Tråden til de små spørgsmål
Re: Tråden til de små spørgsmål
Kan man godt fryse en sødmælk og så bruge den til fx risengrød på et senere tidspunkt?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Trappestige skrev:Kan man fryse sådan en kagekone ned? Og hjemmelavede kanelsnegle? Uden at de bliver tørre eller kedelige efter optøning.
Det kommer vel lidt an på hvad det er for en slags kagekone? Er det wienerbrød, vandbakkelse eller brunsviger? Jeg vil tro brunsviger er mest fryseegnet.
Min erfaring med kanelsnegle er at de godt kan blive lidt tørre efter at have været frosset. Men de kan da sagtens spises
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Tilly skrev:Kan man godt fryse en sødmælk og så bruge den til fx risengrød på et senere tidspunkt?
Ja, du kan godt fryse mælk. Du kan evt tage den op aftenen før og lade den ligge på køkkenbordet og tø op.
Ryst den før brug.
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Trappestige skrev:Kan man fryse sådan en kagekone ned? Og hjemmelavede kanelsnegle? Uden at de bliver tørre eller kedelige efter optøning.
Jeg har spist mange optøede kanelsnegle. Min erfaring er, at de bliver bedst direkte fra fryser til mikroovn på optø-funktion i to min.
Uhm jeg har lyst til kanelsnegle
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Trappestige skrev:Muspel skrev:Trappestige skrev:Kan man fryse sådan en kagekone ned? Og hjemmelavede kanelsnegle? Uden at de bliver tørre eller kedelige efter optøning.
Jeg har spist mange optøede kanelsnegle. Min erfaring er, at de bliver bedst direkte fra fryser til mikroovn på optø-funktion i to min.
Uhm jeg har lyst til kanelsnegle
Super, så bliver resten frosset ned inden det stikker helt af med kanelsnegle-spisning.
Jeg har aldrig lavet dem selv før, men det er klart de bedste jeg nogensinde har smagt i mit liv.
Det er seriøst også en fantastisk kage!
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvor kan man finde bageudstyr med æblemotiv på? Hvis man altså kan få det. Fx en dejskraber med æblemotiv, eller noget i den dur?
Eller en skål fx.
Eller en skål fx.
0
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Re: Tråden til de små spørgsmål
Kan man lave en stor omgang chili cheese toppe, fryse dem, og så varme dem op i ovnen, den dag de skal bruges?
Alternativ lave dem dagen før og varme i ovnen dagen efter?
Alternativ lave dem dagen før og varme i ovnen dagen efter?
0
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lemonella skrev:Tricolette skrev:Kan man lave en stor omgang chili cheese toppe, fryse dem, og så varme dem op i ovnen, den dag de skal bruges?
Alternativ lave dem dagen før og varme i ovnen dagen efter?
Det vil jeg da tro du kan. Nogen af dem man kan købe på frost, kan i hvert fald lunes i ovnen.
Så gør jeg et forsøg
0
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14464
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?
Jo
1
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14464
Re: Tråden til de små spørgsmål
Filipai skrev:Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?
Jo
Tak
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?
Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening?
Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft
2
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14464
Re: Tråden til de små spørgsmål
Buffy skrev:Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?
Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening?
Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft
Ja det giver fint mening, lidt ligesom når man ikke gider pakke mentos pastiller rigtig op, og lige spiser en fra pakken
Senest rettet af Pjeps 17. okt 2018, 18:58, rettet i alt 1 gang.
5
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14464
Re: Tråden til de små spørgsmål
Buffy skrev:Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?
Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening?
Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft
Men hvordan , hvis man krydr dem uden på bælgen, sesamfrø osv, tager selve bønnen så smag?
0
-
- Indlæg: 2238
- Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
- Kort karma: 220
- Likede indlæg: 4583
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pjeps skrev:Buffy skrev:Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?
Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening?
Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft
Men hvordan , hvis man krydr dem uden på bælgen, sesamfrø osv, tager selve bønnen så smag?
Nej, men du får smagen med, når du trækker bælgen ud af munden.
Det er virkelig en underlig sætning, men det er sådan det fungerer
2