Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 8913
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 1045
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 18041

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 20. dec 2018, 11:08

Hvor længe må en frikadellefars stå, inden man skal stege den?
0
S - 09.10.18 :love2:
K - 05.03.21 :love:
Brugeravatar
PerXX
Indlæg: 1362
Tilmeldt: 25. maj 2016, 13:53
Kort karma: 153
Likede indlæg: 4519

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PerXX » 20. dec 2018, 11:14

Mi55y skrev:Hvor længe må en frikadellefars stå, inden man skal stege den?


Farsen skal gerne hvile i en times tid, men den skal tilberedes samme dag som den røres.
1
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 8913
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 1045
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 18041

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 20. dec 2018, 11:20

PerXX skrev:
Mi55y skrev:Hvor længe må en frikadellefars stå, inden man skal stege den?


Farsen skal gerne hvile i en times tid, men den skal tilberedes samme dag som den røres.


Øv, havde håbet den kunne stå natten over. Skal lave af 1,5 kg fars, og som regel sover baby 3 timer i streg om aftenen, men hvis nu kunne det være rart, hvis man kunne have delt det op i to...
0
S - 09.10.18 :love2:
K - 05.03.21 :love:
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16840
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 20887

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 23. dec 2018, 16:35

Mi55y skrev:Øv, havde håbet den kunne stå natten over. Skal lave af 1,5 kg fars, og som regel sover baby 3 timer i streg om aftenen, men hvis nu kunne det være rart, hvis man kunne have delt det op i to...

Hvis du kan stege dem i ovnen er det hurtigt og nemt.

De får ikke den der sprøde skorpe som ved pandestegning, men de kan sagtens blive sprøde uden at blive tørre og kedelige.

Jeg laver oftest frikadellefars af 800-1200 gram på den måde. Det fylder 1-2 bageplader og de skal have ca 20 minutter afhængig af størrelsen. Jeg laver tit en så stor portion så jeg har frikadeller til fryseren. Hvis de lunes ved optøning synes jeg ikke det gør noget med den manglende skorpe, og ellers kan de lunes på en pande :)
0
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16840
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 20887

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 23. dec 2018, 16:36

Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?

Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.
0
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16840
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 20887

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 23. dec 2018, 16:41

Rikke skrev:
Misantropen skrev:
Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?

Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.

Rødkål, appelsin, valnødder, honning

Jeg fastholder mit "ja" :D
0
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 5917
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 1206
Likede indlæg: 10937

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 23. dec 2018, 16:59

Rikke skrev:
Misantropen skrev:
Rikke skrev:
Misantropen skrev:
Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?

Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.

Rødkål, appelsin, valnødder, honning

Jeg fastholder mit "ja" :D

Jeg elsker granatæblekerner i alt andet, men turde ikke lige begynde at eksperimentere med den klassiske rødkålssalat til i morgen :D Hvis det sutter, siger jeg til familien, at DU sagde god for det :lol:


Det skal også i vores rødkålssalat, der lyder regn meget som din :-D
0
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16840
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 20887

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 23. dec 2018, 17:21

Rikke skrev:
Misantropen skrev:
Rikke skrev:
Misantropen skrev:
Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?

Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.

Rødkål, appelsin, valnødder, honning

Jeg fastholder mit "ja" :D

Jeg elsker granatæblekerner i alt andet, men turde ikke lige begynde at eksperimentere med den klassiske rødkålssalat til i morgen :D Hvis det sutter, siger jeg til familien, at DU sagde god for det :lol:

Måske du skal have dem som topping i en skål ved siden af for en sikkerheds skyld i stedet :genert:
0
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 8913
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 1045
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 18041

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 23. dec 2018, 17:28

Misantropen skrev:
Mi55y skrev:Øv, havde håbet den kunne stå natten over. Skal lave af 1,5 kg fars, og som regel sover baby 3 timer i streg om aftenen, men hvis nu kunne det være rart, hvis man kunne have delt det op i to...

Hvis du kan stege dem i ovnen er det hurtigt og nemt.

De får ikke den der sprøde skorpe som ved pandestegning, men de kan sagtens blive sprøde uden at blive tørre og kedelige.

Jeg laver oftest frikadellefars af 800-1200 gram på den måde. Det fylder 1-2 bageplader og de skal have ca 20 minutter afhængig af størrelsen. Jeg laver tit en så stor portion så jeg har frikadeller til fryseren. Hvis de lunes ved optøning synes jeg ikke det gør noget med den manglende skorpe, og ellers kan de lunes på en pande :)


Det er til familiejulefrokost, og jeg har arvet frikadelletjansen fra min afdøde bedstefar, og tror folk ville blive skuffede, hvis ikke de er, som de plejer. Men hun sov under det hele og vågnede 15min efter, jeg var færdig. :-D
1
S - 09.10.18 :love2:
K - 05.03.21 :love:
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11454
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18448

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 23. dec 2018, 17:32

Rikke skrev:
Misantropen skrev:
Rikke skrev:
Misantropen skrev:
Rikke skrev:Granatæblekerner i frisk rødkålssalat? Ja eller nej?

Ja, med forbehold for hvad de øvrige ingredienser er.

Rødkål, appelsin, valnødder, honning

Jeg fastholder mit "ja" :D

Jeg elsker granatæblekerner i alt andet, men turde ikke lige begynde at eksperimentere med den klassiske rødkålssalat til i morgen :D Hvis det sutter, siger jeg til familien, at DU sagde god for det :lol:


Jeg siger også god for det :)
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14666
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1180
Likede indlæg: 24663

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 27. dec 2018, 18:13

Er der nogen, som kan anbefale en hasselnøddeis, som kan købes i et almindeligt (jysk) supermarked?
0
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16840
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 20887

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 27. dec 2018, 20:46

sigge skrev:Er der nogen, som kan anbefale en hasselnøddeis, som kan købes i et almindeligt (jysk) supermarked?

Hansens Flødeis har den her https://hansens-is.dk/products/mandelhasselnod-flodeis/ hvis den kan bruges.

Jeg kan ikke få siden med forhandlere til at virke, men jeg ved Coop bl.a sælger mærket.
1
Brugeravatar
milisa
Indlæg: 1953
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:43
Kort karma: 418
Likede indlæg: 4809

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf milisa » 29. dec 2018, 08:11

Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.

Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?
0
Tally-ho
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 12919
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 3532
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 55517
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ado » 29. dec 2018, 08:16

milisa skrev:Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.

Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?

En mousse skal helst ikke flyttes, når den har sat sig. Konsistensen bliver træls. :)
0
Donna Martin Graduates!
Muspel
Indlæg: 3876
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 766
Likede indlæg: 10729

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 29. dec 2018, 09:51

milisa skrev:Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.

Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?


Det kan du ikke. Hvad skal den samles med? Hvis det er i kage fx kan du måske nå bundene også?
Hvis det er sådan nogle toppe på en tallerken (fx citronmousse til pandekager) kan du måske sprøjte dem i form på et fad og opbevare dem på køl- og så flytte dem på deres plads dagen efter...
0

Tilbage til "Mad og drikke"