Hvad er dine smutveje til nem mad nogle dage?
Her er det fx:
- når vi laver pasta med kødsovs, laver vi ekstra kødsovs og lægger en lasagne sammen til fryseren
- når vi får flæskesteg, køber vi en rigelig stor, så der er til flæskestegssandwich eller biksemad dagen efter
- hvis vi laver en stor portion frikadellefars, har vi en gryde ved siden af stegepanden og koger kødboller til boller i karry
Smutveje til nem mad
Smutveje til nem mad
0
"Vi har .. truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne."
Børnenes statsminister?
Børnenes statsminister?
Re: Smutveje til nem mad
Man kan fryse pizzadej, så har man til en nem hjemmelavet pizza senere.
Vi har to poser i fryseren, en pizzapose og en bilsemadspose, hvor vi gemmer diverse rester, der er for små til at være anvendelige til et helt måltid. Nårder er nok til et måltid tager vi det op og har til nem aftensmad.
Det har også reduceret vores madspild.
Vi former oksekødet som bøffer inden vi fryser, så er de nemme lige at smide på panden eller grillen direkte fra fryseren.
Vi har to poser i fryseren, en pizzapose og en bilsemadspose, hvor vi gemmer diverse rester, der er for små til at være anvendelige til et helt måltid. Nårder er nok til et måltid tager vi det op og har til nem aftensmad.
Det har også reduceret vores madspild.
Vi former oksekødet som bøffer inden vi fryser, så er de nemme lige at smide på panden eller grillen direkte fra fryseren.
4
- Mani
- Indlæg: 11229
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
- Kort karma: 1788
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 23204
Re: Smutveje til nem mad
Vi laver også store portioner og smider i fryseren - gerne en dag der er god tid.
Og så har vi nogle ting, vi næsten altid spiser i rap og derved bruger resterne f.eks.
- kyllingesteg -> kyllingesalat
- krydret mørbrad med ovnkartofler -> tortillas med mørbrad
- chili con carne -> chimichangas
- lammekølle -> fladbrød med lam
- steg (flæske-/okse-/kalve) -> sandwich
Og så har vi nogle ting, vi næsten altid spiser i rap og derved bruger resterne f.eks.
- kyllingesteg -> kyllingesalat
- krydret mørbrad med ovnkartofler -> tortillas med mørbrad
- chili con carne -> chimichangas
- lammekølle -> fladbrød med lam
- steg (flæske-/okse-/kalve) -> sandwich
2
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Re: Smutveje til nem mad
Som andre, vi laver en stor portion lasagne og fryser ned så vi har til at tage op, og så laver ind i mellem kødbolle eller frikadelle "fabrik". F.eks. lave fars af 2-3 kg. kød, og så er der både til at stege frikadeller og koge kødboller til suppe eller boller i karry. Og på samme måde steger vi ind i mellem kødboller til pasta/albondigas, så det bare er at koge pasta eller ris og så er der mad.
Anden nem mad er at købe et godt brød, og så f.eks. gravad laks, eller rejer og så lave en lækker mad, eller man kan købe 3-4 oste og så noget lækker grønt/frugt til og så har man også et måltid.
Endelig så skal en god bøf ikke stege for længe, ikke noget gennemstegt kød her! så på 10-12min kan man godt stege en god bøf og så snitte grønt til en salat og så er der igen et fint måltid, på ingen tid.
En toast med skinke/ost eller tun eller eller eller er også nem og hurtig mad, hvis man har en toaster/vaffeljern.
Anden nem mad er at købe et godt brød, og så f.eks. gravad laks, eller rejer og så lave en lækker mad, eller man kan købe 3-4 oste og så noget lækker grønt/frugt til og så har man også et måltid.
Endelig så skal en god bøf ikke stege for længe, ikke noget gennemstegt kød her! så på 10-12min kan man godt stege en god bøf og så snitte grønt til en salat og så er der igen et fint måltid, på ingen tid.
En toast med skinke/ost eller tun eller eller eller er også nem og hurtig mad, hvis man har en toaster/vaffeljern.
1
Do as I say!
- decibell
- Moderator
- Indlæg: 7519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
- Kort karma: 339
- Geografisk sted: Oldtiden
- Likede indlæg: 8608
Re: Smutveje til nem mad
Den rest kødsovs, der altid før blev smidt ud, fordi den var for lille til to mennesker, bliver frosset ned og brugt til en gang pasta til en person en dag, hvor en af os skal spise alene.
Vi koger så meget af ris og pasta, at der er rester, der kan gemmes til dagen efter i køleskabet eller fryses ned til en anden dag. Så er det nemt at blande sammen med med kødrester, grønt eller æg på panden.
Frikadeller og bøffer bliver altid lavet i mængder, så der kan fryses til madpakken.
Jeg bruger minihakkeren til at finhakke en stor portion af porrer, løg, spidskål osv. og fryser det ned i mindre portioner, enten blandet eller hver for sig. Så er det nemt lige at smide en pose af det i en gryderet.
Rester af jordbær bliver skåret i stykker og lagt i små portioner i fryseren til en dessert en dag.
