Side 1 af 1

Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 11:43
af POCKETKITTEN
Jeg har købt nogle chiafrø til bagning og vil også gerne prøve den meget omtalte grød af. Men jeg havde ikke life forberedt mig på, hvilken videnskab det er. De opskrifter, jeg finder, anbefaler både komælk, kokosmælk, mandelmælk, vanillestang og hvad ved jeg.

Kan man ikke bare lave en helt simpel version bare på vand ligesom med havregrød?

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 11:46
af Tiktaktoe
Chia "optager" smag fra, hvad det bliver blandet med og bliver meget gelagtigt. Du kan sagtens lave det med vand, men tror det er kedeligt og muligvis svært at få ned pga. konsistensen. Lidt æggehvideagtigt med masser af frø.

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 11:50
af POCKETKITTEN
Det lyder rigtig nok ikke ret lækkert.

Så må jeg hellere kapitulere og købe mælk. Det lød pludselig bare ikke ret sundt længere med al det vanille- og kakaopulver og kokos, der skal til at gøre det spiseligt. Men det er selvfølgelig ikke ret meget.

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 11:56
af Pandesteg
POCKETKITTEN skrev:Det lyder rigtig nok ikke ret lækkert.

Så må jeg hellere kapitulere og købe mælk. Det lød pludselig bare ikke ret sundt længere med al det vanille- og kakaopulver og kokos, der skal til at gøre det spiseligt. Men det er selvfølgelig ikke ret meget.


Hvis du bruger ren vanille er der jo intet sukker/fedt i, så det er vel at betragte som et krydderi på linje med kanel :) Rent kakaopulver indeholder mange sunde stoffer, så i små mængder er det da heller ikke usundt...

Jeg synes chiagrød bliver bedst med mandelmælk og havregryn - det bliver en kende for mærkeligt med kun chiafrø til min smag. I så fald synes jeg, at det skal laves på kokosmælk, men det er jo ikke ligefrem en slankespise så.

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 12:00
af POCKETKITTEN
Lader du så også havregryn stå i væsken natten over, eller tilsætter du det bare om morgenen?

Har aldrig brugt mandelmælk. Må lige læse op på det. :)

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 12:16
af Pandesteg
POCKETKITTEN skrev:Lader du så også havregryn stå i væsken natten over, eller tilsætter du det bare om morgenen?

Har aldrig brugt mandelmælk. Må lige læse op på det. :)


Ja jeg rører 1 dl havregryn sammen med 1,5 tsk chiafrø, et nip salt, 1 spiseske nøddesmør, 1 dl mandelmælk og ½ dl vand, lader det stå natten over og topper næste dag med frugt.

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 12:16
af Pandesteg
Pandesteg skrev:
POCKETKITTEN skrev:Lader du så også havregryn stå i væsken natten over, eller tilsætter du det bare om morgenen?

Har aldrig brugt mandelmælk. Må lige læse op på det. :)


Ja jeg rører 1 dl havregryn sammen med 1,5 tsk chiafrø, et nip salt, 1 spiseske nøddesmør, 1 dl mandelmælk og ½ dl vand, lader det stå natten over og topper næste dag med frugt.


Edit: Der er nok ikke nok chaifrø i til at det klassificeres som egentlig chiagrød, men det smager godt :D

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 12:16
af Fru Sunshine
Jeg har lavet det på havremælk. Det smager fint nok, men man skal kunne lide små blævrende blobber.
Det kan jeg ikke.

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 12:47
af POCKETKITTEN
Du sælger det ellers godt, Sunshine!

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 14:07
af D.itsen
Jeg bruger en opskrift fra Green kitchen stories. Det er med chiafrø, bær, kokos, vanilje og mælk (de bruger vegetabilsk mælk, jeg bruger almindelige mælk). Jeg synes den er glimrende med en klat nøddesmør, men den er ret kalorierholdig

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 15:52
af Fru Sunshine
POCKETKITTEN skrev:Du sælger det ellers godt, Sunshine!

Undskyld :blush:

Men jeg har flere kolleger, der elsker det - og det mætter.

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 20:14
af HappyHippo
Blandet med yoghurt er der ikke noget blæver, til gengæld mætter det helt ekstremt. Jeg lader det bare trække natten over i køleskabet.

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 21:40
af Rapfisk
Jeg har blandet en müsli med dem, havregryn, græskarkerner, hakkede mandler og kokosmel. Det lader jeg stå i blød natten over, og indtil videre har jeg brugt komælk, men andre slags "mælk" kan givetvis også bruges. I den blanding tror jeg også, at vand vil være fint.

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 5. aug 2016, 21:44
af POCKETKITTEN
HappyHippo skrev:Blandet med yoghurt er der ikke noget blæver, til gengæld mætter det helt ekstremt. Jeg lader det bare trække natten over i køleskabet.


Hvor meget bruger du i yoghurt? :)

Re: Chiagrød - kan det bare laves på vand?

: 6. aug 2016, 11:43
af HappyHippo
POCKETKITTEN skrev:
HappyHippo skrev:Blandet med yoghurt er der ikke noget blæver, til gengæld mætter det helt ekstremt. Jeg lader det bare trække natten over i køleskabet.


Hvor meget bruger du i yoghurt? :)


Et par skefulde, men måler ikke. Det giver en ret stor portion, jeg ofte deler i 2