Side 7 af 8

Re: Madbudget

: 23. jul 2016, 23:03
af Buller
vi bruger gennemsnitlig 3200 kr på dagligvarer om måneden. 2 voksne og vi køber mest muligt økologisk, kødet får vi tit leveret fra et økologisk landbrug og ellers diverse miljømærkede dagligvarer. Vi føler ikke at vi sparer på noget.

Tror vi ligger ca. på gennemsnittet men vi kunne da sagtens spare en masse hvis vi skippede økologien eller miljøvenligheden.

Vi følger vores forbrug med spiir.dk, den er ret effektiv til at holde styr på alting.

Jeg laver så en del ting fra bunden selv, det sparer man selvfølgelig også en del på. Brød er jo f.eks. ustyrligt dyrt at købe men billigt at bage selv.

Re: Madbudget

: 25. jul 2016, 09:25
af Stars
Wizzze skrev:
DetSorteCirkus skrev:Så billig er den der medister da egentlig heller ikke :gruble: 25 kr. for 400 g., hvoraf kun 68% er kød.


I gamle dage (da jeg studerede i starten af 90´erne) kostede 500g i Aldi en 10´er. Jeg er så ikke helt sikker på der faktisk var kød i den :lol:
Det har nok mest været noget maskinudbenet snask :tie:


Det var nok ikke Stryhn's, men en diskount-udgave ;)

Jeg har ALDRIG fået det som SU-mad. Nu havde jeg kun et halvt år på SU, hvor jeg selv lavede mad, men der var spareretterne tomatsuppe af en dåse tomater, lidt løg og krydderier. Eller pasta m.ketchup. Eller brændende kærlighed.

Jeg har dog fået den enkelte gange i min barndom stegt på panden, og jeg har også brugt den som pålæg som alternativ til kødpølse.
Og så fungerer den fint i biksemad, hvis man mangler lidt kødrester :fløjt:

Re: Madbudget

: 25. jul 2016, 09:29
af Akehurst2
Frk._Strawberry skrev:Lige præcis.

Jeg læser jo interesseret med i, hvordan både dem med et lille og dem med et stort madbudget bruger deres penge på, netop fordi det ligger langt væk fra vores budget.

Og det giver jo god mening, når der bliver udpenslet om man handler økologisk/konventionelt, i Aldi/Irma osv.. :-)


Jeg kunne simpelthen ikke forstå brugen af ordet forarget - selv ikke i citationstegn. Forundret måske, hvis man ikke selv prioriterer som fx os madmæssigt, men forarget?

Re: Madbudget

: 25. jul 2016, 13:58
af Frk._Strawberry
Akehurst2 skrev:
Frk._Strawberry skrev:Lige præcis.

Jeg læser jo interesseret med i, hvordan både dem med et lille og dem med et stort madbudget bruger deres penge på, netop fordi det ligger langt væk fra vores budget.

Og det giver jo god mening, når der bliver udpenslet om man handler økologisk/konventionelt, i Aldi/Irma osv.. :-)


Jeg kunne simpelthen ikke forstå brugen af ordet forarget - selv ikke i citationstegn. Forundret måske, hvis man ikke selv prioriterer som fx os madmæssigt, men forarget?


Forundret, "forarget", you choose..

Re: Madbudget

: 25. jul 2016, 14:04
af Akehurst2
Frk._Strawberry skrev:
Akehurst2 skrev:
Frk._Strawberry skrev:Lige præcis.

Jeg læser jo interesseret med i, hvordan både dem med et lille og dem med et stort madbudget bruger deres penge på, netop fordi det ligger langt væk fra vores budget.

Og det giver jo god mening, når der bliver udpenslet om man handler økologisk/konventionelt, i Aldi/Irma osv.. :-)


Jeg kunne simpelthen ikke forstå brugen af ordet forarget - selv ikke i citationstegn. Forundret måske, hvis man ikke selv prioriterer som fx os madmæssigt, men forarget?


Forundret, "forarget", you choose..


Du kan jo også evt. skrive, hvad du rent faktisk mener. Det gør det noget lettere at debattere.

Re: Madbudget

: 25. jul 2016, 14:14
af Frk._Strawberry
Akehurst2 skrev:
Frk._Strawberry skrev:
Akehurst2 skrev:
Frk._Strawberry skrev:Lige præcis.

