Side 10 af 140

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 14:39
af Flora
Sesamolie i stegte nudler skal stoppes omgående. Stegte nudler er lækkert, men bliver SÅ skuffet, hvis jeg bestiller det på en restaurant/take out sted og det så er sølet til i sesamolie. Det giver den klammeste bismag og ødelægger hele måltidet :evil:

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 15:00
af vibbsen
Sophaya skrev:
Whoosh skrev:
Sophaya skrev:... bruns sovs i store mængder og franske kartofler så man kan dyppe dem direkte i sovseskålen.

Eller som det hedder her 3. juledag: Brun dip. :-D


Så længe efter juleaften er sovseskålen tømt for længst herhjemme :D


Det sker så ikke her.....Hver eneste år så går jeg totalt sovseamok juleaften....Rekorden er 4 liter....Til 4 mennesker :fløjt: Sidste år blev min bror faktisk dårlig af sovsen fordi han spiste for meget....

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 15:28
af sigge
Risalamande skal være med masser af hakkede mandler og ægte vanilje - aldrig ALDRIG mandelessens! Og kirsebærsovsen skal være lun.

Hold så den citron langt væk fra mine æbleskiver.

Og så er frikadeller i øvrigt lavet på hakket kalv/flæsk, mens karbonader(!) er med rent svin (og paneret i æg og rasp).

Stegt flæsk smager godt både med og uden panering, og det ene er ikke mere rigtigt end det andet. Bare der er rigeligt med persillesovs.

De franske kartofler til julemaden skal ikke være varme.

Det er en dødssynd at blande sky fra and og flæskesteg for at lave sovs juleaften, det ødelægger jo den gode smag af flæskestegssovs.

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 15:30
af Whoosh
Er det med mandelessens i risalamande egnsbestemt?
Jeg har aldrig oplevet det.

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 15:33
af Fru Sunshine
sigge skrev:Risalamande skal være med masser af hakkede mandler og ægte vanilje - aldrig ALDRIG mandelessens! Og kirsebærsovsen skal være lun.

Hold så den citron langt væk fra mine æbleskiver.

Og så er frikadeller i øvrigt lavet på hakket kalv/flæsk, mens karbonader(!) er med rent svin (og paneret i æg og rasp).

Stegt flæsk smager godt både med og uden panering, og det ene er ikke mere rigtigt end det andet. Bare der er rigeligt med persillesovs.

De franske kartofler til julemaden skal ikke være varme.

Det er en dødssynd at blande sky fra and og flæskesteg for at lave sovs juleaften, det ødelægger jo den gode smag af flæskestegssovs.


Fuldstændig enig i, at flæskestegssovs og andesovs aldrig må komme i berøring med hinanden. And er noget ækelt væmmeligt stads og sovsen smager af det.

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 15:46
af vibbsen
Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:
vibbsen skrev:
Persnikedy skrev:Der skal ikke rejer i tarteletter! :cuss:
Der er nogle som kan lide de små ækle væsner men de høre ikke til som spise og da slet ikke i tarteletter

(er igang med at lave høns i asparges så kom lige i tanke om at der var nogen der var så langt fra almindelig anstændighed at de gør sådan)


I vores lokale "center" ligger der en Cafe hvor man kan få "lette retter"....Her har jeg engang bestilt deres luksustarteletter, Det dækkede over tarteletter med høns i asparges. Og rejer..... :gisp:

Jeg havde også en svigerfamilie engang som elskede tarteletter med fiskeboller og rejer :puke: :puke: :puke: FY FOR SATAN


Hvor er det trist at nogen vil ødelægge noget så vidunderligt som tarteletter.

Og fiskeboller er i sig selv forkerte. De smager af gammel fisker spand. Næ du, melboller FTW :-D


Man kan da ikke lave forloren Pilskade uden fiskeboller :8:
ej ej ej, I er jo fuldstændig ude på et sideplan, hvad skal der dog blive af jer :stoned:


Jeg afskyr Forlores skildpadde...Fy-for-ytter.. :badr: :badr: :badr:

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 16:46
af Pjeps
Forloren skildpadde er hundemad.

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 16:52
af Pjeps
Liseletpåtå skrev:
Pjeps skrev:Forloren skildpadde er hundemad.


