man ikke rigtigt gider at lave mad og er stort set kun lavet af grønsager og kikærter, så der er heller ikke en masse ukendte ingredienser i. Man kan bruge dem i en tomatsovs, spise dem som man ville spise falafler - tror kun fantasien sætter grænser. De er i hvert fald virkelig lækre
De der fredsfisk minder mig om min mors selleribøffer! Hun kogte halve skiver selleri, panerede dem og lavede så sovs på det vand sellerien blev kogt i og kartofler til. Hun har ikke lavet dem siden hun fik betalt sit SUlån ud
1
-
- Indlæg: 147
- Tilmeldt: 24. sep 2015, 19:59
- Kort karma: 23
- Likede indlæg: 268
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Lakika skrev:getitright skrev:Det her var en af opskrifterne, der virkelig åbnede mine øjne for at spise vegetarisk. Det er en tacogryde med linser og kikærter, og det smager bare så lækkert. Den er godt nok på svensk, men der er ikke noget, Google Translate ikke kan klare http://www.my-taste.se/click/index/1591 ... llasatt.se
Jeg er desuden vild med at lave vegetariske burgere - det her er en af mine yndlingsopskrifter: http://www.thefoodclub.dk/vegetarburgere-til-weekenden/
Hvis man som jeg er vild med spinat og feta, er de her quinoa "frikadeller" virkelig lækre: http://www.greenkitchenstories.com/spin ... in-a-bowl/
Fredsfisk er virkelig også lækkert, hvis det skal være lidt snasket. Jeg har med succes lavet dem med aubergine i stedet for pastinak, da jeg ikke er så meget til det: https://maanebarnet.org/2012/01/19/fredsfisk/
De her bagte søde kartofler med kikærter lavede jeg den anden dag. Det var SÅ lækkert og var ved at sprække af mæthed. http://stinna.dk/aftensmad/fyldte-soede-kartofler.html
Jeg vil også lige slå et slag for Ikeas grønsagsboller, hvis du har en Ikea i nærheden. De er gode, når man ikke rigtigt gider at lave mad og er stort set kun lavet af grønsager og kikærter, så der er heller ikke en masse ukendte ingredienser i. Man kan bruge dem i en tomatsovs, spise dem som man ville spise falafler - tror kun fantasien sætter grænser. De er i hvert fald virkelig lækre
De der fredsfisk minder mig om min mors selleribøffer! Hun kogte halve skiver selleri, panerede dem og lavede så sovs på det vand sellerien blev kogt i og kartofler til. Hun har ikke lavet dem siden hun fik betalt sit SUlån ud
Der står også på bloggen, at de blev spist under krigen i stedet for fiskefiletter. Det kan godt være, det er gammel fattigmandskost i ny og fancy vegansk forklædning. Nu har jeg aldrig været til selleri, så det ved jeg ikke, hvordan smager, men med aubergine er det nu virkeligt lækkert!
0
"I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am." - Sylvia Plath
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
getitright skrev:Lakika skrev:getitright skrev:Det her var en af opskrifterne, der virkelig åbnede mine øjne for at spise vegetarisk. Det er en tacogryde med linser og kikærter, og det smager bare så lækkert. Den er godt nok på svensk, men der er ikke noget, Google Translate ikke kan klare http://www.my-taste.se/click/index/1591 ... llasatt.se
Jeg er desuden vild med at lave vegetariske burgere - det her er en af mine yndlingsopskrifter: http://www.thefoodclub.dk/vegetarburgere-til-weekenden/
Hvis man som jeg er vild med spinat og feta, er de her quinoa "frikadeller" virkelig lækre: http://www.greenkitchenstories.com/spin ... in-a-bowl/
Fredsfisk er virkelig også lækkert, hvis det skal være lidt snasket. Jeg har med succes lavet dem med aubergine i stedet for pastinak, da jeg ikke er så meget til det: https://maanebarnet.org/2012/01/19/fredsfisk/
De her bagte søde kartofler med kikærter lavede jeg den anden dag. Det var SÅ lækkert og var ved at sprække af mæthed. http://stinna.dk/aftensmad/fyldte-soede-kartofler.html
Jeg vil også lige slå et slag for Ikeas grønsagsboller, hvis du har en Ikea i nærheden. De er gode, når man ikke rigtigt gider at lave mad og er stort set kun lavet af grønsager og kikærter, så der er heller ikke en masse ukendte ingredienser i. Man kan bruge dem i en tomatsovs, spise dem som man ville spise falafler - tror kun fantasien sætter grænser. De er i hvert fald virkelig lækre
De der fredsfisk minder mig om min mors selleribøffer! Hun kogte halve skiver selleri, panerede dem og lavede så sovs på det vand sellerien blev kogt i og kartofler til. Hun har ikke lavet dem siden hun fik betalt sit SUlån ud
Der står også på bloggen, at de blev spist under krigen i stedet for fiskefiletter. Det kan godt være, det er gammel fattigmandskost i ny og fancy vegansk forklædning. Nu har jeg aldrig været til selleri, så det ved jeg ikke, hvordan smager, men med aubergine er det nu virkeligt lækkert!
Fattigmandskost som i: flere grøntsager er totalt undervurderet Tænk bare hvor meget god og billig mad man kan lave med kål.
I Spanien serverer man paneret aubergine med honning som en tapa, og dét fungerer også ret godt!
1
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Årh tak for alle opskrifterne
Igår lavede jeg bønnepasta med tomatsovs med revet squash. Ingen bemærkede at det ikke var spaghetti med kødsovs.
Igår lavede jeg bønnepasta med tomatsovs med revet squash. Ingen bemærkede at det ikke var spaghetti med kødsovs.