Jeg læser jo interesseret med i, hvordan både dem med et lille og dem med et stort madbudget bruger deres penge på, netop fordi det ligger langt væk fra vores budget.

Og det giver jo god mening, når der bliver udpenslet om man handler økologisk/konventionelt, i Aldi/Irma osv.. :-)


Jeg kunne simpelthen ikke forstå brugen af ordet forarget - selv ikke i citationstegn. Forundret måske, hvis man ikke selv prioriterer som fx os madmæssigt, men forarget?


Forundret, "forarget", you choose..


Du kan jo også evt. skrive, hvad du rent faktisk mener. Det gør det noget lettere at debattere.


Det gør dig jo ikke mere enig med mig?

Jeg skrev, at jeg var "forarget", men forundres er også et fint ord, for hvordan, jeg ser på det. At du så ikke er enig med mig i det, er noget andet, og det er også helt okay, at du ikke er enig med mig.

Men når nogle i denne tråd forundres eller "forarges" (beklager, hvis ordvalget og dets citationstegn kunne misforstås) over et meget lavt madbudget, så er det 10-4?

Re: Madbudget

: 25. jul 2016, 14:20
af Akehurst2
Frk._Strawberry skrev:
Akehurst2 skrev:
Frk._Strawberry skrev:
Akehurst2 skrev:
Frk._Strawberry skrev:Lige præcis.

Jeg læser jo interesseret med i, hvordan både dem med et lille og dem med et stort madbudget bruger deres penge på, netop fordi det ligger langt væk fra vores budget.

Og det giver jo god mening, når der bliver udpenslet om man handler økologisk/konventionelt, i Aldi/Irma osv.. :-)


Jeg kunne simpelthen ikke forstå brugen af ordet forarget - selv ikke i citationstegn. Forundret måske, hvis man ikke selv prioriterer som fx os madmæssigt, men forarget?


Forundret, "forarget", you choose..


Du kan jo også evt. skrive, hvad du rent faktisk mener. Det gør det noget lettere at debattere.


Det gør dig jo ikke mere enig med mig?

Jeg skrev, at jeg var "forarget", men forundres er også et fint ord, for hvordan, jeg ser på det. At du så ikke er enig med mig i det, er noget andet, og det er også helt okay, at du ikke er enig med mig.

Men når nogle i denne tråd forundres eller "forarges" (beklager, hvis ordvalget og dets citationstegn kunne misforstås) over et meget lavt madbudget, så er det 10-4?


Hvis man er forarget, så mener man jo, at det er forkert at have så højt et madbudget. Hvis man altså definerer forarget som jeg gør (jeg definerer det lige som ordbogen: http://ordnet.dk/ddo/ordbog?entry_id=11 ... y=forarget)

Og der er da ikke nogen, der har skrevet at de er forargede (eller "forargede") over de lave madbudgetter. De kan ikke forstå hvordan de kan holdes så lave, men det har jo ikke noget som helst med at være forarget at gøre.

Re: Madbudget

: 25. jul 2016, 15:30
af Flora
:fløjt:

Billede

Re: Madbudget

: 26. jul 2016, 09:28
af Ficus
Vi overfører 6000 til husholdnings- og madkontoen.
Nogle ting er ikke inkluderet, fx kærestens frokostordning, min frokost(som dog tit er rester fra aftensmad) og heller ikke min shampoo og den slags.

Man skal være velkommen til at være både forundret og forarget. Nogle gange synes jeg selv at det lyder som helt vildt mange penge.

Før vi flyttede sammen lå jeg rimelig stabilt på 12-1300 kr pr måned. Min kæreste havde aldrig brugt sit køkken til andet end at lave kaffe, så hans budget lignede meget vores for 2 nu.

Vi handler ind stort 1 gang om ugen, spiser ikke voldsomt meget kød, mere rettet mod grønt. Køber gladeligt datovarer eller tilbud, hvis det lige passer ind i madplanen. Og vi har næsten ingen madspild, "tøm køleskabet"retter bliver brugt flittigt.
Det der helt klart trækker vore budget op er god sushi et par gange om måneden, typisk også et par restaurantbesøg og en biograftur med det hele. Og så har vi også spisende gæster måske hver anden uge eller sådan noget i snit :P

Skulle vi trække det fra, så ligger vi nok på omkring de 2000 vil jeg skyde på. Vi handler i hvert fald for mellem 4 og 500 om ugen :gruble:

Re: Madbudget

: 26. jul 2016, 09:52
af fisken80
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.

