Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Jeg er blevet inspireret til at spise mindre kød. Men synes det er svært at komme ud af vanen med kød kulhydrat salat måltidet. Søger derfor inspiration til retter med mindre eller ingen kød, som stadig føles som et helt måltid og ikke bare at man har fjernet bøffen fra tallerkenen.
0
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Jeg synes faktisk at Arla har nogle ret gode opskrifter på deres hjemmeside - dem jeg har brugt derinde fra har både smagt og mættet.
Ellers er jeg glad for grønsagsfrikadeller på mine kødfri dage, og der sætter kun fantasien grænser - og internettet er fyldt med opskrifter. Her om sommeren hitter tomatfrikadeller herhjemme.
Vi spiser også en del falafel og wok med tofu.
Ellers er jeg glad for grønsagsfrikadeller på mine kødfri dage, og der sætter kun fantasien grænser - og internettet er fyldt med opskrifter. Her om sommeren hitter tomatfrikadeller herhjemme.
Vi spiser også en del falafel og wok med tofu.
0
...
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Vil kigge på Arlas hjemmeside
Har du en opskrift på tomatfrikadeller?
Har du en opskrift på tomatfrikadeller?
0
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
LadyFox skrev:http://piskeriset.dk/tomatfrikadeller-tomatokeftedes/
Omg de lyder lækre
0
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Æble skrev:LadyFox skrev:http://piskeriset.dk/tomatfrikadeller-tomatokeftedes/
Omg de lyder lækre
De er så gode!! Så kast du dig roligt ud i dem
1
...
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Jeg har for nyligt lavet denne kikærtegryde med stor succes http://anima.dk/opskrifter/gryderetter/kik%C3%A6rtegryde. Synes ikke man mangler kødet overhovedet.
Derudover er Meatfree grøntsagsbøffer fra Daloon også ret lækre .
Derudover er Meatfree grøntsagsbøffer fra Daloon også ret lækre .
2
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Denne uge skal vi have to vegetar-dage:
En dag med ovnbagte rodfrugter med bernaise + en salat. Sådan en ret behøver slet ikke kød.
Den anden dag skal vi have omelet med broccoli, tomater, løg og forårsløg med ristet rugbrød til.
Ellers laver vi i ny og næ en pastaret hvor jeg opvarmer madlavningsfløde og smelter lidt gorgonzola i, koger frisk pasta, steger forskellige grøntsager, og vender det hele sammen til sidst. Evt. med flute til. Det er nemt at lave, og smager fantastisk
En dag med ovnbagte rodfrugter med bernaise + en salat. Sådan en ret behøver slet ikke kød.
Den anden dag skal vi have omelet med broccoli, tomater, løg og forårsløg med ristet rugbrød til.
Ellers laver vi i ny og næ en pastaret hvor jeg opvarmer madlavningsfløde og smelter lidt gorgonzola i, koger frisk pasta, steger forskellige grøntsager, og vender det hele sammen til sidst. Evt. med flute til. Det er nemt at lave, og smager fantastisk
1
T ♡ sep 2016
M ♡ okt 2018
M ♡ okt 2018
-
- Indlæg: 2538
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 171
- Likede indlæg: 4394
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Mia Sommer blog er vegansk og har en masse opskrifter på diverse deller, burgere osv.
Vi spiser ret vegetarisk herhjemme. Madtærter, pizza, lasagne, pastaretter og salater er let at lave vegetarisk. Hvad med fisk, er det ok?
Vi spiser ret vegetarisk herhjemme. Madtærter, pizza, lasagne, pastaretter og salater er let at lave vegetarisk. Hvad med fisk, er det ok?
1
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Fisk er ok. Det er kød også, men vil gerne have at det ikke er kødet måltidet bygges op omkring.