Vi koger så meget af ris og pasta, at der er rester, der kan gemmes til dagen efter i køleskabet eller fryses ned til en anden dag. Så er det nemt at blande sammen med med kødrester, grønt eller æg på panden.
Frikadeller og bøffer bliver altid lavet i mængder, så der kan fryses til madpakken.
Jeg bruger minihakkeren til at finhakke en stor portion af porrer, løg, spidskål osv. og fryser det ned i mindre portioner, enten blandet eller hver for sig. Så er det nemt lige at smide en pose af det i en gryderet.
Rester af jordbær bliver skåret i stykker og lagt i små portioner i fryseren til en dessert en dag.
1
"Don't do what you can't undo, until you've considered
what you can't do once you've done it." King Shrewd
Intet er for evigt (en stilstand)!
Når noget begrænses, vokser noget andet frem.
what you can't do once you've done it." King Shrewd
Intet er for evigt (en stilstand)!
Når noget begrænses, vokser noget andet frem.
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14465
Re: Smutveje til nem mad
Jeg er kun 1 i husstanden, det er ofte ret dyrt at købe ind til 1 person, så min udfordring er at udnytte tilbud og stører pakker.
Jeg snitter og klargører grøntsager til ca 4-5 dage ad gangen og har i bøtter i køleskabet.
Jeg laver supper og div. Gryderetter i store portioner og fryser ned.
Koteletter i fad og lasagne laves også dobbelt og puttes i fryseren.
Frikadeller laves også af et par kg fars og fryses, de kan både bruges til madpakke eller aftensmad.
Jeg laver Stortset altid mad til to dage ad gangen, gerne noget der også kan bruges som del element i madpakken. Fx koger jeg en kylling og laver panangkarry kylling til 2 dage,så bruger jeg noget af kyllingen til en salat, eller som pålæg.
En culotte steg er mad til flere dage + madpakke. Dvs første dag som steg med tilbehør, næste dag som koldt kød med f.eks tzatziki og bagekartoffel. Som fyld i salat i madpakken/ eller kød i en sandwich/pitabrød. Er der mere tilbage 3. Dag så bliver det evt en gang pande biks med løg, peberfrugt, squash og gode krydderier
Jeg snitter og klargører grøntsager til ca 4-5 dage ad gangen og har i bøtter i køleskabet.
Jeg laver supper og div. Gryderetter i store portioner og fryser ned.
Koteletter i fad og lasagne laves også dobbelt og puttes i fryseren.
Frikadeller laves også af et par kg fars og fryses, de kan både bruges til madpakke eller aftensmad.
Jeg laver Stortset altid mad til to dage ad gangen, gerne noget der også kan bruges som del element i madpakken. Fx koger jeg en kylling og laver panangkarry kylling til 2 dage,så bruger jeg noget af kyllingen til en salat, eller som pålæg.
En culotte steg er mad til flere dage + madpakke. Dvs første dag som steg med tilbehør, næste dag som koldt kød med f.eks tzatziki og bagekartoffel. Som fyld i salat i madpakken/ eller kød i en sandwich/pitabrød. Er der mere tilbage 3. Dag så bliver det evt en gang pande biks med løg, peberfrugt, squash og gode krydderier
1
-
- Indlæg: 1405
- Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
- Kort karma: 259
- Likede indlæg: 2975
Re: Smutveje til nem mad
Når vi koger ris, kartofler og lignende, så koger vi ekstra meget, så det kan bruges til thairetter, kartoffelsalat og andre kolde salater den efterfølgende dag.
1
Re: Smutveje til nem mad
En god del af det, der allerede er nævnt.
Derudover har vi ofte en meget stor mængde æg tilgængelige (køber 30 ad gangen), så der kan stort set altid laves omelet eller æggekage.
Vi har lager af tun og torskerogn, som vi hurtigt kan røre til en salat med lidt skyr eller hytteost, eller hvad der nu er en rest af, som spises med knækbrød (som vi også altid er lagerførende i) og gnavegrønt/restegrønt/grønt fra køkkenhaven alt efter status på beholdningen der.
Og så må har vi altid et par liter af Karolines tomat og karrysuppe liggende, til de dage, hvor overskuddet er helt i bund.
Er lagrene kørt helt ned, spiser vi også havregrød med ganske stor glæde, men der kan være længe imellem.
Derudover har vi ofte en meget stor mængde æg tilgængelige (køber 30 ad gangen), så der kan stort set altid laves omelet eller æggekage.
Vi har lager af tun og torskerogn, som vi hurtigt kan røre til en salat med lidt skyr eller hytteost, eller hvad der nu er en rest af, som spises med knækbrød (som vi også altid er lagerførende i) og gnavegrønt/restegrønt/grønt fra køkkenhaven alt efter status på beholdningen der.
Og så må har vi altid et par liter af Karolines tomat og karrysuppe liggende, til de dage, hvor overskuddet er helt i bund.
Er lagrene kørt helt ned, spiser vi også havregrød med ganske stor glæde, men der kan være længe imellem.
2