Hvad har du sidst bagt?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 7739
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 608
Likede indlæg: 11313

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Persnikedy » 13. jan 2018, 12:50

Jeg har forfærdeligt meget chokolade liggende som skal bruges så jeg har lavet en brownie med choko-orange chokolade. Nu får jeg så at se om det virker så kan jeg prøver med andet chokolade en anden dag
0
Fab-Yule-Ous
Mamaseraptor
Indlæg: 608
Tilmeldt: 26. okt 2015, 06:24
Kort karma: 46
Likede indlæg: 583

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Mamaseraptor » 14. jan 2018, 18:15

Jeg har gang i en lækker svampet chokoladekage med revet clementinskal og mørk chokolade. Når den er afkølet, får den glasur med stærk kaffesmag og striber af hvid chokolade.
2
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 4266
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 428
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 6258

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Studsgaard » 15. jan 2018, 14:39

Store lækre fastelavnsboller smæk fyldt med creme.

Eller det er i samarbejde med datteren, jeg lavede cremen og dejen til hun kom hjem fra skole, så har hun samlet dem. Skønt med sådan en let og børnevenlig dej.
2
Brugeravatar
TakeAChanceOnMe
Indlæg: 1175
Tilmeldt: 6. aug 2017, 20:04
Kort karma: 100
Geografisk sted: United Kingdom
Likede indlæg: 1985

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf TakeAChanceOnMe » 15. jan 2018, 15:11

Gooey tre lags chokoladekage.
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14059
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1904
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 19026

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Daine » 15. jan 2018, 18:21

Studsgaard skrev:Koldthævede grovboller.

Har fået en skøn både let og lækker opskrift. Og selv dagenefyer er de bløde og svampede. Selv børnene er vilde med dem.

Vil du dele opskriften? :)
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Finidut
Indlæg: 238
Tilmeldt: 26. feb 2016, 12:32
Kort karma: 22
Likede indlæg: 221

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Finidut » 15. jan 2018, 18:59

Jeg bagte pizza og pizzasnegle i går :D

3616C0CB-07B6-410B-909A-424C0292557C.jpeg


BA09CF3D-766D-44C3-BF53-21834BF4ED1D.jpeg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
9
Finidut
Indlæg: 238
Tilmeldt: 26. feb 2016, 12:32
Kort karma: 22
Likede indlæg: 221

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Finidut » 15. jan 2018, 20:05

Og nu har jeg lige hevet en omgang müsli ud af ovnen. Bagt er nok så meget sagt, men det er da i hvert fald ristet. Det er første gang, jeg har prøvet at lave det selv.

CED8468E-14CE-4239-B2AE-B6186A52E1BB.jpeg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
2
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 4266
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 428
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 6258

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Studsgaard » 15. jan 2018, 20:18

Daine skrev:
Studsgaard skrev:Koldthævede grovboller.

Har fået en skøn både let og lækker opskrift. Og selv dagenefyer er de bløde og svampede. Selv børnene er vilde med dem.

Vil du dele opskriften? :)


Ja da :)

5 dl koldt vand
25 g gær
2 tsk sukker (jeg bruger også nogle gange honning)
2 tsk salt
2 dl havregryn
5 dl rugmel
4-5 dl hvedemel

Det hele røres til en meget sej dej, dækkes med film og sætte på køl til næste morgen.
Sættes på pladen med en våd ske, bages ved 200 grader i ca 20 minutter i varmluft. Jeg sætter dem ind i den kolde ovn, tænder den og så er der snart boller.

Jeg har blandet lidt rundt på mængderne af rug og havregryn de forskellige gange jeg har bagt dem. Bare altid haft 7 dl grov.
Vi har også prøvet med mindre grov og mere hvedemel, og der er de gode når de er nybagte, men de fortsætter ikke med at være svampede på samme måde, de skal have mest groft i sig.
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14059
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1904
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 19026

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Daine » 15. jan 2018, 21:05

Studsgaard skrev:
Daine skrev:
Studsgaard skrev:Koldthævede grovboller.

Har fået en skøn både let og lækker opskrift. Og selv dagenefyer er de bløde og svampede. Selv børnene er vilde med dem.

Vil du dele opskriften? :)


Ja da :)

5 dl koldt vand
25 g gær
2 tsk sukker (jeg bruger også nogle gange honning)
2 tsk salt
2 dl havregryn
5 dl rugmel
4-5 dl hvedemel

Det hele røres til en meget sej dej, dækkes med film og sætte på køl til næste morgen.
Sættes på pladen med en våd ske, bages ved 200 grader i ca 20 minutter i varmluft. Jeg sætter dem ind i den kolde ovn, tænder den og så er der snart boller.

