Fordi jeg siger det!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 3396
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1110
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 12693
Kontakt:

Fordi jeg siger det!

Indlægaf Ado » 18. sep 2015, 15:26

Vi har alle hver vores opfattelse af, hvad der er go og no-go ved forskellige retter. Hvad er dine "fordi jeg siger det!"?


Mine er blandt andet:

- Nej, Frikalet kan aldrig smage bedre, end en rigtig frikadelle.

- Nej, Knorrs bearnaise bliver aldrig en bearnaise. Det er fint, at du kan lide smagen. Det kan jeg også. Men det er og bliver en Knorrnaise.

- Der SKAL kaffe i glasuren til kanelkagen.

- Risalamande uden mandler og med mandelsessens er ikke risalamande. Det er bare sært.

- En steak bliver ødelagt af at blive gennemstegt. Al den gode kødsmag forsvinder.
9
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8394
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10261

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Fru Sunshine » 18. sep 2015, 15:48

Der skal absolut ikke kaffe i glasuren til kanelkage

Der skal flødeskum på en brunsviger

Der skal ikke løg i boller i karry

Pulversovs skal dø
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Aima
Indlæg: 1703
Tilmeldt: 23. aug 2015, 01:43
Kort karma: 745
Likede indlæg: 6768

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Aima » 18. sep 2015, 15:52

Folk, der ikke kan lide ost af nogen slags, må have fået for lidt ilt under fødslen.
21
I'll stick with hell no's and headphones...
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 7156
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1744
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 16131

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf kidkomb » 18. sep 2015, 16:03

Den gamle, men evigtgyldige, traver:
Koriander er IKKE mad. Det er en ondsindet ukrudtsplante, der ikke egner sig til nogen som helst form for fødevareindtag før den er helt og fuldstændig udtørret. Da, og kun da, må mexikanere gerne bruge den.
29
Walk tall and cry with dignity.
Lord Bendtner og Kong Christian :sol:
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 1250
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 76
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 1015

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf thomassneum » 18. sep 2015, 16:04

Der skal æbler i boller i karry.
Der skal en smule sennep og muskat i kartoffelmosen.
Kulør, nej for helvede.. Gastrique.
Koldskål er med tykmælk og citron.
2
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 10357
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2180
Likede indlæg: 12943

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Wizzze » 18. sep 2015, 16:14

En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!
8
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 5904
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 480
Likede indlæg: 8615

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 18. sep 2015, 16:17

En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!
20
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 5904
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 480
Likede indlæg: 8615

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 18. sep 2015, 16:18

En karrysovs er ikke en opbagt sovs med karry i! Det laves på løg og æbler, alt andet er ikke en karry sovs
3
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 7904
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 425
Likede indlæg: 8389

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Flora » 18. sep 2015, 16:23

En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:
1
:jule:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 10357
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2180
Likede indlæg: 12943

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Wizzze » 18. sep 2015, 16:23

Fru Sunshine skrev:Der skal absolut ikke kaffe i glasuren til kanelkage

Der skal flødeskum på en brunsviger

Der skal ikke løg i boller i karry

Pulversovs skal dø


Boller til boller i karry SKAL laves af fars, og i fars SKAL der løg, masser af løg!! og så skal de koges i bouillon.
Brug af Frikalet bør iøvrigt være strafbart, og medføre lang tid bag tremmer!
5
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 1250
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 76
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 1015

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf thomassneum » 18. sep 2015, 16:24

Persnikedy skrev:En karrysovs er ikke en opbagt sovs med karry i! Det laves på løg og æbler, alt andet er ikke en karry sovs

:clap:
0
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 1250
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 76
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 1015

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf thomassneum » 18. sep 2015, 16:25

Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:

:gisp:
1
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 5904
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 480
Likede indlæg: 8615

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 18. sep 2015, 16:25

Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 7904
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 425
Likede indlæg: 8389

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Flora » 18. sep 2015, 16:27

Persnikedy skrev:
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:


Øhm... jeg krydrer den med salt og peber og steger den :genert:
0
:jule:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 10357
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2180
Likede indlæg: 12943

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Wizzze » 18. sep 2015, 16:27

Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


En karbonade er netop en klump hk kalv/flæsk der ikke er gjort noget ved.
2
Do as I say! :whip:

Tilbage til "Mad og drikke"