Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14726

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 11. maj 2018, 16:16

Lykke skrev:Jeg skyller ikke min kylling. Hvorfor gør I det?

For at fjerne urenheder og rester af jord/lort eller lign. som jeg ikke er interesseret i at få i sovsen.

Jeg fjerner også rester af fjer af samme årsag.
2
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Lykke
Indlæg: 3811
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 149
Likede indlæg: 3195

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 11. maj 2018, 16:24

Juki skrev:
Lykke skrev:Jeg skyller ikke min kylling. Hvorfor gør I det?

For at fjerne urenheder og rester af jord/lort eller lign. som jeg ikke er interesseret i at få i sovsen.

Jeg fjerner også rester af fjer af samme årsag.


Men der er vel forhåbentligt ikke jord/lort på en kylling bare fordi den er hel.
1
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 7371
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 582
Likede indlæg: 10856

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 11. maj 2018, 16:35

Lykke skrev:Jeg skyller ikke min kylling. Hvorfor gør I det?


Der kan godt sidde en blod klump eller 2 oppe i selve kyllingen, sådan nogle vil jeg gerne undgå i min suppe/kyllingeboullion
2
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13437
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2705
Likede indlæg: 16976

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 11. maj 2018, 16:40

Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:..... En 1½ kg kylling skal koge ca. 1½ time, en 2kg kylling skal koge i ca 2 timer. ...



Hvor længe giver du den kylling?

Når jeg koger sådan en (fx de små på 1,2kilo) så giver jeg den 15-20 min fra vandet koger også slukker, flytter til en tomt blus, og lader den komme til håndterbar temperatur. Hvordan bliver din kylling ikke som en hoppebold af den behandling?


Køber kun store langtids opdrættet kyllinger, der har løber rundt og brugt deres muskler, så de bliver ikke seje, og en 2kg. kylling er stor, så der skal altså lidt tid til, for at sikre at den er kogt igennem, ikke noget med lyserød kylling her :D
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14726

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 11. maj 2018, 16:44

Lykke skrev:
Juki skrev:
Lykke skrev:Jeg skyller ikke min kylling. Hvorfor gør I det?

For at fjerne urenheder og rester af jord/lort eller lign. som jeg ikke er interesseret i at få i sovsen.

Jeg fjerner også rester af fjer af samme årsag.


Men der er vel forhåbentligt ikke jord/lort på en kylling bare fordi den er hel.

Nej, forhåbentlig ikke.

Altså det er kun indvendigt jeg skyller den for at fjerne rester, medmindre der er noget udvendigt der ikke kan duppes væk med køkkenrulle.
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13437
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2705
Likede indlæg: 16976

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 11. maj 2018, 17:14

Juki skrev:
Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:..... En 1½ kg kylling skal koge ca. 1½ time, en 2kg kylling skal koge i ca 2 timer. ...



Hvor længe giver du den kylling?

Når jeg koger sådan en (fx de små på 1,2kilo) så giver jeg den 15-20 min fra vandet koger også slukker, flytter til en tomt blus, og lader den komme til håndterbar temperatur. Hvordan bliver din kylling ikke som en hoppebold af den behandling?

Når jeg grydesteger en kylling bruner jeg den først af på alle fire sider, så kommer jeg varmt/kogende vand ved, så den er ca halvt dækket, og lader den simre ved lav varme i tre kvarters tid(afhængig af størrelsen) Jeg vender den også lige en gang undervejs.

Jeg synes to timer lyder som lang tid, men hvis ikke den bliver brunet af først og derudover simrer ved lav varme passer to timer måske fint.

Btw Wizzze, du kan da ikke bare skrive om Træstammer med flødeskum uden yderligere detaljer?? :D

Det er bare marcipanen, der er smurt med et tyndt lag flø´skm på indersiden, inden det rulles om kagemassen.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14726

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 11. maj 2018, 18:15

Wizzze skrev:
Juki skrev:
Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:..... En 1½ kg kylling skal koge ca. 1½ time, en 2kg kylling skal koge i ca 2 timer. ...



Hvor længe giver du den kylling?

Når jeg koger sådan en (fx de små på 1,2kilo) så giver jeg den 15-20 min fra vandet koger også slukker, flytter til en tomt blus, og lader den komme til håndterbar temperatur. Hvordan bliver din kylling ikke som en hoppebold af den behandling?

