Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Venus222
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
Kort karma: 135
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 2693

Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Venus222 » 24. aug 2016, 18:41

Jeg kan ikke lave frikadeller, eller jo... Men de bliver som oftest rimelig kedelige. :blush:

Så hvordan laver i almindelige frikadeller?
0
Brugeravatar
Orchidea
Indlæg: 1022
Tilmeldt: 24. aug 2015, 15:36
Kort karma: 109
Likede indlæg: 2423

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Orchidea » 24. aug 2016, 18:50

500 g. hk. Kalv og flæsk
1 stort løg
Hvedemel (på slum, men ca som 1/4 af kødet)
1 æg
Bouillon
Salt og peber.

Jeg blender løget med kogende vand (ikke særlig meget) og en bouillonterning. Blander det hele sammen og steger frikadellerne. De er altid gode :)
2
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 25005
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3673
Likede indlæg: 30002

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Wizzze » 24. aug 2016, 18:58

Min opskrift på perfekte frikadeller:
(Har fået den fra min mor :blush: og som alle ved, er mors frikadeller er de bedste :D )

Du skal bruge:
3/4kg hakket kalv og flæsk (slagter kvalitet med lavt fedt)
ca. 75g rasp, et godt hint er at fjerne 1/4del af farsen, og så fylde hjørnet med rasp, det passer.
2 spsk hvedemel (strøget, ikke med top!)
3 gode fingerspidser salt, salt er meget vigtigt i fars!
godt med paprika (mild, endelig ikke røget)
tilsvarende peber
1 stort løg, finthakket!!
3 hele æg (store XL)
1½ DL danskvand. En lys øl kan også bruges

Det hele røres sammen til farsen har en god konsistens, hvis den en lidt for tør så tilsæt mere danskvand, er den for fugtig så lidt mere rasp, men den skal være en lille smule klistret og fugtig. Smør(rigeligt :D) brunes på panden og dellerne formes med en stor ske (større end en normal spiseske, men ikke grydeske størrelse)

Og så steges dellen til den har en god fast skorpe, og så vendes den en gang, så den anden halvdel får samme tur. Ikke noget med at vende dem tilfældigt en gang i mellem, lang tid på den ene side, og lang tid på den anden side, og så af.

Rasp og danskvand sørger for at de bliver luftige og ikke tunge og kompakte, og derfor er de gode at fryse ned og tø op/genopvarme.

Man kan også rive lidt muskatnød i farsen, og man kan bruge lidt hvidløgspulver, eller man kan bruge forårsløg i stedet for alm. løg, men så er det ikke længere Mors deller :genert:
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Fru Sunshine » 24. aug 2016, 19:20

500 g. hakket kalv og flæsk
1 lille smadret løg
Mel svarende til 1/4 af farsen
1 æg
1 1/2-2 dl. mælk
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber

Rør farsen sej med saltet, rør resten i.

Lad farsen hvile en halv times tid. Tilsæt evt. mere mel eller mælk, så konsistensen er blød, men ikke for lind.

Steges i smør.
3
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10021
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 785
Likede indlæg: 14759

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Juki » 24. aug 2016, 19:25

Jeg laver farsen på slump af 500 g. kød, men med følgende ingredienser:

Hakket svinekød/Hakket svin og kalv
Et par store spiseskeer havregryn
Vand (kan ikke tåle mælk, men det kan også bruges)
1-2 æg
1-2 løg
Salt
Peber

Det er "grundopskriften", men så plejer jeg gerne at putte persille i for at give det lidt (mere) smag :) Det kan også erstattes af fx muskatnød. Og så kan man putte diverse grønt i, eks. hakket peberfrugt, men det er en smagssag.

Jeg laver også nogle gange frikadeller af hakket kyllingkød eller oksekød, men det ved jeg ikke om du også vil have opskriften på?
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Venus222
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
Kort karma: 135
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 2693

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Venus222 » 24. aug 2016, 19:58

Hvor er i gode, mange tak! :D

Og jo jeg vil gerne bede om opskriften på deller med kylling. :)
0
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9526
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7841

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Sophies-mor » 24. aug 2016, 20:22

500 gr Svinefars. Ikke kalv og flæsk.
1-2 Løg, afhængig af str.
1 æg,
2 spsk mel,
"en slat" mælk - måske ½ dl.?
salt peber.

Til kylling, samme - bare med kyllingefars i stedet for gris.
Nogle gange kommer jeg så krydderier og lidt grøntsager og hvidløg i.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10021
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 785
Likede indlæg: 14759

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Juki » 24. aug 2016, 23:11

Venus222 skrev:Hvor er i gode, mange tak! :D

Og jo jeg vil gerne bede om opskriften på deller med kylling. :)

500 g hakket kyllingekød.
1-2 løg
2 æg
2 gulerødder, revet
½-1 squash, revet
2 spiseskeer havregryn
2 spiseskeer hvedemel
Salt og peber

Jeg bager dem i ovnen (uden at brune dem først) på 180 grader i ca. 25 minutter :) Nu får jeg helt lyst til dem, tror jeg er nødt til at lave dem i morgen/senere :D
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
zembra1986
Indlæg: 9096
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 738
Likede indlæg: 11241

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf zembra1986 » 24. aug 2016, 23:11

Orchidea skrev:500 g. hk. Kalv og flæsk
1 stort løg
Hvedemel (på slum, men ca som 1/4 af kødet)
1 æg
Bouillon
Salt og peber.

