... i hvert fald hvis du skal lave Claus Meyers honningkage og den skal nå at bliver færdig
Den skal nemlig hvile en måned før man faktisk laver kagen.
http://politiken.dk/mad/ECE3452194/bag-claus-meyers-beroemte-honningkage/
Så er det nu du skal starte på honningkagerne
- Hunkat
- Indlæg: 7788
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Så er det nu du skal starte på honningkagerne
2
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Re: Så er det nu du skal starte på honningkagerne
Uh, det tænkte jeg på i går. Måske skal jeg gøre alvor af det, de bliver gode - jeg ved det
0
Re: Så er det nu du skal starte på honningkagerne
Har I erfaringer med den opskrift? Jeg kunne godt tænke mig at prøve at lave honningkager i år, så en der lavede dem som til og fra kort på gaverne, så det tænker jeg at prøve, spørgsmålet er bare om jeg kan skrive pænt på kagerne
0
Re: Så er det nu du skal starte på honningkagerne
Jeg har brugt den opskrift en ene gang jeg lavede honninghjerter. De blev gode, men mht at skrive på dem ved jeg ikke, det blev ikke sådan nogle vildt hårde nogle.
Hvis det skal bruges som til/fra kort ville jeg gå efter en mere brunkage/ingefærkage agtig opskrift
Hvis det skal bruges som til/fra kort ville jeg gå efter en mere brunkage/ingefærkage agtig opskrift
0
- Pjeps
- Indlæg: 6344
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 771
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14591
Re: Så er det nu du skal starte på honningkagerne
Jeg brugte denne opskrift sidste år, lod dejen hvile på altanen i 2 uger, de blev vandvittig gode, dejlig bløde ogbligesom bagerens.
Jeg kan ikke huske hvor jeg har den fra
Ca. 30 honningkagehjerter
* 500 g honning – spørg en biavler efter 2. sorterings bagehonning, som er billig, men perfekt til formålet
* 250 g smør
* 500 g hvedemel
* 4 tsk kanel
* 2 tsk st ingefær
* 2 tsk st nelliker
* fintrevet skal af to usprøjtede citroner
* 3 tsk potaske og 4 spsk vand
* Glansbilleder til pynt
Fremgangsmåden til honningkagerne er omtrent den samme, som til brunkager:
Honning og smør smeltes sammen i en gryde og bringes i kog. Derefter hældes blandingen over mel, krydderier og citronskal, og dejen røres sammen. Når dejen er lunken, opløses potasken i kogende vand og røres i dejen. Her skal der bruges arm- eller røremaskinekræfter, så dejen bliver rørt glat og elastisk.
Anarkisten anbefaler, at man lader dejen hvile i køleskabet i et døgn en en lufttæt boks, og andre opskrifter, jeg har læst, anbefalede minimum 14 dage. Fordelen ved en dej, der skal hvile er, at du kan lave den i et ledigt øjeblik, og en anden dag invitere børnene med til familiehygge i køkkenet og lade dem få glæde af det hurtige resultat.
Når du er honningkage-klar, rulles dejen ud i en halv centimeters tykkelse på et meldrysset bord. Stik kagerne ud med forme efter humør. Kagerne skal have 200 grader i 10-12 minutter, og som med alle andre småkager, så skal du holde øje med ovnen, så de kun bliver brune og ikke brændte i kanten.
Overtræk:
Jeg overtrak honningkagerne med chokolade, og i stedet for bagerens vekao-overtræk, brugte jeg en god mørk chokolade. Jeg fandt dog ud af, at der ryger en del chokolade til overtræk ved at dyppe hjertet direkte i den smeltede chokolade. Det gav den flotteste overflade, men de fleste af kagerne måtte leve med penselstrøg i overtrækket.
Til gengæld havde jeg glansbilleder til kagerne. Ganske som barndommens honningkagehjerter. Bare meget bedre.
Jeg kan ikke huske hvor jeg har den fra
Ca. 30 honningkagehjerter
* 500 g honning – spørg en biavler efter 2. sorterings bagehonning, som er billig, men perfekt til formålet
* 250 g smør
* 500 g hvedemel
* 4 tsk kanel
* 2 tsk st ingefær
* 2 tsk st nelliker
* fintrevet skal af to usprøjtede citroner
* 3 tsk potaske og 4 spsk vand
* Glansbilleder til pynt
Fremgangsmåden til honningkagerne er omtrent den samme, som til brunkager:
Honning og smør smeltes sammen i en gryde og bringes i kog. Derefter hældes blandingen over mel, krydderier og citronskal, og dejen røres sammen. Når dejen er lunken, opløses potasken i kogende vand og røres i dejen. Her skal der bruges arm- eller røremaskinekræfter, så dejen bliver rørt glat og elastisk.
Anarkisten anbefaler, at man lader dejen hvile i køleskabet i et døgn en en lufttæt boks, og andre opskrifter, jeg har læst, anbefalede minimum 14 dage. Fordelen ved en dej, der skal hvile er, at du kan lave den i et ledigt øjeblik, og en anden dag invitere børnene med til familiehygge i køkkenet og lade dem få glæde af det hurtige resultat.
Når du er honningkage-klar, rulles dejen ud i en halv centimeters tykkelse på et meldrysset bord. Stik kagerne ud med forme efter humør. Kagerne skal have 200 grader i 10-12 minutter, og som med alle andre småkager, så skal du holde øje med ovnen, så de kun bliver brune og ikke brændte i kanten.
Overtræk:
Jeg overtrak honningkagerne med chokolade, og i stedet for bagerens vekao-overtræk, brugte jeg en god mørk chokolade. Jeg fandt dog ud af, at der ryger en del chokolade til overtræk ved at dyppe hjertet direkte i den smeltede chokolade. Det gav den flotteste overflade, men de fleste af kagerne måtte leve med penselstrøg i overtrækket.
Til gengæld havde jeg glansbilleder til kagerne. Ganske som barndommens honningkagehjerter. Bare meget bedre.
0