Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
LidtLakrids
Indlæg: 305
Tilmeldt: 2. maj 2016, 07:58
Kort karma: 7
Likede indlæg: 202

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LidtLakrids » 9. nov 2019, 10:28

Patience skrev:
LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe :( jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt? :kryds:


Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.

Æv :( den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..
0
LidtLakrids
Indlæg: 305
Tilmeldt: 2. maj 2016, 07:58
Kort karma: 7
Likede indlæg: 202

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LidtLakrids » 9. nov 2019, 10:59

LidtLakrids skrev:
Patience skrev:
LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe :( jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt? :kryds:


Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.

Æv :( den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..

Hmm.. Men noget var galt i hvert fald.. Jeg tog noget af cremen fra i en skål så jeg kunne se hvordan det gik og klumperne er kun blevet værre :(
Jeg må prøve igen! Findes der en skudsikker metode? :genert:
0
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 769
Likede indlæg: 10763

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 9. nov 2019, 11:13

LidtLakrids skrev:
LidtLakrids skrev:
Patience skrev:
LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe :( jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt? :kryds:


Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.

Æv :( den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..

Hmm.. Men noget var galt i hvert fald.. Jeg tog noget af cremen fra i en skål så jeg kunne se hvordan det gik og klumperne er kun blevet værre :(
Jeg må prøve igen! Findes der en skudsikker metode? :genert:


Det handler om at ramme næsten samme temperatur i de to skåle. Jeg plejer derfor ikke kun at tage en smule af cremen. Men meget mere. Men en skefuld af gangen. Det vil sige; smelt husblas og citronsaft (jeg plejer at gøre det over vandbad- så er det nemmere at ramme, når det kun præcis er smeltet. Så tager jeg skålen af varmen og rører en skefuld af cremen i af gangen. Indtil jeg har ca halvdelen af cremen i hver skål. Og først der rører jeg sammen.
3
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6660
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 868
Likede indlæg: 18861

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 9. nov 2019, 11:15

LidtLakrids skrev:
LidtLakrids skrev:
Patience skrev:
LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe :( jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt? :kryds:


Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.

Æv :( den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..

Hmm.. Men noget var galt i hvert fald.. Jeg tog noget af cremen fra i en skål så jeg kunne se hvordan det gik og klumperne er kun blevet værre :(
Jeg må prøve igen! Findes der en skudsikker metode? :genert:


Der er ikke en skudsikker metode. Det er det trin der er svært i en cheesecake (og andet hvor man skal blande smeltet husblas med en kold base). Det er vigtigt at husblassen er kølet helt af. Den må gerne være begyndt at stivne en lillebitte smule, men kun meget lidt. Den skal være max håndvarm. Når du blander, så hæld en meget tynd stråle eller små dråber og pisk godt. Der kommer klumper hvis husblassen når at stivne inden den bliver blandet med massen og den stivner hurtigt når den rammer den kolde masse, især hvis den er lidt for varm. Jeg drypper lidt, holder pause, drypper lidt, holder pause mens jeg pisker.
1
LidtLakrids
Indlæg: 305
Tilmeldt: 2. maj 2016, 07:58
Kort karma: 7
Likede indlæg: 202

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LidtLakrids » 9. nov 2019, 11:15

Muspel skrev:
LidtLakrids skrev:
LidtLakrids skrev:
Patience skrev:
LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe :( jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt? :kryds:


Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.

Æv :( den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..

Hmm.. Men noget var galt i hvert fald.. Jeg tog noget af cremen fra i en skål så jeg kunne se hvordan det gik og klumperne er kun blevet værre :(
Jeg må prøve igen! Findes der en skudsikker metode? :genert:


Det handler om at ramme næsten samme temperatur i de to skåle. Jeg plejer derfor ikke kun at tage en smule af cremen. Men meget mere. Men en skefuld af gangen. Det vil sige; smelt husblas og citronsaft (jeg plejer at gøre det over vandbad- så er det nemmere at ramme, når det kun præcis er smeltet. Så tager jeg skålen af varmen og rører en skefuld af cremen i af gangen. Indtil jeg har ca halvdelen af cremen i hver skål. Og først der rører jeg sammen.

Tusind tak! Det vil jeg prøve :)
0
IrmaPigen
Indlæg: 7796
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 973
Likede indlæg: 12462

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf IrmaPigen » 9. nov 2019, 13:14

Hvor kan man købe ribssaft?

Har været i både Fakta, Irma, Superbrugsen og Netto.

Ingen har det i deres sortiment.

Det er sq da sært. Man skal bruge det til rødkål.
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9844
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 9. nov 2019, 13:29

IrmaPigen skrev:Hvor kan man købe ribssaft?

