LidtLakrids skrev:Muspel skrev:LidtLakrids skrev:LidtLakrids skrev:Patience skrev:LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe
jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt?
Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.
Æv
den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..
Hmm.. Men noget var galt i hvert fald.. Jeg tog noget af cremen fra i en skål så jeg kunne se hvordan det gik og klumperne er kun blevet værre
Jeg må prøve igen! Findes der en skudsikker metode?
Det handler om at ramme næsten samme temperatur i de to skåle. Jeg plejer derfor ikke kun at tage en smule af cremen. Men meget mere. Men en skefuld af gangen. Det vil sige; smelt husblas og citronsaft (jeg plejer at gøre det over vandbad- så er det nemmere at ramme, når det kun præcis er smeltet. Så tager jeg skålen af varmen og rører en skefuld af cremen i af gangen. Indtil jeg har ca halvdelen af cremen i hver skål. Og først der rører jeg sammen.
Tusind tak! Det vil jeg prøve
Andet forsøg gik bedre, men ikke perfekt. Jeg rørte ostemasse i husblas lidt ad gangen og det gik umiddelbart fint, men pludselig begyndte massen alligevel at danne små klumper
Jeg var nået så langt så jeg næsten skulle til at røre det hele sammen, så jeg rørte det ud så godt jeg kunne og fik det blandet sammen med resten. Kagen er på køl nu og jeg er spændt på hvordan den er i morgen når den skal serveres.
Jeg tog en smule fra i en skål og smagte på det da det havde været på køl lidt og det var nogle meget små klumper. Jeg satser på at de ikke bemærkes når man spiser kiksebunden sammen med også.
Men jeg kan ikke greje hvad jeg kunne have gjort anderledes... Cheesecake er åbenbart ikke lige min stærke side