Fødselsdagsboller

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 1413
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 292
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 3162

Fødselsdagsboller

Indlægaf Tricolette » 18. feb 2017, 13:26

Jeg skal bage boller til eftermiddagskaffen i morgen, og barnet (han bliver 19) har forlangt lyse/hvide boller.
Så nu leder jeg efter en god opskrift på lyse og luftige fødselsdagsboller - har I nogle gode og afprøvede forslag?
0
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 910
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 98
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 866

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Santopia » 18. feb 2017, 13:36

Jep! Jeg laver altid dem her http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/v ... p?id=17068 De er åndssvagt gode og nemme :)
0
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 2678
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 387
Likede indlæg: 5004

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Æble » 18. feb 2017, 13:44

Meyers
0
Lys
Indlæg: 2101
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 281
Likede indlæg: 3850

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Lys » 18. feb 2017, 15:08

Meyers teboller eller rosinboller. Det betaler sig at følge æltetiden.
1
Brugeravatar
BlueBunny
Indlæg: 1840
Tilmeldt: 17. aug 2015, 16:54
Kort karma: 181
Likede indlæg: 3728

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf BlueBunny » 18. feb 2017, 18:36

I børnehaven roses jeg altid for mine luftige fødselsdsgsboller. Pædagogerne synes de er fantastiske og de smager mange som de siger.

Det er amo fødselsdagsboller :lol:
Coop hvedeboller melblanding er også god, og normalpris ca 15kr :ninja:
2
Lykke
Indlæg: 4145
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3672

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Lykke » 18. feb 2017, 18:40

Meyers vil jeg også anbefale. Kan ikke se forskellen på at bikse lidt forskelligt sammen i skål og så at købe en færdig blanding. Det er nok billigere at lave fra bunden, men svineriet må da blive det samme.
0
Ficus
Indlæg: 2105
Tilmeldt: 17. jul 2016, 06:49
Kort karma: 185
Likede indlæg: 2779

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Ficus » 18. feb 2017, 18:49

Bruger en 3. opskrift fra Alletiders Kogebog:

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/v ... p?id=26732

Synes de ser tørre og tætte ud på billedet, men har nu altid fået bløde og luftige boller ud af den.
0
Brugeravatar
BlueBunny
Indlæg: 1840
Tilmeldt: 17. aug 2015, 16:54
Kort karma: 181
Likede indlæg: 3728

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf BlueBunny » 18. feb 2017, 18:55

Lykke skrev:Meyers vil jeg også anbefale. Kan ikke se forskellen på at bikse lidt forskelligt sammen i skål og så at købe en færdig blanding. Det er nok billigere at lave fra bunden, men svineriet må da blive det samme.


Dovenskab. Mangel på bageinteresse. Convenience. :)
0
Fræksak
Indlæg: 1031
Tilmeldt: 5. nov 2015, 19:06
Kort karma: 152
Likede indlæg: 1350

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Fræksak » 18. feb 2017, 19:04

Jeg laver altid de her og jeg får ALTID ros for dem: http://siforellana.dk/opskrifter/bruseb ... udtuglerne

Jeg tilsætter i øvrigt kardemomme, som der foreslås, og engang imellem putter jeg rosiner i halvdelen af dejen.
1
Lykke
Indlæg: 4145
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3672

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Lykke » 18. feb 2017, 19:06

BlueBunny skrev:
Lykke skrev:Meyers vil jeg også anbefale. Kan ikke se forskellen på at bikse lidt forskelligt sammen i skål og så at købe en færdig blanding. Det er nok billigere at lave fra bunden, men svineriet må da blive det samme.


Dovenskab. Mangel på bageinteresse. Convenience. :)


Men du skal vel stadig tilsætte ting?
0
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 4469
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 445
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 6623

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Studsgaard » 18. feb 2017, 19:07

Fræksak skrev:Jeg laver altid de her og jeg får ALTID ros for dem: http://siforellana.dk/opskrifter/bruseb ... udtuglerne

Jeg tilsætter i øvrigt kardemomme, som der foreslås, og engang imellem putter jeg rosiner i halvdelen af dejen.

Det har jeg også lært at i de gammeldags lyse boller skulle der en lille bitte smule kardemomme.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5569
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 683
Likede indlæg: 7313

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Pandesteg » 18. feb 2017, 19:28

Disse. De er geniale. Får altid meget ros for dem.

http://www.slagtenhelligko.dk/2006/09/1 ... mmeboller/
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
BlueBunny
Indlæg: 1840
Tilmeldt: 17. aug 2015, 16:54
Kort karma: 181
Likede indlæg: 3728

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf BlueBunny » 18. feb 2017, 19:33

Lykke skrev:
BlueBunny skrev:
Lykke skrev:Meyers vil jeg også anbefale. Kan ikke se forskellen på at bikse lidt forskelligt sammen i skål og så at købe en færdig blanding. Det er nok billigere at lave fra bunden, men svineriet må da blive det samme.


Dovenskab. Mangel på bageinteresse. Convenience. :)


Men du skal vel stadig tilsætte ting?

Vand og gær. Det skal ikke afmåles eller noget.
Ned i en skål. Blande. Hæve. Forme. Hæve. Bage. Slut
Og opskriften er ved hånden. Og ingen restingredienser der fylder som jeg (desværre) alligevel ikke får brugt.
Men de er også bare gode synes jeg :)
1
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 4819
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 1021
Likede indlæg: 8793

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf Rapfisk » 18. feb 2017, 19:42

Fræksak skrev:Jeg laver altid de her og jeg får ALTID ros for dem: http://siforellana.dk/opskrifter/bruseb ... udtuglerne

Jeg tilsætter i øvrigt kardemomme, som der foreslås, og engang imellem putter jeg rosiner i halvdelen af dejen.

De her! Evt med en smule mere sukker i - det er min kusines hemmelighed.

Alternativt AMO-boller - dem, der er på de gule poser med hvedemel.
0
#TeamFrederiksberg

Livslinjen: 70 201 201
IrmaPigen
Indlæg: 3959
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 443
Likede indlæg: 5052

Re: Fødselsdagsboller

Indlægaf IrmaPigen » 18. feb 2017, 20:33

Super lette luftige hvedeboller kræver at der er både smør og et æg i.

Jeg tror jeg plejer at bruge noget ala denne opskrift: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/v ... p?id=29059
0

Tilbage til "Mad og drikke"