3
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
LadyFox skrev:http://piskeriset.dk/tomatfrikadeller-tomatokeftedes/
Dem skal vi have i aften med hjemmebagt foccacia og linsesalat Glæder mig meget til at smage dem! Dog bliver mine med alm løg, gedefeta og basilikum i stedet for mynte (min mynte er død).
1
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
godtnavn skrev:LadyFox skrev:http://piskeriset.dk/tomatfrikadeller-tomatokeftedes/
Dem skal vi have i aften med hjemmebagt foccacia og linsesalat Glæder mig meget til at smage dem! Dog bliver mine med alm løg, gedefeta og basilikum i stedet for mynte (min mynte er død).
Jeg har også lavet dem
Er dog ikke så god til at følge opskrifter og tror jeg fik lidt for meget mel i...
0
03.05.2017
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Je ghar med garanti fået for mange krydderurter i, altså 1 spsk af hver er jo slet ikke nok Jeg fyldte en skål med krydderurter fra altanen og hakkede, men jeg er også en sucker for krydderurter. De bliver stegt om 10 minutters tid og glæder mig!
2
-
- Indlæg: 147
- Tilmeldt: 24. sep 2015, 19:59
- Kort karma: 23
- Likede indlæg: 268
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Torn skrev:Har I en god opskrift på vegetarisk lasagne?
Jeg laver oftest lasagne for at få brugt en masse grøntsagsrester, så jeg har ikke nogen decideret opskrift, men jeg plejer at lave en spinatsovs og en tomatsovs.
Spinatsovsen laver jeg ved at svitse en røvfuld hvidløg og løg kort, inden jeg putter noget frossen spinat i gryden, en sjat fløde og hvis jeg har en rest hvidvin, er det også lækkert i.
Tomatsovsen består af løg, to dåser hakket tomat og grøntsager efter hvad jeg nu har. Ofte putter jeg en pose frossen grønt i, gulerødder, squash - aubergine kan evt. bruges som et lag i stedet for lasagneplader, det er også lækkert.
Så laver jeg tog lag med lasagneplader imellem, et med spinatsovs og et med tomatsovs og putter en masse ost på toppen.
2
"I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am." - Sylvia Plath
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59513
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Æble skrev:Fisk er ok. Det er kød også, men vil gerne have at det ikke er kødet måltidet bygges op omkring.
Da jeg desværre ikke så godt kan spise mange af de dejligt mættende vegetarråvarer som kål, kikærter, bønner, linser, osv., har jeg i stedet gjort det, at jeg typisk laver to former for "tungt" tilbehør til mit kød. På den måde bliver jeg mæt af 100-125 g. kød + tilbehør.
Tilbehøret kunne fx. være:
- Bønnesalat (haricot vert, tomat, løg, feta og olie/eddike
- Revet gulerod
- Bagt fetaost tilberedt i sølvpapir (feta, cherrytomat, løg, krydderurter, olie/eddike)
- Broccolisalat
- Bagte gulerødder med frisk persille over
- Ratatuille
- Grov pasta med gulerodspesto
- Bruschetta lavet på grovflûte
- Bagte skiver af grovflûte med gedeost, honning og nødder
- Pasta lemone
- "Fattigmands-asparges" (dampede haricot verts med hakket kogt æg og olie/eddike
- Det samme med asparges
- Fyldt squash
- Gratin af aubergine, hakket tomat, grovpasta, spinat og ost (topping)
- Æggestand med grøntsager og ost lavet i denne her: http://www.coolstuff.dk/Omeletform-Til- ... cgod1dAMRQ (den er i det hele taget uundværlig for mig, når det gælder mættende tilbehør)
- Bagekartfoler med topping
Ja, meget af det her kan jo faktisk sagtens spises som hovedret.
Jeg laver i øvrigt aldrig salat med iceberg, men bruger spinatblade.
1
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Torn skrev:Har I en god opskrift på vegetarisk lasagne?
Herhjemme er vi rigtig glade for spinatlasagne med hytteost. 1 pose spinat hakkes groft og steges med 2 løg og et par fed hvidløg. Lægges mellem friske lasagneplader sammen med noget hytteost. Skiver af tomater og lidt revet gouda på toppen. Meget lækker, og meget nem og hurtig at tilberede
2
Gulvaber er også mennesker.
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
De blogs jeg kikker mest på er veganske, men især ohsheglows og minimalistbaker laver nogle lækre opskrifter!
1
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Hvordan undgår I kødpålæg til jeres rugbrød? Jeg spiser næsten altid hamburgerryg som pålæg, men jeg vil gerne spise mindre af det forarbejdede kød. Jeg bryder mig ikke om nøddepostej, avocado eller tomat og kartoffel som pålæg. Derimod er jeg rigtig glad for flødeost, men ved ikke om det er så meget bedre end forarbejdet kød.
0
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Torn skrev:Hvordan undgår I kødpålæg til jeres rugbrød? Jeg spiser næsten altid hamburgerryg som pålæg, men jeg vil gerne spise mindre af det forarbejdede kød. Jeg bryder mig ikke om nøddepostej, avocado eller tomat og kartoffel som pålæg. Derimod er jeg rigtig glad for flødeost, men ved ikke om det er så meget bedre end forarbejdet kød.
Om flødeost er bedre kommer vel an på, hvad årsagen er til at du gerne vil undgå forarbejdet kød?
Jeg spiser tit hummus på rugbrød - det kan man også toppe med peberfrugt/tomat/agurk og evt. nogle syltede rødløg eller grillede peberfrugter eller hvad man nu føler for.
0
Don’t drink the Kool-Aid!