Side 1 af 4

Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 1. okt 2015, 11:36
af Flora
Jeg synes vi mangler en tråd hvor vi kan give hinanden råd og inspiration til hvad man kan bruge de rester man har liggende til, eller bare brugen af en eller anden råvare man ikke har prøvet før. Så her er den :)

TS lægger ud..

Jeg har en pakke koteletter, en pakke cocktailpølser og en bakke champignon jeg tænker at skulle bruge i noget aftensmad i aften. Umiddelbart tænker jeg en form for gryderet, men hvilken? Er der mon nogen der ligger inde med en god opskrift hvor jeg kan bruge disse ting?

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 1. okt 2015, 13:14
af Pussikat82
Koteletter i fad? Det er vist oplagt :) Jeg bruger altid den her opskrift: http://thebigmeowski.blogspot.dk/2012/0 ... ebagt.html Du kan sagtens stege champignonerne i skiver kort på panden og blande dem i sovsen, før den sættes i ovnen.

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 1. okt 2015, 13:16
af Pandesteg
Flora skrev:Jeg synes vi mangler en tråd hvor vi kan give hinanden råd og inspiration til hvad man kan bruge de rester man har liggende til, eller bare brugen af en eller anden råvare man ikke har prøvet før. Så her er den :)

TS lægger ud..

Jeg har en pakke koteletter, en pakke cocktailpølser og en bakke champignon jeg tænker at skulle bruge i noget aftensmad i aften. Umiddelbart tænker jeg en form for gryderet, men hvilken? Er der mon nogen der ligger inde med en god opskrift hvor jeg kan bruge disse ting?


Det lyder som en god ide. Har ikke lige link til an opskrift, men jeg ville brune kød, tilsætte løg, hvidløg og champignon og lade stege lidt med sammen med er godt drys paprika, salt og peber. Så tilsætte pølser, flået tomat og et skvis fløde, evt også noget bouillon og så lade simre indtil kødet er mørt.

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 1. okt 2015, 13:39
af Flora
Tak for bud :)

Begge dele lyder lækkert. Overvejer det lige.

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 1. okt 2015, 14:46
af girl_beat
Sådan en tråd kunne være guld værd!

Forleden lavede jeg en improviseret kartoffel-/græskarmos af rester :) Et halvt græskar med skræl, 5 kartofler, et fed hvidløg, et drys timian og ca. 2 dl. grøntsagsbouillon. Svitset i en klat smør, kogt og blendet med salt og peber. Det var et hit! :D

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 8. okt 2015, 07:08
af Flora
For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til :rulle:

Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 8. okt 2015, 08:06
af Stars
Flora skrev:For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til :rulle:

Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?


1) Du laver lange, tynde strimler, du svitser på panden og bruger som spaghetti

2) Du skærer den i tynde skiver, og laver "LCHF flødekartofler"
Jeg kan ikke lige finde den opskrift, jeg brugte (der var også champignon i), men her er en tilfældig fra google-søgning:
http://madfidusen.dk/?p=4656

3) Skåret julienne i en wok-ret

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 8. okt 2015, 08:12
af DetSorteCirkus
Jeg har en pose pærer stående, der skal koges til mos, men jeg bliver allerede træt af at tænke på at skulle skralde sådan en bunke skæve og snaskede frugter, så nu vil jeg prøve et tip med at flå dem efter nogenlunde samme princip som ved tomater.
Jeg vender tilbage med en update.

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

: 8. okt 2015, 08:17
af Flora
Stars skrev:
Flora skrev:For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til :rulle:

Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?


1) Du laver lange, tynde strimler, du svitser på panden og bruger som spaghetti

2) Du skærer den i tynde skiver, og laver "LCHF flødekartofler"
Jeg kan ikke lige finde den opskrift, jeg brugte (der var også champignon i), men her er en tilfældig fra google-søgning:
http://madfidusen.dk/?p=4656

3) Skåret julienne i en wok-ret


Uh, "flødekartoflerne" lyder gode. Dem tror jeg jeg prøver. Tak :)

Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

: 25. okt 2015, 15:59
af flicka
Vi mangler da sådan en stop madspild-tråd (aka. restemad-tråd), gør vi ikke?

Jeg synes ofte, jeg er ideforladt når det kommer til at få brugt mine rester. Og jeg bryder mig ikke om at smide mad ud.

Tråden er beregnet til tips, gode forslag til reste-retter og gode råd, så vi kan mindske madspildet :banan:

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

: 25. okt 2015, 16:00
af flicka
Jeg har en pose i fryseren med tilberedt oksesteg af en eller anden art (rester fra en herre-loge aften, hvor mændene selv lavede mad).

Hvad kan jeg bruge det til, hvis det ikke skal være biksemad? Jeg gider ikke biksemad.

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

: 25. okt 2015, 16:06
af Wizzze
Lidt afhængig af hvad det er for en oksesteg (gammeldaws eller rød), så tænker jeg noget pitabrød med marineredd oksestrimler, eller noget salat med tynde skiver steg.

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

: 25. okt 2015, 16:09
af flicka
Wizzze skrev:Lidt afhængig af hvad det er for en oksesteg (gammeldaws eller rød), så tænker jeg noget pitabrød med marineredd oksestrimler, eller noget salat med tynde skiver steg.


Pitabrød med kebab-lignende strimler er faktisk et godt bud :klap:

For som jeg kan lugte, har de krydret kødet med noget der dufter henad arabiske krydderier.

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

: 25. okt 2015, 16:09
af Filipai
flicka skrev:Jeg har en pose i fryseren med tilberedt oksesteg af en eller anden art (rester fra en herre-loge aften, hvor mændene selv lavede mad).

Hvad kan jeg bruge det til, hvis det ikke skal være biksemad? Jeg gider ikke biksemad.


Det kunne bruges i en wok ret, hvor du mariernerer det først.
Eller lige riste det af på panden, og så smide det i en flødesovs (f.eks med masser af spinat) og så henover pasta :D

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

: 25. okt 2015, 16:12
af Flora
Øhm... http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=699 ;)

Nå, men jeg tænker også pitabrød eller måske fyld på en pizza? Egentlig kan man vel også bare varme det og spise det sammen med sovs og kartofler.