Side 1 af 1

Madtærte uden æg

: 28. aug 2016, 15:10
af godtnavn
Hvordan laver man en god madtærte uden æg? Eller der må egentlig godt være æg i, men ikke alt for mange/alt for meget æg-konsistens/smag :)

Udover grøntsagerne plejer at lave det meget klassisk med æg, fløde, lidt ost og et bæger hytteost, men pt synes jeg det er "for meget æg". Så nogen gode råd?

Re: Madtærte uden æg

: 28. aug 2016, 15:14
af Orchidea

Re: Madtærte uden æg

: 28. aug 2016, 15:41
af Hunkat
Jeg laver gerne en tyk kødsovs-agtig med masser af grønsager i, det fungerer helt fint som fyld uden æg.

Re: Madtærte uden æg

: 28. aug 2016, 18:39
af godtnavn
Orchidea: Er det en du har prøvet eller en tilfældig googlet? Vil gerne prøve en folk kan anbefale, og ikke bare en tilfældig, det skal jo helst blive godt i første forsøg :)

Hunkat: Den skal være uden kød da jeg er vegetar, men tak for forslaget, der er sikkert andre der kan bruge det :)

Re: Madtærte uden æg

: 28. aug 2016, 19:01
af Lilleluftballon
Jeg er ret glad for en blanding af spinat, flødeost og et enkelt æg. Ægget kan man ikke smage, det samler bare tærten. Nogle gange tilføjer jeg kylling eller laks, men lidt feta fx kunne nok også gøre det. Flødeost med hvidløg gør det ekstra godt!

Re: Madtærte uden æg

: 30. aug 2016, 06:45
af godtnavn
Lilleluftballon skrev:Jeg er ret glad for en blanding af spinat, flødeost og et enkelt æg. Ægget kan man ikke smage, det samler bare tærten. Nogle gange tilføjer jeg kylling eller laks, men lidt feta fx kunne nok også gøre det. Flødeost med hvidløg gør det ekstra godt!


Det lyder interessant :) Får det æggekonsistens af ægget? Og blander du bare ost+æg sammen med spinaten, og hvor meget ost, en pakke?

Re: Madtærte uden æg

: 30. aug 2016, 09:34
af Lilleluftballon
Nej, synes det bliver cremet og lækkert, men lidt mere fast af ægget end uden. Bruger sådan et lille glas øko - hvidløgsost til en tærte, en masse frosset, afdryppet spinat og et æg. Tror jeg, laver som regel mad på slump.

Re: Madtærte uden æg

: 30. aug 2016, 18:54
af godtnavn
Lilleluftballon skrev:Nej, synes det bliver cremet og lækkert, men lidt mere fast af ægget end uden. Bruger sådan et lille glas øko - hvidløgsost til en tærte, en masse frosset, afdryppet spinat og et æg. Tror jeg, laver som regel mad på slump.


Det er den bedste, hvis det er den samme ost jeg tænker på :lol: Den der engang hed landsbyflødeost og nu hedder noget ala Castello eller sådan noget.