Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 6324
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 764
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 14464

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 17. okt 2018, 19:50

Undtagelsen skrev:
Pjeps skrev:
Buffy skrev:
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening? :genert: :lol:

Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft :)


Men hvordan , hvis man krydr dem uden på bælgen, sesamfrø osv, tager selve bønnen så smag?


Nej, men du får smagen med, når du trækker bælgen ud af munden.
Det er virkelig en underlig sætning, men det er sådan det fungerer :lol:

Nu bliver jeg nødt til at prøve det :lol:
0
:ninja:
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 2823
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 169
Likede indlæg: 3451

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 19. okt 2018, 14:45

Jeg har et dumt spørgsmål. Vil I hjælpe uden at dømme mig? :D

Jeg skal have bilkørende gæster på besøg. Jeg har valgt at bage en crumble cake med æbler OG resterne af de solbær, jeg lavede solbærrom af. Solbærene smager kraftigt af rom (mums!), men altså, kan jeg risikere at udsætte mine gæster for spritkørsel? Kagen skal i ovnen ved 200 grader i 40 minutter og alkohol fordamper allerede ved ... 78 grader, ikke? Så det burde vel ikke være muligt at blive fuld af min solbær? Jeg vil nødigt udsætte dem for fare.
0
Akehurst2
Indlæg: 14144
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 1259
Likede indlæg: 40581

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Akehurst2 » 19. okt 2018, 14:52

Torn skrev:Jeg har et dumt spørgsmål. Vil I hjælpe uden at dømme mig? :D

Jeg skal have bilkørende gæster på besøg. Jeg har valgt at bage en crumble cake med æbler OG resterne af de solbær, jeg lavede solbærrom af. Solbærene smager kraftigt af rom (mums!), men altså, kan jeg risikere at udsætte mine gæster for spritkørsel? Kagen skal i ovnen ved 200 grader i 40 minutter og alkohol fordamper allerede ved ... 78 grader, ikke? Så det burde vel ikke være muligt at blive fuld af min solbær? Jeg vil nødigt udsætte dem for fare.


Det ser ikke sådan ud: https://videnskab.dk/krop-sundhed/blive ... n-i-sovsen

Alkohold i bagværk uden gær skulle være aldeles uproblematisk.
0
Undtagelsen
Indlæg: 2238
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 220
Likede indlæg: 4583

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 22. okt 2018, 17:02

Skal bage til barnets børnehave og planlægger at farve kagerne røde. Tænker at lave mini bananmuffins.
Hvilken farve er bedst til det?
Dr Oetkers konditorfarve, pastafarve fra Wilton eller noget helt 3.?
0
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 5339
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 567
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 8603

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Studsgaard » 22. okt 2018, 19:44

Jeg syntes pastafarve virker bedst, der skal meget mindre farve i end ved flydende farve og man få en mere gennemtrængende farve.
1
Debra1
Indlæg: 391
Tilmeldt: 13. dec 2015, 08:04
Kort karma: 17
Likede indlæg: 334

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Debra1 » 25. okt 2018, 05:54

Jeg overvejer at lave tunmousse til forret, men i opskriften skal der bruges ret meget smør. Det lyder umiddelbart lidt tungt og vammelt. Det er mange år siden, jeg sidst har lavet tunmousse, og jeg kan ikke huske, om jeg plejer at bruge smør. Er der andre, der har prøvet at lave tunmousse med smør, som kan sige god for, at det smager godt.
0
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 5607
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 1484
Likede indlæg: 22867

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf POCKETKITTEN » 25. okt 2018, 06:46

10 æbler synger på sidste vers

Hvad skal jeg bruge dem til, hvis jeg ikke kan lide æblekage? De kan sagtens spises men er ikke længere friske og syrlige.
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 25. okt 2018, 06:55

POCKETKITTEN skrev:10 æbler synger på sidste vers

Hvad skal jeg bruge dem til, hvis jeg ikke kan lide æblekage? De kan sagtens spises men er ikke længere friske og syrlige.


