Flødemousse?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Flødemousse?

Indlægaf musling » 7. apr 2017, 19:25

Jeg skal lave en fin kage i morgen og vil gerne have, at der indgår et tyndt lag flødeskum.
Men da kagen skal pyntes fint og gerne stå lidt stramt, skal jeg nok have noget husblas ind over.

Er der nogen, der har en simpel opskrift?

Jeg har googlet flødemousse, vanillemousse, vanillecreme osv osv, men de er alle ude i noget med æggesnaps, vandbad og opkogning og så meget vil jeg ikke mene, at det er nødvendigt at gøre ud af det.

Den skal ikke indeholde æg (i hvert fald ikke æggeblommer) og egentlig bare fremstå som fast flødeskum, evt lige sødet en anelse.

Overvejer, om jeg kan varme en lille smule fløde, smelte husblassen deri, piske det op og så vende det med noget flødeskum.
Nogen, der har prøvet det?
0
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Flødemousse?

Indlægaf musling » 7. apr 2017, 20:13

Lismaens skrev:Jeg læste en gang at man kan piske en æggehvide i og derefter stille den på køl. Så skulle den blive ekstra stiv. Men jeg har ikke prøvet det selv.


:gruble: Det har jeg ikke hørt om, men det kunne godt lyde som en løsning.

Men jeg skal have flødemoussen direkte over på kagen, hvor den skal have lov til at sætte sig, så tør ikke lige kaste mig ud i at eksperimentere. :(
0
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Flødemousse?

Indlægaf Muspel » 8. apr 2017, 11:25

musling skrev:Jeg skal lave en fin kage i morgen og vil gerne have, at der indgår et tyndt lag flødeskum.
Men da kagen skal pyntes fint og gerne stå lidt stramt, skal jeg nok have noget husblas ind over.

Er der nogen, der har en simpel opskrift?

Jeg har googlet flødemousse, vanillemousse, vanillecreme osv osv, men de er alle ude i noget med æggesnaps, vandbad og opkogning og så meget vil jeg ikke mene, at det er nødvendigt at gøre ud af det.

Den skal ikke indeholde æg (i hvert fald ikke æggeblommer) og egentlig bare fremstå som fast flødeskum, evt lige sødet en anelse.

Overvejer, om jeg kan varme en lille smule fløde, smelte husblassen deri, piske det op og så vende det med noget flødeskum.
Nogen, der har prøvet det?



Hvis du reelt bare vil have den til at være flødeskum med husblas - så ville jeg udbløde husblassen i vand. Og samtidig piske flødeskummet. Så ville jeg smelte husblassen (jeg plejer at gøre det, at jeg bruger fingeren til at røre med. Hvis bunden bliver for varm til fingeren er gryden for varm, og skal løftes fra blusset.) hælde det over i anden skål
Og så tilføje flødeskum en skefuld af gangen - det er temperaturforskellen der giver problemer med husblas. Nogenlunde som du selv forklarer. God ide at putte en skefuld eller to fløde i når du smelter.

2-3 blade husblas burde være nok.

Men disclaimer; jeg forholder mig rent teoretisk til det. Har dog gjort nogenlunde det samme med kokosfløde.
0
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Flødemousse?

Indlægaf musling » 8. apr 2017, 11:30

Muspel skrev:
musling skrev:Jeg skal lave en fin kage i morgen og vil gerne have, at der indgår et tyndt lag flødeskum.
Men da kagen skal pyntes fint og gerne stå lidt stramt, skal jeg nok have noget husblas ind over.

Er der nogen, der har en simpel opskrift?

Jeg har googlet flødemousse, vanillemousse, vanillecreme osv osv, men de er alle ude i noget med æggesnaps, vandbad og opkogning og så meget vil jeg ikke mene, at det er nødvendigt at gøre ud af det.

Den skal ikke indeholde æg (i hvert fald ikke æggeblommer) og egentlig bare fremstå som fast flødeskum, evt lige sødet en anelse.

