Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9844
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 16. jan 2018, 17:34

achillaxedprune skrev:Nogen som kan en opskrift på den type dressing, som bruges til kebab/dürum af pizzariaer? Sådan en creme fraise-dressing, helt standard.

Jeg har prøvet en del købedressinger, men ingen rammer smagen... Er der nogen her på debatten, der kan en opskrift? :)


Her i huset spiser vi den her. Og den er SÅ god

De har biks i Kødbyen og så kan den købes her:

https://www.meat-market.dk/shop/chilidr ... -273p.html

Men ved ikke hvor man ellers kan få den eller lign.
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
achillaxedprune
Indlæg: 3667
Tilmeldt: 4. jan 2016, 18:38
Kort karma: 1204
Likede indlæg: 12187

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf achillaxedprune » 16. jan 2018, 17:38

Spjaerten skrev:
achillaxedprune skrev:Nogen som kan en opskrift på den type dressing, som bruges til kebab/dürum af pizzariaer? Sådan en creme fraise-dressing, helt standard.

Jeg har prøvet en del købedressinger, men ingen rammer smagen... Er der nogen her på debatten, der kan en opskrift? :)


Her i huset spiser vi den her. Og den er SÅ god

De har biks i Kødbyen og så kan den købes her:

https://www.meat-market.dk/shop/chilidr ... -273p.html

Men ved ikke hvor man ellers kan få den eller lign.


Jeg tror faktisk, at de sælger det mærke i min lokale Føtex. Det er alligevel en gigantisk dunk, man skal købe... men hvis jeg ser den deroppe, så bliver jeg nød til at prøve. Tak for tip!
1
Hvis man vil behandle folk ens, skal man behandle dem forskelligt.
Citat: Ukendt morfar.
Mette
Indlæg: 1285
Tilmeldt: 28. aug 2015, 11:43
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1847

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mette » 16. jan 2018, 18:07

Spjaerten skrev:
achillaxedprune skrev:Nogen som kan en opskrift på den type dressing, som bruges til kebab/dürum af pizzariaer? Sådan en creme fraise-dressing, helt standard.

Jeg har prøvet en del købedressinger, men ingen rammer smagen... Er der nogen her på debatten, der kan en opskrift? :)


Her i huset spiser vi den her. Og den er SÅ god

De har biks i Kødbyen og så kan den købes her:

https://www.meat-market.dk/shop/chilidr ... -273p.html

Men ved ikke hvor man ellers kan få den eller lign.


Det er den jeg har købt af kebabmanden. Bare i creme fraiche udgaven :)
0
Brugeravatar
achillaxedprune
Indlæg: 3667
Tilmeldt: 4. jan 2016, 18:38
Kort karma: 1204
Likede indlæg: 12187

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf achillaxedprune » 16. jan 2018, 18:08

Mette skrev:
Spjaerten skrev:
achillaxedprune skrev:Nogen som kan en opskrift på den type dressing, som bruges til kebab/dürum af pizzariaer? Sådan en creme fraise-dressing, helt standard.

Jeg har prøvet en del købedressinger, men ingen rammer smagen... Er der nogen her på debatten, der kan en opskrift? :)


Her i huset spiser vi den her. Og den er SÅ god

De har biks i Kødbyen og så kan den købes her:

https://www.meat-market.dk/shop/chilidr ... -273p.html

Men ved ikke hvor man ellers kan få den eller lign.


Det er den jeg har købt af kebabmanden. Bare i creme fraiche udgaven :)


Er den fundet?! Yay... debatten kan bare altid hjælpe! :klap:
1
Hvis man vil behandle folk ens, skal man behandle dem forskelligt.
Citat: Ukendt morfar.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24637
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3202
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36817

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 17. jan 2018, 19:56

Jeg er ret glad for sushi og plejer bare at dyppe i soyasauce. Men er der andet der er godt at bruge? Jeg tænker noget der kan købes i supermarkederne, for feks chilimayo fra sushistederne er ret dyrt. Hvad bruger I?
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6660
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 868
Likede indlæg: 18861

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 17. jan 2018, 20:11

Daine skrev:Jeg er ret glad for sushi og plejer bare at dyppe i soyasauce. Men er der andet der er godt at bruge? Jeg tænker noget der kan købes i supermarkederne, for feks chilimayo fra sushistederne er ret dyrt. Hvad bruger I?


Vi laver chilimayonnaise selv. Vi har altid helmanns på lager, en skefuld af det med lidt shiracha (eller hvad vi har af stærk chilisauce) og sød chili. Nogle gange kommer jeg også lidt knust frisk hvidløg i.
2
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 17. jan 2018, 20:12

Daine skrev:Jeg er ret glad for sushi og plejer bare at dyppe i soyasauce. Men er der andet der er godt at bruge? Jeg tænker noget der kan købes i supermarkederne, for feks chilimayo fra sushistederne er ret dyrt. Hvad bruger I?