Øffergryde med øl og æbler
http://signesmad.dk/gris-med-aeble-og-ol/hovedret/

Karry Koteletter med stegte æbler
https://www.dr.dk/mad/opskrift/kotelett ... gte-aebler

Klassisk efterårsdessert
https://www.valdemarsro.dk/aeblecrumble/

Ægte gammeldaws æbleskiver
https://www.isabellas.dk/jul/gammeldags ... anelsukker
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 5607
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 1484
Likede indlæg: 22867

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf POCKETKITTEN » 25. okt 2018, 07:15

Smager æblecrumble meget anderledes end æblekage?
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19040

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 25. okt 2018, 08:49

POCKETKITTEN skrev:10 æbler synger på sidste vers

Hvad skal jeg bruge dem til, hvis jeg ikke kan lide æblekage? De kan sagtens spises men er ikke længere friske og syrlige.


Æblemuffins.

De findes i en milliard varianter og kan fryses.
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 25. okt 2018, 10:12

POCKETKITTEN skrev:Smager æblecrumble meget anderledes end æblekage?


Det synes jeg, det er jo ikke en mos som i æblekage, men altså, æbler smager jo af æbler ;)
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 1674
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 390
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 3883

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tricolette » 25. okt 2018, 10:39

Debra1 skrev:Jeg overvejer at lave tunmousse til forret, men i opskriften skal der bruges ret meget smør. Det lyder umiddelbart lidt tungt og vammelt. Det er mange år siden, jeg sidst har lavet tunmousse, og jeg kan ikke huske, om jeg plejer at bruge smør. Er der andre, der har prøvet at lave tunmousse med smør, som kan sige god for, at det smager godt.


Tror jeg ville lave en kombination af smør og creme fariche.
Men aldrig bruge husblas. Det hører sig bare ikke hjemme i tunmousse :puke:

Jeg har nogle gange lavet en hurtig omgang tunmousse med 2 ds tun og ca 1 pakke Philidelphia ost natural.
3
Brugeravatar
Tata
Indlæg: 1200
Tilmeldt: 16. sep 2016, 13:12
Kort karma: 130
Likede indlæg: 890

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tata » 25. okt 2018, 17:10

Skal lave fordej til honningkager i aften, men må man komme den i en magretheskål med låg på ? Jeg har fat i en gammel bagebog, hvor der står at den skal stå med et klæde over :gammel: . Jeg er bare sådan en, der bedst kan lide at ting er lukket ordentligt til. Forestiller mig at sådan en skål med honningdej med et klæde over, må være et paradis for myrer osv. :lol:
0
Timian :lun:
Vendela
Indlæg: 130
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:57
Kort karma: 15
Likede indlæg: 177

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vendela » 25. okt 2018, 17:27

Tata skrev:Skal lave fordej til honningkager i aften, men må man komme den i en magretheskål med låg på ? Jeg har fat i en gammel bagebog, hvor der står at den skal stå med et klæde over :gammel: . Jeg er bare sådan en, der bedst kan lide at ting er lukket ordentligt til. Forestiller mig at sådan en skål med honningdej med et klæde over, må være et paradis for myrer osv. :lol:


Min fordej står i en margretheskål med låg på, så det håber jeg sandelig, at man må :D
Jeg mener, jeg gjorde det samme sidste gang, jeg lavede honningkager for et par år siden, og de blev i hvert fald gode.
1
Mette
Indlæg: 1274
Tilmeldt: 28. aug 2015, 11:43
Kort karma: 77
Likede indlæg: 1816

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mette » 25. okt 2018, 17:38

Jeg har købt en stor pose pølsehorn fra frost.
Hvordan tilbereder jeg dem bedst? Direkte i ovn? Tø op først?
0

Tilbage til "Mad og drikke"