Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Koger som anvist på pakken
29
56%
Koger op og sætter i "høkasse"
19
37%
Andet
4
8%
 
Afgivne stemmer: 52
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 3982
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 406
Likede indlæg: 5211

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf girl_beat » 28. okt 2016, 08:59

Lakika skrev:Bruger opskriften fra Pama-pakken. Det er ikke gået galt endnu, selvom jeg kan finde på at koge med noget så blasfemisk som skummetmælk!


Samme hér :D

Eneste afvigelse er 8-10 min, hvor gryden står pakket ind i viskestykker, mens blusset går fra høj til lav varme. Det har hjulpet ift. ikke at brænde grøden på i bunden :)
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D
Brugeravatar
Tux
Indlæg: 3042
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:36
Kort karma: 182
Likede indlæg: 5788

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf Tux » 28. okt 2016, 10:18

Jeg laver det i mikroovnen - super nemt..

Ved ikke hvad det høkasse-cirkus skulle gøre godt for - så vidt jeg ved er vi ikke i 1900-tallet længere ;)
0
JoyNips
Indlæg: 12052
Tilmeldt: 21. dec 2015, 12:25
Kort karma: 1386
Likede indlæg: 33895

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf JoyNips » 28. okt 2016, 10:42

Som på pakken. Tror faktisk, jeg har lavet det i microen de sidste få gange, jeg har lavet risengrød. Det er ikke noget, jeg gør mig i så ofte hjemme.
0
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
Brugeravatar
Vaginetta
Indlæg: 117
Tilmeldt: 23. sep 2015, 21:28
Kort karma: 4
Likede indlæg: 178

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf Vaginetta » 28. okt 2016, 10:49

Indtil jeg fik induktionskomfur var det under dynen, men nu kan temperaturen styres så hurtigt/præcist at det ikke brænder på ved bare at stå på pladen. Jeg synes grøden bliver for flydende/udkogt hvis jeg følger pakke-opskriften, så jeg bruger mere ris end foreslået. 250 gram/1 liter letmælk.
Senest rettet af Vaginetta 30. okt 2016, 01:12, rettet i alt 1 gang.
0
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12857

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf godtnavn » 29. okt 2016, 10:41

DD_81 skrev:
Annione skrev:Jeg koger på komfuret - kommer aldrig i gang tidligt nok til at sætte risengrød i dynen.

- jeg kan forøvrigt ikke se, hvorfor det skulle være strengt forbudt :gruble:


Noget med udviklingen af bakterier vs. temperatur.
Man må f.x. ikke gøre det i et køkken underlagt fødevarestyrelsens egenkontrol.

Vi bruger typisk hø-kasse metoden.
Ofte fordi jeg så kan nå at koge grønden op til resten af familien når jeg har aftenarbejde, dejligt nemt for manden at kunne hente en gryde færdig grød i dynen :)
Uanset om jeg bruger hø-kasse metoden eller koger det op i gryden, så får jeg det altid brændt på i bunden af gryden.


Det var hvis man kogte det op om morgenen, og smed det i en dyne til om aftenen hvor man så spiste den at det var et problem med bakterierne. Hos os koger vi det op, smider det i en dyne i 1-1½ time og så lige 2 minutter på komfuret tilsidst. Det skulle der ikke være et problem med :)
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf HappyPaww » 29. okt 2016, 11:31

didas skrev:Jeg koger risene færdige først i 10-12 minutter som med almindelige ris. Så koger jeg mælken op, putter risene i og rører rundt til den rette konsistens. Jeg har ikke tålmodighed til at stå i hele og halve timer over gryden og med denne metode brænder jeg den aldrig på.

Smart! Det bliver ikke udkogt?
0
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2144
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf didas » 29. okt 2016, 14:19

HappyPaww skrev:
didas skrev:Jeg koger risene færdige først i 10-12 minutter som med almindelige ris. Så koger jeg mælken op, putter risene i og rører rundt til den rette konsistens. Jeg har ikke tålmodighed til at stå i hele og halve timer over gryden og med denne metode brænder jeg den aldrig på.

Smart! Det bliver ikke udkogt?