Overvejer, om jeg kan varme en lille smule fløde, smelte husblassen deri, piske det op og så vende det med noget flødeskum.
Nogen, der har prøvet det?



Hvis du reelt bare vil have den til at være flødeskum med husblas - så ville jeg udbløde husblassen i vand. Og samtidig piske flødeskummet. Så ville jeg smelte husblassen (jeg plejer at gøre det, at jeg bruger fingeren til at røre med. Hvis bunden bliver for varm til fingeren er gryden for varm, og skal løftes fra blusset.) hælde det over i anden skål
Og så tilføje flødeskum en skefuld af gangen - det er temperaturforskellen der giver problemer med husblas. Nogenlunde som du selv forklarer. God ide at putte en skefuld eller to fløde i når du smelter.

2-3 blade husblas burde være nok.

Men disclaimer; jeg forholder mig rent teoretisk til det. Har dog gjort nogenlunde det samme med kokosfløde.


Jeg skal i gang med processen om 2½-3 timer fra nu, så har ikke meget tid til at blive klogere i.
Overvejer at prøve det her - det er jo det samme man gør, når det er med en mousse.

Ku' jeg mon evt varme lidt af fløden og smelte husblassen heri?

Nu siger du 2-3 blade husblas. Jeg skal nok kun bruge 1½-2 dl pisket fløde. Tror du ikke 2 er nok så? :)
1
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Flødemousse?

Indlægaf Muspel » 8. apr 2017, 11:48

[quote="musling"]

Jeg skal i gang med processen om 2½-3 timer fra nu, så har ikke meget tid til at blive klogere i.
Overvejer at prøve det her - det er jo det samme man gør, når det er med en mousse.

Ku' jeg mon evt varme lidt af fløden og smelte husblassen heri?

Nu siger du 2-3 blade husblas. Jeg skal nok kun bruge 1½-2 dl pisket fløde. Tror du ikke 2 er nok så? :)[/

Jo. Det må være nok med 2

Og det kan du godt. Men så lad det køle lidt inden du begynder blandingsprocessen så varmen ikke smelter det hele.

Skal det være midterlag eller ovenpå? Hvis midterlag, så kunne du lade det køle i en sprøjtepose en times tid mens det sætter sig, og så kan du stadig fint fordele det i kagen - tryk bare godt på næste kagebund, så det fordeler sig. På den måde har du lidt mere føling med om det har sat sig. Men det kræver selvfølgelig at du har tid.
0
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Flødemousse?

Indlægaf musling » 8. apr 2017, 11:55

Muspel skrev:
musling skrev:
Jeg skal i gang med processen om 2½-3 timer fra nu, så har ikke meget tid til at blive klogere i.
Overvejer at prøve det her - det er jo det samme man gør, når det er med en mousse.

Ku' jeg mon evt varme lidt af fløden og smelte husblassen heri?

Nu siger du 2-3 blade husblas. Jeg skal nok kun bruge 1½-2 dl pisket fløde. Tror du ikke 2 er nok så? :)[/

Jo. Det må være nok med 2

Og det kan du godt. Men så lad det køle lidt inden du begynder blandingsprocessen så varmen ikke smelter det hele.

Skal det være midterlag eller ovenpå? Hvis midterlag, så kunne du lade det køle i en sprøjtepose en times tid mens det sætter sig, og så kan du stadig fint fordele det i kagen - tryk bare godt på næste kagebund, så det fordeler sig. På den måde har du lidt mere føling med om det har sat sig. Men det kræver selvfølgelig at du har tid.


Det var en god ide - og jo, det kan jeg godt finde tid til :)
Hellere bruge en ekstra time og sikre, at det virker.

Jeg prøver med dine ideer. Når de ligger så meget op ad mine egne tanker, må det kunne lade sig gøre :)
0
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Flødemousse?