Har været i både Fakta, Irma, Superbrugsen og Netto.

Ingen har det i deres sortiment.

Det er sq da sært. Man skal bruge det til rødkål.


Jeg bruger ribsgelé og dropper så yderligere sukker.
0
Tryk på * :slem:
LidtLakrids
Indlæg: 305
Tilmeldt: 2. maj 2016, 07:58
Kort karma: 7
Likede indlæg: 202

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LidtLakrids » 9. nov 2019, 18:37

LidtLakrids skrev:
Muspel skrev:
LidtLakrids skrev:
LidtLakrids skrev:
Patience skrev:
LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe :( jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt? :kryds:


Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.

Æv :( den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..

Hmm.. Men noget var galt i hvert fald.. Jeg tog noget af cremen fra i en skål så jeg kunne se hvordan det gik og klumperne er kun blevet værre :(
Jeg må prøve igen! Findes der en skudsikker metode? :genert:


Det handler om at ramme næsten samme temperatur i de to skåle. Jeg plejer derfor ikke kun at tage en smule af cremen. Men meget mere. Men en skefuld af gangen. Det vil sige; smelt husblas og citronsaft (jeg plejer at gøre det over vandbad- så er det nemmere at ramme, når det kun præcis er smeltet. Så tager jeg skålen af varmen og rører en skefuld af cremen i af gangen. Indtil jeg har ca halvdelen af cremen i hver skål. Og først der rører jeg sammen.

Tusind tak! Det vil jeg prøve :)

Andet forsøg gik bedre, men ikke perfekt. Jeg rørte ostemasse i husblas lidt ad gangen og det gik umiddelbart fint, men pludselig begyndte massen alligevel at danne små klumper :gruble:
Jeg var nået så langt så jeg næsten skulle til at røre det hele sammen, så jeg rørte det ud så godt jeg kunne og fik det blandet sammen med resten. Kagen er på køl nu og jeg er spændt på hvordan den er i morgen når den skal serveres.
Jeg tog en smule fra i en skål og smagte på det da det havde været på køl lidt og det var nogle meget små klumper. Jeg satser på at de ikke bemærkes når man spiser kiksebunden sammen med også.
Men jeg kan ikke greje hvad jeg kunne have gjort anderledes... Cheesecake er åbenbart ikke lige min stærke side :genert:
0
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 769
Likede indlæg: 10763

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 9. nov 2019, 19:03

LidtLakrids skrev:
LidtLakrids skrev:
Muspel skrev:
LidtLakrids skrev:
LidtLakrids skrev:
Patience skrev:
LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe :( jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt? :kryds:


Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.

Æv :( den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..

Hmm.. Men noget var galt i hvert fald.. Jeg tog noget af cremen fra i en skål så jeg kunne se hvordan det gik og klumperne er kun blevet værre :(
Jeg må prøve igen! Findes der en skudsikker metode? :genert:


Det handler om at ramme næsten samme temperatur i de to skåle. Jeg plejer derfor ikke kun at tage en smule af cremen. Men meget mere. Men en skefuld af gangen. Det vil sige; smelt husblas og citronsaft (jeg plejer at gøre det over vandbad- så er det nemmere at ramme, når det kun præcis er smeltet. Så tager jeg skålen af varmen og rører en skefuld af cremen i af gangen. Indtil jeg har ca halvdelen af cremen i hver skål. Og først der rører jeg sammen.

Tusind tak! Det vil jeg prøve :)

Andet forsøg gik bedre, men ikke perfekt. Jeg rørte ostemasse i husblas lidt ad gangen og det gik umiddelbart fint, men pludselig begyndte massen alligevel at danne små klumper :gruble:
Jeg var nået så langt så jeg næsten skulle til at røre det hele sammen, så jeg rørte det ud så godt jeg kunne og fik det blandet sammen med resten. Kagen er på køl nu og jeg er spændt på hvordan den er i morgen når den skal serveres.
Jeg tog en smule fra i en skål og smagte på det da det havde været på køl lidt og det var nogle meget små klumper. Jeg satser på at de ikke bemærkes når man spiser kiksebunden sammen med også.
Men jeg kan ikke greje hvad jeg kunne have gjort anderledes... Cheesecake er åbenbart ikke lige min stærke side :genert:



Håber den smager fantastisk uanset. Citron og husblas ER bare svært sammen!
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13013
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 10. nov 2019, 07:22

IrmaPigen skrev:Hvor kan man købe ribssaft?

Har været i både Fakta, Irma, Superbrugsen og Netto.

Ingen har det i deres sortiment.

Det er sq da sært. Man skal bruge det til rødkål.


