Side 1 af 140

Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 15:26
af Ado
Vi har alle hver vores opfattelse af, hvad der er go og no-go ved forskellige retter. Hvad er dine "fordi jeg siger det!"?


Mine er blandt andet:

- Nej, Frikalet kan aldrig smage bedre, end en rigtig frikadelle.

- Nej, Knorrs bearnaise bliver aldrig en bearnaise. Det er fint, at du kan lide smagen. Det kan jeg også. Men det er og bliver en Knorrnaise.

- Der SKAL kaffe i glasuren til kanelkagen.

- Risalamande uden mandler og med mandelsessens er ikke risalamande. Det er bare sært.

- En steak bliver ødelagt af at blive gennemstegt. Al den gode kødsmag forsvinder.

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 15:48
af Fru Sunshine
Der skal absolut ikke kaffe i glasuren til kanelkage

Der skal flødeskum på en brunsviger

Der skal ikke løg i boller i karry

Pulversovs skal dø

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 15:52
af Aima
Folk, der ikke kan lide ost af nogen slags, må have fået for lidt ilt under fødslen.

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:03
af kidkomb
Den gamle, men evigtgyldige, traver:
Koriander er IKKE mad. Det er en ondsindet ukrudtsplante, der ikke egner sig til nogen som helst form for fødevareindtag før den er helt og fuldstændig udtørret. Da, og kun da, må mexikanere gerne bruge den.

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:04
af thomassneum
Der skal æbler i boller i karry.
Der skal en smule sennep og muskat i kartoffelmosen.
Kulør, nej for helvede.. Gastrique.
Koldskål er med tykmælk og citron.

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:14
af Wizzze
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:17
af Persnikedy
En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:18
af Persnikedy
En karrysovs er ikke en opbagt sovs med karry i! Det laves på løg og æbler, alt andet er ikke en karry sovs

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:23
af Flora
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:23
af Wizzze
Fru Sunshine skrev:Der skal absolut ikke kaffe i glasuren til kanelkage

Der skal flødeskum på en brunsviger

Der skal ikke løg i boller i karry

Pulversovs skal dø


Boller til boller i karry SKAL laves af fars, og i fars SKAL der løg, masser af løg!! og så skal de koges i bouillon.
Brug af Frikalet bør iøvrigt være strafbart, og medføre lang tid bag tremmer!

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:24
af thomassneum
Persnikedy skrev:En karrysovs er ikke en opbagt sovs med karry i! Det laves på løg og æbler, alt andet er ikke en karry sovs

:clap:

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:25
af thomassneum
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:

:gisp:

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:25
af Persnikedy
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:27
af Flora
Persnikedy skrev:
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:


Øhm... jeg krydrer den med salt og peber og steger den :genert:

Re: Fordi jeg siger det!

: 18. sep 2015, 16:27
af Wizzze
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


En karbonade er netop en klump hk kalv/flæsk der ikke er gjort noget ved.