Indlægaf Muspel » 8. apr 2017, 11:58

musling skrev:
Muspel skrev:
musling skrev:
Jeg skal i gang med processen om 2½-3 timer fra nu, så har ikke meget tid til at blive klogere i.
Overvejer at prøve det her - det er jo det samme man gør, når det er med en mousse.

Ku' jeg mon evt varme lidt af fløden og smelte husblassen heri?

Nu siger du 2-3 blade husblas. Jeg skal nok kun bruge 1½-2 dl pisket fløde. Tror du ikke 2 er nok så? :)[/

Jo. Det må være nok med 2

Og det kan du godt. Men så lad det køle lidt inden du begynder blandingsprocessen så varmen ikke smelter det hele.

Skal det være midterlag eller ovenpå? Hvis midterlag, så kunne du lade det køle i en sprøjtepose en times tid mens det sætter sig, og så kan du stadig fint fordele det i kagen - tryk bare godt på næste kagebund, så det fordeler sig. På den måde har du lidt mere føling med om det har sat sig. Men det kræver selvfølgelig at du har tid.


Det var en god ide - og jo, det kan jeg godt finde tid til :)
Hellere bruge en ekstra time og sikre, at det virker.

Jeg prøver med dine ideer. Når de ligger så meget op ad mine egne tanker, må det kunne lade sig gøre :)


Så må du bebrejde mig, hvis det går galt :D
Og evt købe en ekstra fløde ind- hvis så det slet ikke virker. Så kan du sadle om og fylde med alm flødeskum. Hellere en lidt smattet kage end en, hvor cremen er helt mislykkedes.
0
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Flødemousse?

Indlægaf musling » 8. apr 2017, 16:07

Muspel skrev:
musling skrev:
Muspel skrev:
musling skrev:
Jeg skal i gang med processen om 2½-3 timer fra nu, så har ikke meget tid til at blive klogere i.
Overvejer at prøve det her - det er jo det samme man gør, når det er med en mousse.

Ku' jeg mon evt varme lidt af fløden og smelte husblassen heri?

Nu siger du 2-3 blade husblas. Jeg skal nok kun bruge 1½-2 dl pisket fløde. Tror du ikke 2 er nok så? :)[/

Jo. Det må være nok med 2

Og det kan du godt. Men så lad det køle lidt inden du begynder blandingsprocessen så varmen ikke smelter det hele.

Skal det være midterlag eller ovenpå? Hvis midterlag, så kunne du lade det køle i en sprøjtepose en times tid mens det sætter sig, og så kan du stadig fint fordele det i kagen - tryk bare godt på næste kagebund, så det fordeler sig. På den måde har du lidt mere føling med om det har sat sig. Men det kræver selvfølgelig at du har tid.


Det var en god ide - og jo, det kan jeg godt finde tid til :)
Hellere bruge en ekstra time og sikre, at det virker.

Jeg prøver med dine ideer. Når de ligger så meget op ad mine egne tanker, må det kunne lade sig gøre :)


Så må du bebrejde mig, hvis det går galt :D
Og evt købe en ekstra fløde ind- hvis så det slet ikke virker. Så kan du sadle om og fylde med alm flødeskum. Hellere en lidt smattet kage end en, hvor cremen er helt mislykkedes.


Nu er den puttet på kagen! :nerve:

Jeg kogte en anelse vand, som jeg smeltede husblassen i. Stillede det i køleskabet mens jeg piskede fløden og vupti var vandet koldt.
Tog en lille klat piskefløde, som jeg rørte hurtigt i, så vandet blev koldt.
Allerede da jeg begyndte at vende resten af det piskede fløde i kunne jeg fornemme, at den gerne ville sætte sig.
Den så lidt grynet ud, men der var ikke noget at fornemme i smagen - som bare smagte af fløde med lidt vanille i. Helt, som jeg ønskede.

