Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19607
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2443
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46087

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 13. jan 2019, 19:42

Spjaerten skrev:Er det bare mig der er vokset op i Jylland med meget stærke sovs & kartofler er det eneste rigtige holdninger, som tænker unormalt?

Har i ugens løb set disse 2 retter nævnt med ris. Ville man ikke normalt servere kartofler eller kartoffelmos?
Krebinetter + osso buco

Krebinetter synes jeg skal være med kartofler. Men jeg kan nu godt finde på at servere osso bucco med ris i stedet for kartoffelmos, det smager skønt.
1
...
Lykke
Indlæg: 6931
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6455

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 13. jan 2019, 19:46

Spjaerten skrev:Er det bare mig der er vokset op i Jylland med meget stærke sovs & kartofler er det eneste rigtige holdninger, som tænker unormalt?

Har i ugens løb set disse 2 retter nævnt med ris. Ville man ikke normalt servere kartofler eller kartoffelmos?
Krebinetter + osso buco


Krebinetter med kartofler.
Osso buco med risotto.
2
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21755

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 13. jan 2019, 20:21

Jeg har fået ris til osso buco, det synes jeg passer fint til :)

Jeg fik udkogt nogle sortøjebønner i dag, påtænker at forvandle dem til bønnedeller i næste uge, nogle der ligger inde med en god opskrift?
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 15. jan 2019, 16:47

Kan man piske fløde, der har været frosset, til skum?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
MissIce
Indlæg: 471
Tilmeldt: 17. dec 2015, 20:01
Kort karma: 123
Likede indlæg: 1396

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissIce » 15. jan 2019, 16:52

Jeg skal lave en lagkage til noget sammenskuds-kagebord på arbejdet.

Vi har aftalt at jeg laver ėn på hvide bunde, lagt sammen med knuste marengs-kys rørt op med flødeskum. Jeg forestiller mig, at det bliver hvinende sødt. Tror I, at jeg kan smørre bindende med lemoncurd for at give et syrligt modspil - eller vil det blive en for underlig kombination?
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 15. jan 2019, 17:34

MissIce skrev:Jeg skal lave en lagkage til noget sammenskuds-kagebord på arbejdet.

Vi har aftalt at jeg laver ėn på hvide bunde, lagt sammen med knuste marengs-kys rørt op med flødeskum. Jeg forestiller mig, at det bliver hvinende sødt. Tror I, at jeg kan smørre bindende med lemoncurd for at give et syrligt modspil - eller vil det blive en for underlig kombination?


Smagene vil virke, jeg har før fået en form for eton-mess med den blanding. Men jo, hvinende sødt. Kan du eventuelt tilsætte ekstra citron for at den får et spark?
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 15. jan 2019, 18:48

MissIce skrev:Jeg skal lave en lagkage til noget sammenskuds-kagebord på arbejdet.

Vi har aftalt at jeg laver ėn på hvide bunde, lagt sammen med knuste marengs-kys rørt op med flødeskum. Jeg forestiller mig, at det bliver hvinende sødt. Tror I, at jeg kan smørre bindende med lemoncurd for at give et syrligt modspil - eller vil det blive en for underlig kombination?


Jeg ville nok gå efter noget bær i stedet. Fx friske hindbær?
1
Brugeravatar
MissIce
Indlæg: 471
Tilmeldt: 17. dec 2015, 20:01
Kort karma: 123
Likede indlæg: 1396

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissIce » 15. jan 2019, 18:54

Muspel skrev:
MissIce skrev:Jeg skal lave en lagkage til noget sammenskuds-kagebord på arbejdet.

Vi har aftalt at jeg laver ėn på hvide bunde, lagt sammen med knuste marengs-kys rørt op med flødeskum. Jeg forestiller mig, at det bliver hvinende sødt. Tror I, at jeg kan smørre bindende med lemoncurd for at give et syrligt modspil - eller vil det blive en for underlig kombination?


Jeg ville nok gå efter noget bær i stedet. Fx friske hindbær?


En af de andre laver en lagkage med bær, så det vil jeg umiddelbart gerne undgå. Men tak for indsparket, alligevel ;)
0
Brugeravatar
MissIce
Indlæg: 471
Tilmeldt: 17. dec 2015, 20:01
Kort karma: 123
Likede indlæg: 1396

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissIce » 15. jan 2019, 18:56

Persnikedy skrev:
MissIce skrev:Jeg skal lave en lagkage til noget sammenskuds-kagebord på arbejdet.

Vi har aftalt at jeg laver ėn på hvide bunde, lagt sammen med knuste marengs-kys rørt op med flødeskum. Jeg forestiller mig, at det bliver hvinende sødt. Tror I, at jeg kan smørre bindende med lemoncurd for at give et syrligt modspil - eller vil det blive en for underlig kombination?


Smagene vil virke, jeg har før fået en form for eton-mess med den blanding. Men jo, hvinende sødt. Kan du eventuelt tilsætte ekstra citron for at den får et spark?


Jeg har faktisk både friske lime og citroner liggende. Tror du det vil virke, at stænke bundene med frisk lime og citronsaft? Eller var det lemoncurden du ville tilsætte ekstra citron?
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 15. jan 2019, 19:08

MissIce skrev:
Persnikedy skrev:
MissIce skrev:Jeg skal lave en lagkage til noget sammenskuds-kagebord på arbejdet.

