Tak for hjælp med kyllingen, den endte med at blive rigtig god Så den har jeg klart mod på at ‘lave’ igen, bonus ved at flække den i ryggen var at den var rigtig nem at dele i flere dele da den var stegt (og varm at røre ved).
Nu har jeg så et nyt spørgsmål Jeg skal lave et fad med hakket oksekød/kål/gulerødder - det har jeg prøvet før, det er lækkert! Men - kan jeg fryse ned i portioner efterfølgende? Altså når retten er helt færdig, uden at det bliver underligt når det tør op igen - nogen der har prøvet det?
For det er lidt om jeg skal lave en stor portion til nedfrysning eller en mindre, som jeg kan få spist i løbet af et par dage
Tråden til de små spørgsmål
- Daine
- Indlæg: 24633
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3199
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36797
Re: Tråden til de små spørgsmål
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Tråden til de små spørgsmål
Daine skrev:Tak for hjælp med kyllingen, den endte med at blive rigtig god Så den har jeg klart mod på at ‘lave’ igen, bonus ved at flække den i ryggen var at den var rigtig nem at dele i flere dele da den var stegt (og varm at røre ved).
Nu har jeg så et nyt spørgsmål Jeg skal lave et fad med hakket oksekød/kål/gulerødder - det har jeg prøvet før, det er lækkert! Men - kan jeg fryse ned i portioner efterfølgende? Altså når retten er helt færdig, uden at det bliver underligt når det tør op igen - nogen der har prøvet det?
For det er lidt om jeg skal lave en stor portion til nedfrysning eller en mindre, som jeg kan få spist i løbet af et par dage
Jeg laver en ret der hedder gisou som har de samme ingredienser og den bliver lidt træls og vandet af at være frosset ned, så jeg villet nok holde mig til at lave den lille portion, hvis jeg var dig.
1
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
- Daine
- Indlæg: 24633
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3199
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36797
Re: Tråden til de små spørgsmål
Patience skrev:Daine skrev:Tak for hjælp med kyllingen, den endte med at blive rigtig god Så den har jeg klart mod på at ‘lave’ igen, bonus ved at flække den i ryggen var at den var rigtig nem at dele i flere dele da den var stegt (og varm at røre ved).
Nu har jeg så et nyt spørgsmål Jeg skal lave et fad med hakket oksekød/kål/gulerødder - det har jeg prøvet før, det er lækkert! Men - kan jeg fryse ned i portioner efterfølgende? Altså når retten er helt færdig, uden at det bliver underligt når det tør op igen - nogen der har prøvet det?
For det er lidt om jeg skal lave en stor portion til nedfrysning eller en mindre, som jeg kan få spist i løbet af et par dage
Jeg laver en ret der hedder gisou som har de samme ingredienser og den bliver lidt træls og vandet af at være frosset ned, så jeg villet nok holde mig til at lave den lille portion, hvis jeg var dig.
Gisou! Det var dét retten hed, jeg kunne ikke huske navnet Og tak, så laver jeg en mindre portion i stedet
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- Mi55y
- Indlæg: 8964
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1055
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18274
Re: Tråden til de små spørgsmål
Vi vil gerne spise mere miljø- og klimavenligt. Udover at spise mindre kød og købe lokalt og øko, hvad kan man så gøre?
0
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
Re: Tråden til de små spørgsmål
Mi55y skrev:Vi vil gerne spise mere miljø- og klimavenligt. Udover at spise mindre kød og købe lokalt og øko, hvad kan man så gøre?
Hvis I ofte spiser ris, kunne I spise dem sjældnere. De belaster klimaet en del under dyrkningen.
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Mi55y skrev:Vi vil gerne spise mere miljø- og klimavenligt. Udover at spise mindre kød og købe lokalt og øko, hvad kan man så gøre?
Det er selvfølgelig ikke noget man spiser, men det hænger alligevel sammen med maden. Sorter affaldet fra maden. Komposter det der kan det, sorter i blød og hård plast (synes virkelig der er meget blød plast når man køber øko) og metal.
Og undgå madspild.
1
- Mi55y
- Indlæg: 8964
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1055
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18274
Re: Tråden til de små spørgsmål
Bøtte skrev:Mi55y skrev:Vi vil gerne spise mere miljø- og klimavenligt. Udover at spise mindre kød og købe lokalt og øko, hvad kan man så gøre?
Det er selvfølgelig ikke noget man spiser, men det hænger alligevel sammen med maden. Sorter affaldet fra maden. Komposter det der kan det, sorter i blød og hård plast (synes virkelig der er meget blød plast når man køber øko) og metal.
Og undgå madspild.