Så nu er der kommet et tyndt lag på og toppen er lagt på. Så bliver det spændende, når jeg om et par timer skal have den smurt op, om den så også holder formen.
Det skal den sgu!! :fløjt:
2
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Flødemousse?

Indlægaf Persnikedy » 8. apr 2017, 19:55

musling skrev:Nu er den puttet på kagen! :nerve:

Jeg kogte en anelse vand, som jeg smeltede husblassen i. Stillede det i køleskabet mens jeg piskede fløden og vupti var vandet koldt.
Tog en lille klat piskefløde, som jeg rørte hurtigt i, så vandet blev koldt.
Allerede da jeg begyndte at vende resten af det piskede fløde i kunne jeg fornemme, at den gerne ville sætte sig.
Den så lidt grynet ud, men der var ikke noget at fornemme i smagen - som bare smagte af fløde med lidt vanille i. Helt, som jeg ønskede.

Så nu er der kommet et tyndt lag på og toppen er lagt på. Så bliver det spændende, når jeg om et par timer skal have den smurt op, om den så også holder formen.
Det skal den sgu!! :fløjt:



Gik det?
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Flødemousse?

Indlægaf musling » 8. apr 2017, 21:10

Persnikedy skrev:
musling skrev:Nu er den puttet på kagen! :nerve:

Jeg kogte en anelse vand, som jeg smeltede husblassen i. Stillede det i køleskabet mens jeg piskede fløden og vupti var vandet koldt.
Tog en lille klat piskefløde, som jeg rørte hurtigt i, så vandet blev koldt.
Allerede da jeg begyndte at vende resten af det piskede fløde i kunne jeg fornemme, at den gerne ville sætte sig.
Den så lidt grynet ud, men der var ikke noget at fornemme i smagen - som bare smagte af fløde med lidt vanille i. Helt, som jeg ønskede.

Så nu er der kommet et tyndt lag på og toppen er lagt på. Så bliver det spændende, når jeg om et par timer skal have den smurt op, om den så også holder formen.
Det skal den sgu!! :fløjt:



Gik det?
http://debatten.net/forum/posting.php?mode=quote&f=34&p=403119#

Ja, umiddelbart så virker det ret fint. :)
Er så spændt på, hvordan den er i morgen og om den smager godt. Men det ser lovende ud, gør det :D
0
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Flødemousse?

Indlægaf Muspel » 9. apr 2017, 21:39

musling skrev:
Persnikedy skrev:
musling skrev:Nu er den puttet på kagen! :nerve:

Jeg kogte en anelse vand, som jeg smeltede husblassen i. Stillede det i køleskabet mens jeg piskede fløden og vupti var vandet koldt.
Tog en lille klat piskefløde, som jeg rørte hurtigt i, så vandet blev koldt.
Allerede da jeg begyndte at vende resten af det piskede fløde i kunne jeg fornemme, at den gerne ville sætte sig.
Den så lidt grynet ud, men der var ikke noget at fornemme i smagen - som bare smagte af fløde med lidt vanille i. Helt, som jeg ønskede.

Så nu er der kommet et tyndt lag på og toppen er lagt på. Så bliver det spændende, når jeg om et par timer skal have den smurt op, om den så også holder formen.
Det skal den sgu!! :fløjt:



Gik det?
http://debatten.net/forum/posting.php?mode=quote&f=34&p=403119#

Ja, umiddelbart så virker det ret fint. :)
Er så spændt på, hvordan den er i morgen og om den smager godt. Men det ser lovende ud, gør det :D


Nå. Musling. Min weekend er ikke fuldendt før jeg ved, hvordan 'vores' flødecreme klarede sig? :-D
1
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Flødemousse?

