fisken80 skrev:Karkluden skrev:fisken80 skrev:Stars skrev:fisken80 skrev:Akehurst2 skrev:Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.
Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.
Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her
Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.
Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.
Nej ikke her. Det er meget sjældent der er andet en kartofler og lidt grøntsager til. Jeg spiser selv lidt salat, da jeg ikke kan lide kartofler. brød får vi aldrig til.
Men det handler jo også om hvad ens krop har det godt med. Min krop reagerer ret kraftigt, hvis jeg spiser meget kartoffel, pasta, ris, brød osv. Den kører klart bedst på primært kød og grønt, lidt fedt og lidt kulhydrat. Uagtet at vi spiser grove grøntsager, så holder jeg mig ikke mæt på 50-100 gram frikadelle, men nærmere 150-175 gram..
Men det passer da også meget godt med det vi spiser. Jeg vil umiddelbart tro, at der ud af ½kg fars bliver cirka 8-900 gram frikadelle, da der både er godt med løg og godt med rasp i, samt et stort æg og lidt vand. Hvis vi spiser 175 gram hver to dage er det 700 gram i alt og så er der altid lidt rester til pålæg.
Ja, men jeg putter netop ikke rasp, mel og lignende i da min mave reagerer dårligt på det, og jeg hellere vil spise det jeg "må"/kan i reelt brød/knækbrød/kartoffel.
Så her rækker 400 gram svinefars (som pakkestr på det hakkede øko-kød vi køber, er) til 2 personer til aften og et par stykker til frokost. I gryderetter, kødsovs osv rækker fars så væsentligt længere, da vi loader det med grøntsager. 400 gram hakket okse rækker til 3-4 aftensmåltider til to personer her, hvis det laves til kødsovs, chili etc.
Vi bryder os bare ikke om store mængder grønt i frikadeller, men spiser det til.
Men smag og behag, heldigvis, men det er da spændende hvor forskelligt folk lever.