0
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Vi spiser mest diverse grøntsagsdeller, tærter, lasagner, gryderetter ala chili sin carne eller dahl, hjemmelavede forårsruller/samosa, fyldte peberfrugter/tomater/auberginer/svampe osv, nøddepostej, supper og æggekager. Det var det jeg lige kunne komme på
Den her nøddepostej var den vi brugte som udgangspunkt i tidernes morgen, vi kigger ikke opskrift mere, eller vejer tingene af så vores har nok udviklet sig, men husker også første gang efter opskriften til at have været god, ellers var vi nok ikke fortsat: http://tantesoed.blogspot.dk/2012/01/sv ... t-med.html
De her smager også sygt godt, jeg har lavet en variation hvor jeg tilsatte stegte svampe, lidt ris samt ekstra æggehvide og fyldte i halve peberfrugter og bagte i ovnen, det er altså vildt godt Dog uden de bær der er nævnt fordi jeg ikke anede hvad de var I det hele taget er der mange gode opskrifter på denne side: http://www.aashpazi.com/vegetable-frittata
De her pandekager er jeg også stor fan af, de mætter røv meget (hvilket er frustrerende da man gerne ville kunne spise flere) og man kan jo komme alt mulig fyld i: http://stinna.dk/pandekager-lavet-af-kikaertemel
Den her nøddepostej var den vi brugte som udgangspunkt i tidernes morgen, vi kigger ikke opskrift mere, eller vejer tingene af så vores har nok udviklet sig, men husker også første gang efter opskriften til at have været god, ellers var vi nok ikke fortsat: http://tantesoed.blogspot.dk/2012/01/sv ... t-med.html
De her smager også sygt godt, jeg har lavet en variation hvor jeg tilsatte stegte svampe, lidt ris samt ekstra æggehvide og fyldte i halve peberfrugter og bagte i ovnen, det er altså vildt godt Dog uden de bær der er nævnt fordi jeg ikke anede hvad de var I det hele taget er der mange gode opskrifter på denne side: http://www.aashpazi.com/vegetable-frittata
De her pandekager er jeg også stor fan af, de mætter røv meget (hvilket er frustrerende da man gerne ville kunne spise flere) og man kan jo komme alt mulig fyld i: http://stinna.dk/pandekager-lavet-af-kikaertemel
2
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Jeg er ret glad for dahl og spiser det gerne sammen med naan-brød.
Jeg bruger denne opskrift som udgangspunkt: http://www.valdemarsro.dk/virkelig-laekker-indisk-dahl-med-raita/
Og ellers har jeg gode erfaringer med at lave kartoffel-rösti (revne kartofler, hvor væden presses væk, rasp, mel, æg, salt og peber - evt. revet squash og gulerødder) og bruge dem som bøffer i burgere.
Jeg bruger denne opskrift som udgangspunkt: http://www.valdemarsro.dk/virkelig-laekker-indisk-dahl-med-raita/
Og ellers har jeg gode erfaringer med at lave kartoffel-rösti (revne kartofler, hvor væden presses væk, rasp, mel, æg, salt og peber - evt. revet squash og gulerødder) og bruge dem som bøffer i burgere.
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Jeg bruger tit aarstidernes opskrifter, der følger med måltidskasserne, som inspiration. De har en vegetarkasse.
Se fx ugens opskrifter her: ( og du kan bladre tilbage)
https://www.aarstiderne.com/MaaltidsKas ... etarkassen
Se fx ugens opskrifter her: ( og du kan bladre tilbage)
https://www.aarstiderne.com/MaaltidsKas ... etarkassen
2
Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration
Jeg bliver inspireret af
http://www.kaleandtell.com/ (postede på Jubii som Galathea)
http://vanloseblues.blogspot.dk/
http://www.salattosen.dk/
http://www.saeson-web.dk/
http://okologi.dk/forbruger/oekologiske-opskrifter
https://skagenfood.dk/da-dk/opskrifter
Og så er suveræne salater af Tina Scheftelowitz og Sonja Bock en god retro-klassiker hos mig.
Måske handler det også om at strække/erstatte kødet med noget andet? Hvis jeg fx laver kødsovs, er det max 1/3 kød, resten er fx rodfrugt, tomat, champignons og røde linser. Bælgfrugter er geniale, både ifht ernæring og pris hvis man gerne vil spise mindre kød Prøv du puy eller kikærter!
http://www.kaleandtell.com/ (postede på Jubii som Galathea)
http://vanloseblues.blogspot.dk/
http://www.salattosen.dk/
http://www.saeson-web.dk/
http://okologi.dk/forbruger/oekologiske-opskrifter
https://skagenfood.dk/da-dk/opskrifter
Og så er suveræne salater af Tina Scheftelowitz og Sonja Bock en god retro-klassiker hos mig.
Måske handler det også om at strække/erstatte kødet med noget andet? Hvis jeg fx laver kødsovs, er det max 1/3 kød, resten er fx rodfrugt, tomat, champignons og røde linser. Bælgfrugter er geniale, både ifht ernæring og pris hvis man gerne vil spise mindre kød Prøv du puy eller kikærter!
3