Vi sorterer allerede en del, da vi har kompost og de udendørs skraldespande er inddelt i fire. Men vi bor ikke langt fra genbrugspladsen og kunne sagtens gøre det bedre.
1
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
- KitKat
- Indlæg: 1127
- Tilmeldt: 15. sep 2015, 05:43
- Kort karma: 351
- Geografisk sted: Vestjylland
- Likede indlæg: 3262
- Kontakt:
Re: Tråden til de små spørgsmål
Min Dolche Gusto kapsel-kaffe-pingvin er netop afgået ved døden, så jeg skal have fat i en ny.
Jeg er ret glad for kopi-kapslerne fra Lidl (dem med mælkeskum) men oplever af og til at de "render over" så mælken fosser ovenud og rammer alt andet end koppen
Inden jeg køber ny maskine tænkte jeg så at tjekke, om andre oplever det samme, og om det mon er maskinen eller kapslerne der er problemet?
Jeg er ret glad for kopi-kapslerne fra Lidl (dem med mælkeskum) men oplever af og til at de "render over" så mælken fosser ovenud og rammer alt andet end koppen
Inden jeg køber ny maskine tænkte jeg så at tjekke, om andre oplever det samme, og om det mon er maskinen eller kapslerne der er problemet?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Er der nogen, der kender et sted i Horsens eller Århus, hvor man kan få en god isdessert/isanretning, og hvor der er plads til at sidde ned og nyde den? Det skal gerne være med fokus på is af god kvalitet eller hjemmelavet, så det ikke bare er Premier-is med dåseflødeskum.
0
You can't spell awesome without me.
Re: Tråden til de små spørgsmål
Bruger I altid pasteuriserede æg, når det er angivet at man skal det i opskrifter?
Danske æg skulle jo være fri for salmonella i dag, ikke?
Danske æg skulle jo være fri for salmonella i dag, ikke?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Tilly skrev:Bruger I altid pasteuriserede æg, når det er angivet at man skal det i opskrifter?
Danske æg skulle jo være fri for salmonella i dag, ikke?
Jeg kan ikke rigtigt lægge det med salmonella fra mig på trods af, at danske æg skulle være salmonellafri, som du skriver. Jeg tror, det kommer til at vare mange år, før jeg ændrer gamle vaner og "tør" at bruge rå æg i ting, der ikke skal varmes op. Jeg har ikke noget videnskabeligt belæg for det, det er bare mig, der er vanemenneske og lidt hys.
Hvis der kun skal bruges hvider eller kun blommer, synes jeg også, det er nemmere at købe dem i bægre frem for at stå og dele æggene.
1
You can't spell awesome without me.
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: Tråden til de små spørgsmål
Tilly skrev:Bruger I altid pasteuriserede æg, når det er angivet at man skal det i opskrifter?
Danske æg skulle jo være fri for salmonella i dag, ikke?
Nej, jeg kan sagtens finde på at bruge helt almindelige æg fra æggebakken.
2
...
Re: Tråden til de små spørgsmål
Tilly skrev:Bruger I altid pasteuriserede æg, når det er angivet at man skal det i opskrifter?
Danske æg skulle jo være fri for salmonella i dag, ikke?
Betegnelsen salmonella fri betyder ikke at alle æg skal være salmonella fri, men at en hvis procentdel skal være, og det er Danmark fint over. Jeg bruger dog ikke salmonella fri æg hvis det bare er til mig selv, og hvis det er venner får de lige en gang kogende vand over. Til mange mennesker bruger jeg pasteruriserede
2
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lemonella skrev:Filipai skrev:Tilly skrev:Bruger I altid pasteuriserede æg, når det er angivet at man skal det i opskrifter?
Danske æg skulle jo være fri for salmonella i dag, ikke?
Betegnelsen salmonella fri betyder ikke at alle æg skal være salmonella fri, men at en hvis procentdel skal være, og det er Danmark fint over. Jeg bruger dog ikke salmonella fri æg hvis det bare er til mig selv, og hvis det er venner får de lige en gang kogende vand over. Til mange mennesker bruger jeg pasteruriserede
Det med at dyppe ægget kort i kogende vand, har jeg også brugt, men nu har jeg læst at det ikke virker, fordi der også kan forekomme salmonella inde i den hvide hinde omkring æggeblommen.
Jeg er dog ikke sart og til os selv, bruger jeg rå æg, til det de nu skal bruges til, men skal jeg lave is til mange, bruger jeg de pasteruserede.
Det virker for det der sidder uden på, men det er helt korrekt at det ikke tager det indvendigt hvis det er tilfældet. Det er dog mere unlikely
0