hthy skrev:vibbsen skrev:Sophaya skrev:Whoosh skrev:Sophaya skrev:... bruns sovs i store mængder og franske kartofler så man kan dyppe dem direkte i sovseskålen.
Eller som det hedder her 3. juledag: Brun dip.
Så længe efter juleaften er sovseskålen tømt for længst herhjemme
Det sker så ikke her.....Hver eneste år så går jeg totalt sovseamok juleaften....Rekorden er 4 liter....Til 4 mennesker
Sidste år blev min bror faktisk dårlig af sovsen fordi han spiste for meget....
Hvordan får du væske der smager af noget nok til så meget sovs?
Stegesky fra 2 ænder. Væsken fra bunden af bradepanden hvor jeg altid har et par ekstra andelår og noget rodfrugter til at at ligge - Jeg tager det meget alvorligt når de skriver at der aldrig må være risiko for at den koger tør...Og har derfor altid masser af sky til sovs......Derudover laver jeg som regel fond af indmad /et ekstra andelår og grøntsager kogt på dagen...Overhovedet ikke noget problem at producerer rigelige mængder sovs....især ikke når man ikke er fedtet med piskefløde og kartoffelvand....
Sidste år havde jeg også lavet fond på forhånd...Noget med et andeskrog og nogen ekstra andelår......Det gør jeg igen...
Mit bedste trick til at få en god andesovs er faktisk at købe nogen af de der billige frosne andelår og stege med i bunden af bradepanden...det giver altså en rigtig god sovs..