Nope, det bliver bare blødt og cremet, men risene har stadig alm fast konsistens :) Jeg har lært metoden fra min mor og jeg har altid gjort sådan.
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19609
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2443
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46091

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf LadyFox » 29. okt 2016, 14:27

Som der står på pakken. Og jeg står troligt og rører rundt i gryden konstant uden pause i en time! Min grød skal ikke brænde på. :ad!:
0
...
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 6324
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 764
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 14464

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf Pjeps » 29. okt 2016, 14:32

Hælder alle ingredienser i en kæmpe stegepose, som jeg ikke har lukket helt, der er et lille hul som dampen kan slippe ud af. Lægger posen i en suppegryde med hullet op ad og fylder kogende vand på,lægger låg næsten på, og lader toppen med hullet stikke ud. lader det koge ca 1,5 Time. Vupti Risenrød uden svineri eller brændende på.
1
:ninja:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf HappyPaww » 29. okt 2016, 16:04

didas skrev:
HappyPaww skrev:
didas skrev:Jeg koger risene færdige først i 10-12 minutter som med almindelige ris. Så koger jeg mælken op, putter risene i og rører rundt til den rette konsistens. Jeg har ikke tålmodighed til at stå i hele og halve timer over gryden og med denne metode brænder jeg den aldrig på.

Smart! Det bliver ikke udkogt?


Nope, det bliver bare blødt og cremet, men risene har stadig alm fast konsistens :) Jeg har lært metoden fra min mor og jeg har altid gjort sådan.

Smart :gogo: Så risen koges til vandet er absorberet, og så kommes de kogte ris i kogende mælk? Hvordan er blandingsforholdet ca?
0
Brugeravatar
2SHY
Indlæg: 15614
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
Kort karma: 1640
Geografisk sted: Aalborg
Likede indlæg: 20989

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf 2SHY » 29. okt 2016, 16:16

Dynemetode eller mikroovn. Vores gamle mikroovn havde decideret en indstilling der hed "risengrød" :gogo:
0
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm

Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself

The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
HappyHippo
Indlæg: 2530
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 170
Likede indlæg: 4383

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf HappyHippo » 29. okt 2016, 16:31

På komfuret. Det tager 40min og brænder ikke på. Synes klart det er nemmest
0
Brugeravatar
didas
Indlæg: 2144
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 404
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 5792

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf didas » 29. okt 2016, 19:58

HappyPaww skrev:
didas skrev:
HappyPaww skrev:
didas skrev:Jeg koger risene færdige først i 10-12 minutter som med almindelige ris. Så koger jeg mælken op, putter risene i og rører rundt til den rette konsistens. Jeg har ikke tålmodighed til at stå i hele og halve timer over gryden og med denne metode brænder jeg den aldrig på.

Smart! Det bliver ikke udkogt?


Nope, det bliver bare blødt og cremet, men risene har stadig alm fast konsistens :) Jeg har lært metoden fra min mor og jeg har altid gjort sådan.

Smart :gogo: Så risen koges til vandet er absorberet, og så kommes de kogte ris i kogende mælk? Hvordan er blandingsforholdet ca?


Jeps, risene koger som alm. 10-12 min og så trækker de mens mælken koger op. Til 1 person som hovedmåltid bruger jeg 2 dl ris til 3 dl vand og 5 dl mælk.
1
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21951
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2513
Likede indlæg: 59511

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf DetSorteCirkus » 29. okt 2016, 20:07

Når jeg en meget sjælden gang selv laver det, koger jeg det i mikroovnen, da jeg kun har brug for 1-2 portioner.
0
FrkRød
Indlæg: 90
Tilmeldt: 5. maj 2016, 06:24
Kort karma: 4
Likede indlæg: 155

Re: Men hvordan koger/laver du så risengrøden?

Indlægaf FrkRød » 30. okt 2016, 08:32

Koger først risene i vand, herefter hælder jeg mælk på og koger op. Herefter skal det stå en times tid ved laveste blus. Det brænder aldrig på, så gider ikke bøvlet med dyne-metoden ;)
0

Tilbage til "Mad og drikke"