Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
StripesAddict
Indlæg: 1098
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 128
Likede indlæg: 1046

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf StripesAddict » 16. apr 2019, 11:52

Pandesteg skrev:Jeg skal holde brunch på torsdag. Jeg mangler et par elementer synes jeg;

Noget "grønt", en salat/grøntsagsret eller lignende, har bare ikke rigtig nogle gode ideer andet end spidskålssalat og det synes jeg ikke passer så godt til de andre elementer. Det skal også være noget som er nemt at tilberede.

Og så mangler jeg en sød ting, jeg har bagt pandekager og der er hjemmesyltede valnødder og brombærmarmelade til, men synes godt der kunne være en ting mere. Overvejer lidt tebirkes fra frost som kunne lunes på dagen, da det igen skal være lidt nemt, dvs. noget jeg enten kan købe på forhånd eller tilberede nemt på dagen.


Hvad har du ellers på menuen? Og skal det være grønt-grønt, eller må det være frugt? I så fald kunne en appelsin-grape salat med mynte måske være en mulighed.
1
Lys
Indlæg: 5850
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 500
Likede indlæg: 10492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lys » 16. apr 2019, 11:53

Grøntsagerne kan du komme i en tærte evt?
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13012
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 16. apr 2019, 11:58

StripesAddict skrev:
Pandesteg skrev:Jeg skal holde brunch på torsdag. Jeg mangler et par elementer synes jeg;

Noget "grønt", en salat/grøntsagsret eller lignende, har bare ikke rigtig nogle gode ideer andet end spidskålssalat og det synes jeg ikke passer så godt til de andre elementer. Det skal også være noget som er nemt at tilberede.

Og så mangler jeg en sød ting, jeg har bagt pandekager og der er hjemmesyltede valnødder og brombærmarmelade til, men synes godt der kunne være en ting mere. Overvejer lidt tebirkes fra frost som kunne lunes på dagen, da det igen skal være lidt nemt, dvs. noget jeg enten kan købe på forhånd eller tilberede nemt på dagen.


Hvad har du ellers på menuen? Og skal det være grønt-grønt, eller må det være frugt? I så fald kunne en appelsin-grape salat med mynte måske være en mulighed.


Egentlig mest brød og div. pålæg, frugt, deviled eggs og nogle små crustader/appetizerting.

Jeg gider ikke bage selv (tak for bud på kanelsnegle og tærte, men det falder derunder :P), små æggekager med grønt synes jeg selv er lidt kedeligt...
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 18. apr 2019, 11:45

Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 18. apr 2019, 11:48

Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Nu du har et godt læs af det, hvad så med at prøve en blondie opskrift men med ruby chokolade?
Så vidt jeg husker så smager det sådan lidt parfumeret-sød-chokolade, det tror jeg kunne være lækkert i sådan en
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 18. apr 2019, 11:52

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Nu du har et godt læs af det, hvad så med at prøve en blondie opskrift men med ruby chokolade?
Så vidt jeg husker så smager det sådan lidt parfumeret-sød-chokolade, det tror jeg kunne være lækkert i sådan en

Det er en god idé. Det smager lidt af hvid chokolade og meget bær-agtigt, så det kunne nok blive godt.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 7999
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 1193
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 17845

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 18. apr 2019, 15:33

Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Hvad med chokolade mousse?
1
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."

Free Palestine
Lys
Indlæg: 5850
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 500
Likede indlæg: 10492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lys » 18. apr 2019, 15:51

Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Chokoladeganache til topping på kager eller fyld i macarons?
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 18. apr 2019, 16:13

Stitch skrev:
Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Hvad med chokolade mousse?

Det kunne også være en god idé.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 18. apr 2019, 16:15

Lys skrev:
Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Chokoladeganache til topping på kager eller fyld i macarons?