Jeg blender løget med kogende vand (ikke særlig meget) og en bouillonterning. Blander det hele sammen og steger frikadellerne. De er altid gode :)


Ca. det samme her, pånær at jeg ikke blender løget, og jeg lader bouillonterningen opløse i en smule kogt vand og tilsætter det så i farsen.

Mine deller slår heller aldrig fejl :D jeg fatter seriøst ikke behovet for frikalet :gruble:
1
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14799
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1182
Likede indlæg: 24907

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf sigge » 25. aug 2016, 08:31

Jeg trumfer lige med mormors opskrift (det må da slå mors).

500 g hakket kalv/flæsk
1 stort revet løg
1 æg
1 spsk mel
2 spsk rasp
2 tsk salt
sort peber, et godt skud
mælk til passende konsistens, start hellere med en lille smule og tilsæt lidt mere undervejs, så farsen ikke bliver for blød.

Det hele røres sammen og kan steges med det samme, men det bliver kun bedre at lige at hvile ½ time, hvorefter man så kan justere konsistensen med mælk.
1
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
twinkle
Indlæg: 3974
Tilmeldt: 14. aug 2015, 06:53
Kort karma: 328
Likede indlæg: 6360

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf twinkle » 26. aug 2016, 10:23

Jeg har også en mormor opskrift! Den stammer fra der sønderjyske.

500 g. hakket kalv/flæsk
12 strøgne spsk. rasp
Bouillon af én tern Maggi (giver 2,5 dl. bouillon, og det er dem i den rød/gule emballage)
1 strøgen tsk. salt
½ strøgen tsk. peber

Røres sammen, sættes på køl min. 30 min. Formes og steges i rigeligt med fedtstod, så man får en god stegeskorpe.

Jeg foretrækker helt klar ovenstående opskrift kontra min mors vestjyske opskrift med mel og æg. Synes rasp/bouillon gør dellerne knapt så tunge.
0
B - 20.01.18 :dåne:
O - 03.07.20 :lun:
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 3356
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 135
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 2926

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf thomassneum » 26. aug 2016, 11:03

500g Kalv og Flæsk
1 stort løg.
1-2 æg
En pøs mælk
Mel/Rasp/Havregryn/Gammel fransbrød - eller andet tørstof som binder. (til farsen bliver klæg til lidt våd)
Salt peber

Ønsker du dem helt luftige og lette, så kan du komme en tsk. bagepulver i.

Pift den evt. op med engelsk sovs, og eller krydderier som du lyster.

Steges i smør evt. men lidt olivenolie i.
1
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 3993
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 407
Likede indlæg: 5236

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf girl_beat » 26. aug 2016, 12:07

thomassneum skrev:500g Kalv og Flæsk
1 stort løg.
1-2 æg
En pøs mælk
Mel/Rasp/Havregryn/Gammel fransbrød - eller andet tørstof som binder. (til farsen bliver klæg til lidt våd)
Salt peber

Noget á la ovenstående men med 3 spsk sød chilisauce i stedet for æg - og havregryn for at give lidt fylde :)
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 4137
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 1136
Likede indlæg: 16358

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf vibbsen » 26. aug 2016, 12:33

Ud af hoveddøren. Stig op på cyklen. Kør op til slagteren i Rødovre centret. Beregn 1-2 frikadeller pr. person.

Det er min bedste opskrift på frikadeller. Og man får ovenikøbet motion af den også....
1
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 4137
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 1136
Likede indlæg: 16358

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf vibbsen » 5. sep 2016, 12:22

Wizzze skrev:Min opskrift på perfekte frikadeller:
(Har fået den fra min mor :blush: og som alle ved, er mors frikadeller er de bedste :D )

Du skal bruge:
3/4kg hakket kalv og flæsk (slagter kvalitet med lavt fedt)
ca. 75g rasp, et godt hint er at fjerne 1/4del af farsen, og så fylde hjørnet med rasp, det passer.
2 spsk hvedemel (strøget, ikke med top!)
3 gode fingerspidser salt, salt er meget vigtigt i fars!
godt med paprika (mild, endelig ikke røget)
tilsvarende peber
1 stort løg, finthakket!!
3 hele æg (store XL)
1½ DL danskvand. En lys øl kan også bruges

Det hele røres sammen til farsen har en god konsistens, hvis den en lidt for tør så tilsæt mere danskvand, er den for fugtig så lidt mere rasp, men den skal være en lille smule klistret og fugtig. Smør(rigeligt :D) brunes på panden og dellerne formes med en stor ske (større end en normal spiseske, men ikke grydeske størrelse)

Og så steges dellen til den har en god fast skorpe, og så vendes den en gang, så den anden halvdel får samme tur. Ikke noget med at vende dem tilfældigt en gang i mellem, lang tid på den ene side, og lang tid på den anden side, og så af.

Rasp og danskvand sørger for at de bliver luftige og ikke tunge og kompakte, og derfor er de gode at fryse ned og tø op/genopvarme.

Man kan også rive lidt muskatnød i farsen, og man kan bruge lidt hvidløgspulver, eller man kan bruge forårsløg i stedet for alm. løg, men så er det ikke længere Mors deller :genert:


Jeg lavede Wizze's Mors Deller igår....Og for første gang nogensinde (17 år....17 år, så ved man et og andet) sagde min mand :Det var altså nogen gode frikadeller :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap:
2
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof

Tilbage til "Mad og drikke"