Re: Madbudget

: 26. jul 2016, 10:33
af Stars
fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.

Re: Madbudget

: 26. jul 2016, 11:55
af fisken80
Wizzze skrev:
avdotja skrev:og selv om jeg bruger en del mere end 300 kr/ugen på trods af at jeg kun er en, synes jeg nu ikke der er SÅ odiøst i at leve for 300 kr om måneden :) Ja det er lavt og ja, det kræver billige vaner; men helt umuligt er det altså ikke. Jeg lavede lige et hurtigt overslag i excel og hvis man f.eks. spiser havregryn med ikke-øko mælk så står morgenmaden vel i 1xhavregryn og 4xmælk, hvilket er hvad, 30 kr? Hvis frokosten på samme måde er rugbrød med ikke-øko/mærkevare pålæg kan 2xrugbrød, 4xpålæg + ½smør formentlig gøres for 65 kr og så måske 20 kr til frugt oveni.

Så er der 185 kr tilbage til aftensmad og f.eks. 2 kg kartofler, 1 pose pasta, 2 kg gulerødder, 1 kål, 1 kg løg, 2 dåser hakkede tomat og 1,5 kg ikke-økodatokød burde være nok til at mætte 3 mennesker og løber op i 100 kr (?) og så er der stadig 85 kr til sæbe/shampoo/toiletpapir/krydderier


Jeg tror de fleste af os har levet på SU engang og kan huske alle de måder man brugte til at strække budgettet, jeg huske både dåse ravioli til 3,95 og Aldi's røgede medister til en tier, der nok var det billigste "kød" man kunne få, og som rakte 2-3 dage, og kunne bruges til pasta, på panden, i gryderetter, i wok osv.
Alligevel tror jeg aldrig jeg er kommet ned på 300kr om måneden :8: det er 10kr om dagen til alle måltider, det godt nok ikke møj'


Jeg har også været på SU og levet for 300 kroner om ugen, og jeg har ALDRIG spist de ting du nævner. Med omtanke kan man komme langt og samtidig få udmærket mad.

Re: Madbudget

: 26. jul 2016, 11:56
af fisken80
Stars skrev:
fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.


Nej ikke her. Det er meget sjældent der er andet en kartofler og lidt grøntsager til. Jeg spiser selv lidt salat, da jeg ikke kan lide kartofler. brød får vi aldrig til.

Re: Madbudget

: 26. jul 2016, 15:28
af Karkluden
fisken80 skrev:
Stars skrev:
fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.


Nej ikke her. Det er meget sjældent der er andet en kartofler og lidt grøntsager til. Jeg spiser selv lidt salat, da jeg ikke kan lide kartofler. brød får vi aldrig til.

Men det handler jo også om hvad ens krop har det godt med. Min krop reagerer ret kraftigt, hvis jeg spiser meget kartoffel, pasta, ris, brød osv. Den kører klart bedst på primært kød og grønt, lidt fedt og lidt kulhydrat. Uagtet at vi spiser grove grøntsager, så holder jeg mig ikke mæt på 50-100 gram frikadelle, men nærmere 150-175 gram..

Re: Madbudget

: 26. jul 2016, 15:45
af fisken80
Karkluden skrev:
fisken80 skrev:
Stars skrev:
fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.


Nej ikke her. Det er meget sjældent der er andet en kartofler og lidt grøntsager til. Jeg spiser selv lidt salat, da jeg ikke kan lide kartofler. brød får vi aldrig til.

Men det handler jo også om hvad ens krop har det godt med. Min krop reagerer ret kraftigt, hvis jeg spiser meget kartoffel, pasta, ris, brød osv. Den kører klart bedst på primært kød og grønt, lidt fedt og lidt kulhydrat. Uagtet at vi spiser grove grøntsager, så holder jeg mig ikke mæt på 50-100 gram frikadelle, men nærmere 150-175 gram..


Men det passer da også meget godt med det vi spiser. Jeg vil umiddelbart tro, at der ud af ½kg fars bliver cirka 8-900 gram frikadelle, da der både er godt med løg og godt med rasp i, samt et stort æg og lidt vand. Hvis vi spiser 175 gram hver to dage er det 700 gram i alt og så er der altid lidt rester til pålæg.