Jeg har blandet lidt rundt på mængderne af rug og havregryn de forskellige gange jeg har bagt dem. Bare altid haft 7 dl grov.
Vi har også prøvet med mindre grov og mere hvedemel, og der er de gode når de er nybagte, men de fortsætter ikke med at være svampede på samme måde, de skal have mest groft i sig.

Tak, de må prøves :gogo:
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 3483
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 389
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 6185

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Mi55y » 20. jan 2018, 16:24

Har lige taget fastelavnsboller ud af ovnen
1
Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)
Brugeravatar
Ladysparrow
Indlæg: 721
Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
Kort karma: 77
Likede indlæg: 1398

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Ladysparrow » 21. jan 2018, 17:12

Kanelkage med kaffeglasur
0
Brugeravatar
Craver
Indlæg: 252
Tilmeldt: 9. sep 2015, 07:41
Kort karma: 71
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 634

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Craver » 23. jan 2018, 19:57

Jeg skulle afprøve min nye ovn med nogle hurtige boller - helt almindelige, hvide hvedeboller :love2:
Billede
4
... I would name her Rock'N'Roll
Brugeravatar
MissIce
Indlæg: 147
Tilmeldt: 17. dec 2015, 20:01
Kort karma: 46
Likede indlæg: 486

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf MissIce » 25. jan 2018, 09:02

Studsgaard skrev:Store lækre fastelavnsboller smæk fyldt med creme.

Eller det er i samarbejde med datteren, jeg lavede cremen og dejen til hun kom hjem fra skole, så har hun samlet dem. Skønt med sådan en let og børnevenlig dej.


Vil du også dele denne opskrift? Og fortælle om du selv har lavet cremen fra bunden eller om det er en Maizena-udgave?

Kan man egentlig komme andet end creme i gærbolle-varianten af fastelavnsboller? Fx syltetøj? Eller flække dem, og komme flødeskum i (som wienerbrøds-udgaven)? Jeg kan kun huske, at have fået dem med vaniljecreme :gruble:
0
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 3483
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 389
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 6185

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Mi55y » 25. jan 2018, 10:22

MissIce skrev:
Studsgaard skrev:Store lækre fastelavnsboller smæk fyldt med creme.

Eller det er i samarbejde med datteren, jeg lavede cremen og dejen til hun kom hjem fra skole, så har hun samlet dem. Skønt med sådan en let og børnevenlig dej.


Vil du også dele denne opskrift? Og fortælle om du selv har lavet cremen fra bunden eller om det er en Maizena-udgave?

Kan man egentlig komme andet end creme i gærbolle-varianten af fastelavnsboller? Fx syltetøj? Eller flække dem, og komme flødeskum i (som wienerbrøds-udgaven)? Jeg kan kun huske, at have fået dem med vaniljecreme :gruble:


Jeg laver disse, der er virkelig lækre! Og meget nem dej at arbejde med, så det er ikke noget problem at lukke dem. Fik endda ros af svigermor over, at de var lukket meget flot. :-D

http://kinna.dk/store-laekre-fastelavns ... r-af-creme
2
Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 5575
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 385
Likede indlæg: 8108

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf sigge » 25. jan 2018, 10:34

MissIce skrev:
Studsgaard skrev:Store lækre fastelavnsboller smæk fyldt med creme.

Eller det er i samarbejde med datteren, jeg lavede cremen og dejen til hun kom hjem fra skole, så har hun samlet dem. Skønt med sådan en let og børnevenlig dej.


Vil du også dele denne opskrift? Og fortælle om du selv har lavet cremen fra bunden eller om det er en Maizena-udgave?

Kan man egentlig komme andet end creme i gærbolle-varianten af fastelavnsboller? Fx syltetøj? Eller flække dem, og komme flødeskum i (som wienerbrøds-udgaven)? Jeg kan kun huske, at have fået dem med vaniljecreme :gruble:


Det der med at flække dem, tror jeg ikke kommer til at virke med en gærdejsbolle. Men du kan sagtens bage dem andet fyld en vaniljecreme, f.eks. syltetøj, remonce med marcipan eller Nutella.

Men nu er vaniljecreme jo fuldstændig awesome, så hvorfor lave om på noget, der virker. :lol2:

Man kan forøvrigt også lave dem i en "åben" model mere som en spandauer, hvor man bare trykker en fordybning i toppen af bollen og putter fyldet deri inden bagning. Jeg ved ikke, om den model ville egne sig bedre til en klat flødeskum på toppen efterfølgende?
1

Tilbage til "Mad og drikke"