Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 9660
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 1356
Likede indlæg: 29251

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 27. mar 2016, 09:50

Kommodedyret skrev:Jeg har et glad salatmayonaise som snart bliver for gammelt.

Jeg har også et par glas honning der har overskredet mindst holdbar.

Nogen ideer til hvad jeg kan lave hvor ovenstående ingredienser indgår? Ikke i samme ret, selvfølgelig :)


Jeg lavede denne i går:

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/v ... p?id=14184


Den smager super godt!
0
T ♡ sep 2016
M ♡ okt 2018
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19042

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 27. mar 2016, 10:11

Sangius skrev:
Flora skrev:
Sangius skrev:Hvis det er et fladt stykke kød ville jeg endda nok tage den ud efter 45-50 minutter, og lade den hvile indpakket i et kvarters tid... Hader overstegt kød :P


Ok. Det prøver jeg :)


Blev den spiselig??? :D


Ja. Jeg endte dog med at give den 1½ time, da den virkede ret sej i det efter 1 time. Men den smagte godt :)
0
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 6324
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 764
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 14467

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 28. mar 2016, 19:03

Kommodedyret skrev:Jeg har et glad salatmayonaise som snart bliver for gammelt.

Jeg har også et par glas honning der har overskredet mindst holdbar.

Nogen ideer til hvad jeg kan lave hvor ovenstående ingredienser indgår? Ikke i samme ret, selvfølgelig :)

Salatmayo er genialt til coleslaw, bare vend revet gulerod og hvidkål i og vupti !
0
:ninja:
LilleLam
Indlæg: 31
Tilmeldt: 2. nov 2015, 11:56
Kort karma: 3
Likede indlæg: 53

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LilleLam » 31. mar 2016, 18:23

Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21951
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2513
Likede indlæg: 59513

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 31. mar 2016, 18:36

I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 31. mar 2016, 19:19

DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21951
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2513
Likede indlæg: 59513

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 31. mar 2016, 19:46

HappyPaww skrev:
DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)


Tak :)
Det lyder nemt nok.
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 31. mar 2016, 20:04

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:

Mine var glade for ko i alle afskygninger.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 31. mar 2016, 21:50

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:


De fleste børn jeg kender er ret vilde med de ting, der er lidt i mormor kategorien. Flæskesteg, frikadeller, hakkebøf. Kyllingesteg, Flødekartofler.

Eller du kunne lave hjemmelavede kyllingenuggets. Jeg har brugt denne opskrift til børn med stor succes. http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/
Vi fik så pomfritter til også.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21951
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2513
Likede indlæg: 59513

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 1. apr 2016, 17:29

HappyPaww skrev:
DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)


Det blev rigtig lækkert :gogo:
2
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 2. apr 2016, 12:16

Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?
0
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 2. apr 2016, 13:11

Lemonella skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?


De kloge siger, at rødvin der ikke skal drikkes lige med det samme, gerne må stilles i køleskabet. Har den gjort det, er der måske en chance for, at den stadig er brugbar.
Der er sådan set kun én måde, at finde ud af det på, lugt til den og smag på den. Noget vin bliver hurtigere til vineddike end andet og er den eddikesur, skal du nok ikke bruge den. Smager den stadig af fin rødvin, kan den sagtens bruges.


Tak. Den har ikke stået i køleskab. ... Hmm må smage. Tak for hjælpen :)
0
Brugeravatar
Aima
Indlæg: 3595
Tilmeldt: 23. aug 2015, 01:43
Kort karma: 1397
Likede indlæg: 15898

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Aima » 7. apr 2016, 16:20

Jeg har vildt meget lyst til kødboller i tomatsovs, men jeg har aldrig lavet det før.
Kødboller har jeg styr på, men tomatsovsen er jeg lidt i tvivl om, jeg bruger faktisk ikke tomatsovs ellers. Jeg kan godt google, men hvis nogen lige sidder med en god og nem opskrift, vil jeg meget gerne bede om den. Jeg har forresten sådan en stavblender.

PS. Bruger man egentlig ost ovenpå?
0
I'll stick with hell no's and headphones...
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19610
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2444
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46095

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 7. apr 2016, 16:33

Aima skrev:Jeg har vildt meget lyst til kødboller i tomatsovs, men jeg har aldrig lavet det før.
Kødboller har jeg styr på, men tomatsovsen er jeg lidt i tvivl om, jeg bruger faktisk ikke tomatsovs ellers. Jeg kan godt google, men hvis nogen lige sidder med en god og nem opskrift, vil jeg meget gerne bede om den. Jeg har forresten sådan en stavblender.

PS. Bruger man egentlig ost ovenpå?

http://gastromand.dk/opskrift-verdens-b ... emmelavet/
^ Den er god, og ekstra god med hvidløg og basilikum :savl:
Og friskrevet parmesan er fantastisk til kødboller i tomatsovs :)
2
...
Brugeravatar
Aima
Indlæg: 3595
Tilmeldt: 23. aug 2015, 01:43
Kort karma: 1397
Likede indlæg: 15898

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Aima » 7. apr 2016, 17:00

Jeg er overbevist. Tak! :kys:
0
I'll stick with hell no's and headphones...

Tilbage til "Mad og drikke"