Det er i hvert fald noget, der skal prøves.
Jeg er dog ikke sikker på, at jeg kan finde ud af lige macarons, og så er det jo lige med, hvilken kage det vil passe til :gruble:
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Lys
Indlæg: 5850
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 500
Likede indlæg: 10492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lys » 18. apr 2019, 17:03

Fru Sunshine skrev:
Lys skrev:
Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Chokoladeganache til topping på kager eller fyld i macarons?

Det er i hvert fald noget, der skal prøves.
Jeg er dog ikke sikker på, at jeg kan finde ud af lige macarons, og så er det jo lige med, hvilken kage det vil passe til :gruble:



Jeg synes faktisk, at macarons er lettere at lave, end jeg havde troet. Men mine bliver bestemt ikke perfekte hver gang, men de smager ikke dårligere af at de krakelerer lidt :D

Jeg kunne godt forestille mig at bruge en sådan ganache sammen med chokoladekage eller måske noget appelsinkage eller mazarinkage med vanille.
1
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 18. apr 2019, 18:45

Lys skrev:
Fru Sunshine skrev:
Lys skrev:
Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Chokoladeganache til topping på kager eller fyld i macarons?

Det er i hvert fald noget, der skal prøves.
Jeg er dog ikke sikker på, at jeg kan finde ud af lige macarons, og så er det jo lige med, hvilken kage det vil passe til :gruble:



Jeg synes faktisk, at macarons er lettere at lave, end jeg havde troet. Men mine bliver bestemt ikke perfekte hver gang, men de smager ikke dårligere af at de krakelerer lidt :D

Jeg kunne godt forestille mig at bruge en sådan ganache sammen med chokoladekage eller måske noget appelsinkage eller mazarinkage med vanille.

Har du en opskrift på macarons? Jeg har aldrig prøvet det, men jeg vil gerne.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Vendela
Indlæg: 133
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:57
Kort karma: 15
Likede indlæg: 177

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vendela » 18. apr 2019, 19:04

Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Det har jeg også købt :)

Min første plan er at prøve at lave en chokoladeis her til sommer, hvor jeg tænker, den bliver mindre tung end mørk chokolade, men heller ikke så sød som hvid chokolade, da den netop det meget frugtig i smagen.
0
Lys
Indlæg: 5850
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 500
Likede indlæg: 10492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lys » 18. apr 2019, 19:11

Fru Sunshine skrev:
Lys skrev:
Fru Sunshine skrev:
Lys skrev:
Fru Sunshine skrev:Jeg har 2,5 kg ruby chokolade, som jeg ikke aner, hvad jeg skal bruge til.
Det smager supergodt, men jeg har svært ved at forestille mig, hvad det kan bruges til ud over at spise.

Jeg er ikke ret skarp til at temperere, så fyldte chokolader er nok lige kompliceret nok for mig.
Nogen forslag?


Chokoladeganache til topping på kager eller fyld i macarons?

Det er i hvert fald noget, der skal prøves.
Jeg er dog ikke sikker på, at jeg kan finde ud af lige macarons, og så er det jo lige med, hvilken kage det vil passe til :gruble:



Jeg synes faktisk, at macarons er lettere at lave, end jeg havde troet. Men mine bliver bestemt ikke perfekte hver gang, men de smager ikke dårligere af at de krakelerer lidt :D

Jeg kunne godt forestille mig at bruge en sådan ganache sammen med chokoladekage eller måske noget appelsinkage eller mazarinkage med vanille.

Har du en opskrift på macarons? Jeg har aldrig prøvet det, men jeg vil gerne.


Jeg har den kun på papir - og jeg er ikke lige i nærheden af den nu, desværre.
0
Lys
Indlæg: 5850
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 500
Likede indlæg: 10492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lys » 18. apr 2019, 19:20

“Min” metode minder meget om denne: http://annemettevoss.dk/kakaomacarons/

Når man vender de piskede æggehvider med mandelmelet, så skal man vende det rundt ca 35 gange med en dejskraber.
1

Tilbage til "Mad og drikke"