Jeg bruger solbærsaft.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 25005
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3673
Likede indlæg: 30002

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 10. nov 2019, 09:10

Pandesteg skrev:
IrmaPigen skrev:Hvor kan man købe ribssaft?

Har været i både Fakta, Irma, Superbrugsen og Netto.

Ingen har det i deres sortiment.

Det er sq da sært. Man skal bruge det til rødkål.


Jeg bruger solbærsaft.


Man kan også bruge blandet rød saft, eller bare bruge en klat ribsgele i rødkålen.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 16961
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 1077
Likede indlæg: 21093

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Misantropen » 10. nov 2019, 10:23

musling skrev:Er der nogen af jer, der har erfaring med denne hvidløgspresser?

Jeg synes den ser smart ud, men er den også det? Og er den nem at rengøre? :gruble:

Billede

Jeg har ikke erfaring med den, men jeg tror saften/vædden vil sprøjte når hvidløget bliver mast fordi det ligger så frit.

River man det, maser det med en køkkenkniv eller klassisk hvidløgspresser er det mere lukket inde.
0
LidtLakrids
Indlæg: 305
Tilmeldt: 2. maj 2016, 07:58
Kort karma: 7
Likede indlæg: 202

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LidtLakrids » 11. nov 2019, 09:49

Muspel skrev:
LidtLakrids skrev:
LidtLakrids skrev:
Muspel skrev:
LidtLakrids skrev:
LidtLakrids skrev:
Patience skrev:
LidtLakrids skrev:Hjælp! Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave en cheesecake og jeg er bange for om husblassen kommer til at klumpe :( jeg havde varmet husblas og citronsaft i mikroovnen og rørt lidt af ostemassen i, som opskriften sagde. Det var fint og uden klumper. Da jeg hældte det i ostemassen kom der straks klumper og lige meget hvor meget jeg rørte var der klumper. Jeg smagte på en klump og den smagte ikke kraftigt af citron som jeg ville forvente hvis det kun var husblas.
Er det gået galt? Eller er den bare begyndt at sætte sig for tidligt? :kryds:


Jeg tror desværre det er gået galt. Det lyder som om din husblasblanding har været for varm.

Æv :( den var ikke var ikke varm da den blev rørt i for jeg mærkede på den med en lillefinger..

Hmm.. Men noget var galt i hvert fald.. Jeg tog noget af cremen fra i en skål så jeg kunne se hvordan det gik og klumperne er kun blevet værre :(
Jeg må prøve igen! Findes der en skudsikker metode? :genert:


Det handler om at ramme næsten samme temperatur i de to skåle. Jeg plejer derfor ikke kun at tage en smule af cremen. Men meget mere. Men en skefuld af gangen. Det vil sige; smelt husblas og citronsaft (jeg plejer at gøre det over vandbad- så er det nemmere at ramme, når det kun præcis er smeltet. Så tager jeg skålen af varmen og rører en skefuld af cremen i af gangen. Indtil jeg har ca halvdelen af cremen i hver skål. Og først der rører jeg sammen.

Tusind tak! Det vil jeg prøve :)

Andet forsøg gik bedre, men ikke perfekt. Jeg rørte ostemasse i husblas lidt ad gangen og det gik umiddelbart fint, men pludselig begyndte massen alligevel at danne små klumper :gruble:
Jeg var nået så langt så jeg næsten skulle til at røre det hele sammen, så jeg rørte det ud så godt jeg kunne og fik det blandet sammen med resten. Kagen er på køl nu og jeg er spændt på hvordan den er i morgen når den skal serveres.
Jeg tog en smule fra i en skål og smagte på det da det havde været på køl lidt og det var nogle meget små klumper. Jeg satser på at de ikke bemærkes når man spiser kiksebunden sammen med også.
Men jeg kan ikke greje hvad jeg kunne have gjort anderledes... Cheesecake er åbenbart ikke lige min stærke side :genert:



Håber den smager fantastisk uanset. Citron og husblas ER bare svært sammen!

Den smagte rigtig godt :savl: Jeg tør godt at give mig i kast med en cheesecake en anden gang, den var arbejdet værd :D
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13013
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 13. nov 2019, 19:21

Kan man købe løsfrosne granatæblekerner? Hvis ja, er de være at spise?

... eller kan man egentlig løsfryse dem selv? :gruble:
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 769
Likede indlæg: 10763

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 13. nov 2019, 19:38

Pandesteg skrev:Kan man købe løsfrosne granatæblekerner? Hvis ja, er de være at spise?

... eller kan man egentlig løsfryse dem selv? :gruble:


Det kan man. Jeg ved desværre ikke hvor (jeg var på madlavningskursus, hvor vi brugte dem)
De var fine i smagen
1

Tilbage til "Mad og drikke"