Jeg ville f... ikke byde min hund det, hvis jeg havde en!

Men det ligner og lugter af det man hælder ud af en dåse hundemad.

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 21:48
af Fru Sunshine
Skipperlabskovs er godt.

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 22:24
af DetSorteCirkus
Chokolade med højt kakaoindhold smager surt, skal holdes ude af min mad og egentlig bare dø.

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 22:37
af Wizzze
DetSorteCirkus skrev:Chokolade med højt kakaoindhold smager surt, skal holdes ude af min mad og egentlig bare dø.


Du har bare ikke smagt de rigtige endnu, Friis Holm og Bojesen laver utrolig god chokolade, og selv med meget høje procenter, smager det ikke bittert eller "hårdt", men blødt og chokoladet :lun:

http://shop.oialla.com/pages/om-oialla

http://www.friis-holm.dk/da/

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 23:10
af DetSorteCirkus
Wizzze skrev:
DetSorteCirkus skrev:Chokolade med højt kakaoindhold smager surt, skal holdes ude af min mad og egentlig bare dø.


Du har bare ikke smagt de rigtige endnu, Friis Holm og Bojesen laver utrolig god chokolade, og selv med meget høje procenter, smager det ikke bittert eller "hårdt", men blødt og chokoladet :lun:

http://shop.oialla.com/pages/om-oialla

http://www.friis-holm.dk/da/


Jeg tvivler. Jeg har smagt det i mange forskellige kvaliteter og prislag, og den sure bismag er der altid.
Det er det samme med kaffe.

Re: Fordi jeg siger det!

: 20. sep 2015, 23:42
af hthy
vibbsen skrev:
Sophaya skrev:
Whoosh skrev:
Sophaya skrev:... bruns sovs i store mængder og franske kartofler så man kan dyppe dem direkte i sovseskålen.

Eller som det hedder her 3. juledag: Brun dip. :-D


Så længe efter juleaften er sovseskålen tømt for længst herhjemme :D


Det sker så ikke her.....Hver eneste år så går jeg totalt sovseamok juleaften....Rekorden er 4 liter....Til 4 mennesker :fløjt: Sidste år blev min bror faktisk dårlig af sovsen fordi han spiste for meget....



Hvordan får du væske der smager af noget nok til så meget sovs?

Re: Fordi jeg siger det!

: 21. sep 2015, 06:19
af thomassneum
Ninjawho skrev:Der skal ikke sukker i kaffe. :sur:


Der skal så mælk og sukker i den sorte th - Og ja, det må meget gerne være Medova.

Re: Fordi jeg siger det!

: 21. sep 2015, 06:34
af vibbsen
hthy skrev:
vibbsen skrev:
Sophaya skrev:
Whoosh skrev:
Sophaya skrev:... bruns sovs i store mængder og franske kartofler så man kan dyppe dem direkte i sovseskålen.

Eller som det hedder her 3. juledag: Brun dip. :-D


Så længe efter juleaften er sovseskålen tømt for længst herhjemme :D


Det sker så ikke her.....Hver eneste år så går jeg totalt sovseamok juleaften....Rekorden er 4 liter....Til 4 mennesker :fløjt: Sidste år blev min bror faktisk dårlig af sovsen fordi han spiste for meget....



Hvordan får du væske der smager af noget nok til så meget sovs?


Stegesky fra 2 ænder. Væsken fra bunden af bradepanden hvor jeg altid har et par ekstra andelår og noget rodfrugter til at at ligge - Jeg tager det meget alvorligt når de skriver at der aldrig må være risiko for at den koger tør...Og har derfor altid masser af sky til sovs......Derudover laver jeg som regel fond af indmad /et ekstra andelår og grøntsager kogt på dagen...Overhovedet ikke noget problem at producerer rigelige mængder sovs....især ikke når man ikke er fedtet med piskefløde og kartoffelvand....

Sidste år havde jeg også lavet fond på forhånd...Noget med et andeskrog og nogen ekstra andelår......Det gør jeg igen... :love2:

Mit bedste trick til at få en god andesovs er faktisk at købe nogen af de der billige frosne andelår og stege med i bunden af bradepanden...det giver altså en rigtig god sovs..