Vi har aftalt at jeg laver ėn på hvide bunde, lagt sammen med knuste marengs-kys rørt op med flødeskum. Jeg forestiller mig, at det bliver hvinende sødt. Tror I, at jeg kan smørre bindende med lemoncurd for at give et syrligt modspil - eller vil det blive en for underlig kombination?


Smagene vil virke, jeg har før fået en form for eton-mess med den blanding. Men jo, hvinende sødt. Kan du eventuelt tilsætte ekstra citron for at den får et spark?


Jeg har faktisk både friske lime og citroner liggende. Tror du det vil virke, at stænke bundene med frisk lime og citronsaft? Eller var det lemoncurden du ville tilsætte ekstra citron?


Det lemoncurd jeg har fået har været på glas, og de har været søde. Jeg ved ikke om man kan komme ekstra citron i. Men hvis du laver det selv kan du jo let lave den syrlig, eller måske stænke bunden med noget limoncello hvis du har det i barskabet?
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16873
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 20962

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 15. jan 2019, 20:42

Spjaerten skrev:Er det bare mig der er vokset op i Jylland med meget stærke sovs & kartofler er det eneste rigtige holdninger, som tænker unormalt?

Har i ugens løb set disse 2 retter nævnt med ris. Ville man ikke normalt servere kartofler eller kartoffelmos?
Krebinetter + osso buco

Jeg foretrækker ris til osso buco. Jeg synes kartoffelmos bliver for tungt.

Til krebinetter foretrækker jeg kogte kartofler(med dampet grønt og smørsovs) Det synes jeg ikke ris passer til. Til gengæld synes jeg det er virkelig mærkeligt at servere kogte kartofler til boller i karry og boller i selleri :genert:
2
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14703
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1180
Likede indlæg: 24712

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 16. jan 2019, 14:44

MissIce skrev:
Persnikedy skrev:
MissIce skrev:Jeg skal lave en lagkage til noget sammenskuds-kagebord på arbejdet.

Vi har aftalt at jeg laver ėn på hvide bunde, lagt sammen med knuste marengs-kys rørt op med flødeskum. Jeg forestiller mig, at det bliver hvinende sødt. Tror I, at jeg kan smørre bindende med lemoncurd for at give et syrligt modspil - eller vil det blive en for underlig kombination?


Smagene vil virke, jeg har før fået en form for eton-mess med den blanding. Men jo, hvinende sødt. Kan du eventuelt tilsætte ekstra citron for at den får et spark?


Jeg har faktisk både friske lime og citroner liggende. Tror du det vil virke, at stænke bundene med frisk lime og citronsaft? Eller var det lemoncurden du ville tilsætte ekstra citron?


Jeg synes, lemoncurd og marengs lyder som en god kombination (med fløde og bunde), så er vi jo nærmest ovre i samme smag som lemon-meringue pie, og det smager godt.
Jeg tror ikke, jeg ville komme citrussaften på bundene, så hellere lidt ekstra i lemoncurden, hvis den ikke er syrlig nok i sig selv. (Det er jo ret nemt at lave selv, og så kan man styre syre-sukker-balancen.)
3
You can't spell awesome without me.
OberstNasig
Indlæg: 1405
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 259
Likede indlæg: 2975

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf OberstNasig » 16. jan 2019, 15:56

Et spørgsmål om holdbarhed!
Jeg har nogle sommertrøfler på glas, som har været åbnet for nogle måneder siden. Jeg kunne godt tænke mig at bruge dem, men er i tvivl om jeg kan blive syg.
På nettet står der at holdbarheden er op til 6 dage efter, hvilket jo er lang tid siden nu, men ved ikke om det er reel holdbarhed eller bedst før.
Der er lidt hvidt bundfald, som ikke har været der før, men trøflerne dufter fuldkommen normalt og har kun lidt af det hvide snask på sig, men kan gnides af. Har også forsøgt at pille lidt i een og det er kun overfladen, som ser mindre regelmæssig ud, end jeg husker dem.
0
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 5400
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 658
Geografisk sted: Fyyyn
Likede indlæg: 13926

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf RavenClaw » 18. jan 2019, 16:43

De er jer, der lever vegetarisk/delvist vegetarisk, har I oplevet, at det også giver bonus på madbudgettet? Jeg vil egentlig gerne prøve det og har det også fint ved vegetarisk, men det kunne jo være fedt, hvis jeg så også kunne forkæle mig selv med lidt lækkert ind imellem og stadig holde mig inden for budgettet.
0
Have you ever been so annoying you caused the reinvention of an entire literary genre?
Brugeravatar
klumphen
Indlæg: 1682
Tilmeldt: 1. jan 2016, 17:57
Kort karma: 288
Likede indlæg: 3215

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf klumphen » 19. jan 2019, 18:32

RavenClaw skrev:De er jer, der lever vegetarisk/delvist vegetarisk, har I oplevet, at det også giver bonus på madbudgettet? Jeg vil egentlig gerne prøve det og har det også fint ved vegetarisk, men det kunne jo være fedt, hvis jeg så også kunne forkæle mig selv med lidt lækkert ind imellem og stadig holde mig inden for budgettet.

Jeg må indrømme at jeg ikke længere aner hvad kød koster. Men jeg tror mit madbudget er vokset en smule, efter jeg er begyndt at købe diverse ‘kød’-produkter. Så det kommer nok lidt an på, hvordan du har tænkt dig at erstatte proteinerne i kødet.
0

Tilbage til "Mad og drikke"