Du kan lave chilimayonnaise selv af Mayo og sriracha-sauce eller sambal oelek.

Teriyaki-sauce smager også godt til sushi :)
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24637
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3202
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36817

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 17. jan 2018, 20:18

Teriyaki-sauce er noteret :gogo:

Det må også godt være andet end chilimayo, det skal bare være noget jeg kan købe færdigt :D Skal jeg først til at købe 3-4 forsk ingredienser, så et det billigere at købe på sushistedet. Jeg synes bare, at soya bliver lidt kedeligt i længden.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9844
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 17. jan 2018, 20:39

Daine skrev:Teriyaki-sauce er noteret :gogo:

Det må også godt være andet end chilimayo, det skal bare være noget jeg kan købe færdigt :D Skal jeg først til at købe 3-4 forsk ingredienser, så et det billigere at købe på sushistedet. Jeg synes bare, at soya bliver lidt kedeligt i længden.

I Netto og Føtex (ved jeg ihvertfald) kan du få chili Mayo fra Sriracha mærket, den er rigtig god.
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24637
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3202
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36817

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 17. jan 2018, 20:40

Spjaerten skrev:
Daine skrev:Teriyaki-sauce er noteret :gogo:

Det må også godt være andet end chilimayo, det skal bare være noget jeg kan købe færdigt :D Skal jeg først til at købe 3-4 forsk ingredienser, så et det billigere at købe på sushistedet. Jeg synes bare, at soya bliver lidt kedeligt i længden.

I Netto og Føtex (ved jeg ihvertfald) kan du få chili Mayo fra Sriracha mærket, den er rigtig god.

Tak, den vil jeg kigge efter :gogo:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13013
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 18. jan 2018, 09:09

Vi har et stykke oksemørbrad fra nytår i fryseren og jeg vil gerne forsøge mig med thai beef salad i morgen. Nogle gode opskrifter?
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 7999
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 1193
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 17845

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 18. jan 2018, 09:16

Pandesteg skrev:Vi har et stykke oksemørbrad fra nytår i fryseren og jeg vil gerne forsøge mig med thai beef salad i morgen. Nogle gode opskrifter?


På NewYorkerByHearts blog er der mange fine opskrifter:
http://www.newyorkerbyheart.com/2012/06 ... salat.html
http://www.newyorkerbyheart.com/2006/08 ... ccoli.html
http://www.newyorkerbyheart.com/2010/01 ... r-210.html

Du kan jo bare udskifte kyllingen/fisken med beef :)'


Madbanditten har også en - den har jeg lavet et par gange og den kan jeg klart anbefale:
http://www.madbanditten.dk/2014/05/22/t ... e-version/
0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."

Free Palestine
Brugeravatar
Little_Woman
Indlæg: 3408
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:53
Kort karma: 924
Likede indlæg: 10683

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Little_Woman » 18. jan 2018, 17:26

Daine skrev:Teriyaki-sauce er noteret :gogo:

Det må også godt være andet end chilimayo, det skal bare være noget jeg kan købe færdigt :D Skal jeg først til at købe 3-4 forsk ingredienser, så et det billigere at købe på sushistedet. Jeg synes bare, at soya bliver lidt kedeligt i længden.


Har du wasabi-pasta? Jeg blander altid lidt i soyaen til sushi.
1
Nu med fugl

Otto, 16.11.18 :lun:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24637
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3202
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36817

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 18. jan 2018, 17:28

Little_Woman skrev:
Daine skrev:Teriyaki-sauce er noteret :gogo:

Det må også godt være andet end chilimayo, det skal bare være noget jeg kan købe færdigt :D Skal jeg først til at købe 3-4 forsk ingredienser, så et det billigere at købe på sushistedet. Jeg synes bare, at soya bliver lidt kedeligt i længden.


Har du wasabi-pasta? Jeg blander altid lidt i soyaen til sushi.

Der følge lidt med og jeg plejer også at blande lidt i soyaen :D
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
musling
Indlæg: 3113
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 180
Likede indlæg: 2295

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf musling » 18. jan 2018, 23:19

Får gæster i weekenden og har lovet at lave kage.

Den skal være lidt mere spændende end en alm chokoladekage, men ikke tage flere timer at lave.
Den må godt være lidt snasket og med noget creme af en art. Og meget gerne noget der går godt i spænd med bær/frugt.

Har overvejet gateau marcel, men er ikke sikker på, at jeg gider noget med chokolade.

Kagen må ikke indeholde nødder eller kokos.

Nogle ideer?
0

Tilbage til "Mad og drikke"