Indlægaf musling » 10. apr 2017, 09:50

Muspel skrev:
musling skrev:
Persnikedy skrev:
musling skrev:Nu er den puttet på kagen! :nerve:

Jeg kogte en anelse vand, som jeg smeltede husblassen i. Stillede det i køleskabet mens jeg piskede fløden og vupti var vandet koldt.
Tog en lille klat piskefløde, som jeg rørte hurtigt i, så vandet blev koldt.
Allerede da jeg begyndte at vende resten af det piskede fløde i kunne jeg fornemme, at den gerne ville sætte sig.
Den så lidt grynet ud, men der var ikke noget at fornemme i smagen - som bare smagte af fløde med lidt vanille i. Helt, som jeg ønskede.

Så nu er der kommet et tyndt lag på og toppen er lagt på. Så bliver det spændende, når jeg om et par timer skal have den smurt op, om den så også holder formen.
Det skal den sgu!! :fløjt:



Gik det?
http://debatten.net/forum/posting.php?mode=quote&f=34&p=403119#

Ja, umiddelbart så virker det ret fint. :)
Er så spændt på, hvordan den er i morgen og om den smager godt. Men det ser lovende ud, gør det :D


Nå. Musling. Min weekend er ikke fuldendt før jeg ved, hvordan 'vores' flødecreme klarede sig? :-D


Beklager, at din weekend først bliver fuldendt mandag middag :lol2:

Det gik ret godt og det smagte ret godt. Jeg brugte 2 blade til ca 2 dl fløde og synes måske det var lidt i overkanten, så vil nok lave lidt mere fløde eller nøjes med 1½ blad næste gang. Men jeg tør godt gøre det igen :)
Puttede også noget økologisk vanillesukker i, da fløden var næsten stiv. Det gjorde godt :D

Taak for hjælpen! :blomst:

En dag, hvor jeg har tid, kan jeg godt finde på at eksperimentere lidt med æggehviderne også.. :) Det vil jo gøre den lidt mere fluffy.. men det bliver en dag.. ;)
1
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Flødemousse?

Indlægaf Muspel » 10. apr 2017, 10:26

musling skrev:
Muspel skrev:
musling skrev:
Persnikedy skrev:
musling skrev:Nu er den puttet på kagen! :nerve:

Jeg kogte en anelse vand, som jeg smeltede husblassen i. Stillede det i køleskabet mens jeg piskede fløden og vupti var vandet koldt.
Tog en lille klat piskefløde, som jeg rørte hurtigt i, så vandet blev koldt.
Allerede da jeg begyndte at vende resten af det piskede fløde i kunne jeg fornemme, at den gerne ville sætte sig.
Den så lidt grynet ud, men der var ikke noget at fornemme i smagen - som bare smagte af fløde med lidt vanille i. Helt, som jeg ønskede.

Så nu er der kommet et tyndt lag på og toppen er lagt på. Så bliver det spændende, når jeg om et par timer skal have den smurt op, om den så også holder formen.
Det skal den sgu!! :fløjt:



Gik det?
http://debatten.net/forum/posting.php?mode=quote&f=34&p=403119#

Ja, umiddelbart så virker det ret fint. :)
Er så spændt på, hvordan den er i morgen og om den smager godt. Men det ser lovende ud, gør det :D


Nå. Musling. Min weekend er ikke fuldendt før jeg ved, hvordan 'vores' flødecreme klarede sig? :-D


Beklager, at din weekend først bliver fuldendt mandag middag :lol2:

Det gik ret godt og det smagte ret godt. Jeg brugte 2 blade til ca 2 dl fløde og synes måske det var lidt i overkanten, så vil nok lave lidt mere fløde eller nøjes med 1½ blad næste gang. Men jeg tør godt gøre det igen :)
Puttede også noget økologisk vanillesukker i, da fløden var næsten stiv. Det gjorde godt :D

Taak for hjælpen! :blomst:

En dag, hvor jeg har tid, kan jeg godt finde på at eksperimentere lidt med æggehviderne også.. :) Det vil jo gøre den lidt mere fluffy.. men det bliver en dag.. ;)



Af hjertet tak for opdateringen :klap:
0

Tilbage til "Mad og drikke"