Når jeg grydesteger en kylling bruner jeg den først af på alle fire sider, så kommer jeg varmt/kogende vand ved, så den er ca halvt dækket, og lader den simre ved lav varme i tre kvarters tid(afhængig af størrelsen) Jeg vender den også lige en gang undervejs.

Jeg synes to timer lyder som lang tid, men hvis ikke den bliver brunet af først og derudover simrer ved lav varme passer to timer måske fint.

Btw Wizzze, du kan da ikke bare skrive om Træstammer med flødeskum uden yderligere detaljer?? :D

Det er bare marcipanen, der er smurt med et tyndt lag flø´skm på indersiden, inden det rulles om kagemassen.

Jamen hvad hedder den opfindelse?!

Du kan da ikke bare holde mig hen på den måde, som var det en lækker bøf du holdt foran snuden på en sulten hund for derefter selv at spise den :lol:
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Finidut
Indlæg: 238
Tilmeldt: 26. feb 2016, 12:32
Kort karma: 22
Likede indlæg: 219

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Finidut » 12. maj 2018, 09:26

Lykke skrev:Jeg skyller ikke min kylling. Hvorfor gør I det?


Jeg skyller heller ikke min kylling. For mig ville det svare til at skulle skylle et kyllingebryst eller et andet helt stykke kød. Jeg kigger selvfølgelig efter, om der sidder rester af indmad eller blod.
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6070
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 527
Likede indlæg: 8725

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 12. maj 2018, 09:53

Lykke skrev:Jeg skyller ikke min kylling. Hvorfor gør I det?


Jeg skyller min kylling sf den ganske simple grund, at et par venner vi havde, begge var ansat på Rose poultry og de anbefalde at man altid skyllede sin kylling. Som de sagde “uheld sker, også når ingen ser det”.
2
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Patience
Indlæg: 425
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:04
Kort karma: 29
Likede indlæg: 887

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Patience » 12. maj 2018, 12:10

Wizzze skrev:
Juki skrev:
Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:..... En 1½ kg kylling skal koge ca. 1½ time, en 2kg kylling skal koge i ca 2 timer. ...



Hvor længe giver du den kylling?

Når jeg koger sådan en (fx de små på 1,2kilo) så giver jeg den 15-20 min fra vandet koger også slukker, flytter til en tomt blus, og lader den komme til håndterbar temperatur. Hvordan bliver din kylling ikke som en hoppebold af den behandling?

Når jeg grydesteger en kylling bruner jeg den først af på alle fire sider, så kommer jeg varmt/kogende vand ved, så den er ca halvt dækket, og lader den simre ved lav varme i tre kvarters tid(afhængig af størrelsen) Jeg vender den også lige en gang undervejs.

Jeg synes to timer lyder som lang tid, men hvis ikke den bliver brunet af først og derudover simrer ved lav varme passer to timer måske fint.

Btw Wizzze, du kan da ikke bare skrive om Træstammer med flødeskum uden yderligere detaljer?? :D

Det er bare marcipanen, der er smurt med et tyndt lag flø´skm på indersiden, inden det rulles om kagemassen.

Det er ikke flødeskum - det er smørcreme. Det smøres ganske tyndt mellem træstammen og marcipanen for at den brune farve fra trøffelmassen ikke skinner igennem. På denne måde fremstår træstammen flot hvid :)
Det er ikke alle steder de gør det dog.
1
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 666
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 48
Likede indlæg: 1098

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf RavenClaw » 12. maj 2018, 14:00

Kan man bruge frosne hindbær fra supermarkedet uden at koge dem først? Jeg har læst et eller andet sted en gang, at de helst skal koges, men jeg skal bruge dem frosne og har ikke flere fra sidste års høst :(
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13437
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2705
Likede indlæg: 16976

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 12. maj 2018, 14:10

RavenClaw skrev:Kan man bruge frosne hindbær fra supermarkedet uden at koge dem først? Jeg har læst et eller andet sted en gang, at de helst skal koges, men jeg skal bruge dem frosne og har ikke flere fra sidste års høst :(


Jeg blancherer dem altid først, der har bare været for mange historier. Læg dem på is bagefter.
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 3923
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 798
Likede indlæg: 5282

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 13. maj 2018, 13:44

Skal sojabønner fra frost koges før brug?
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14726

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 13. maj 2018, 13:45

Patience skrev:
Wizzze skrev:
Juki skrev:
Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:..... En 1½ kg kylling skal koge ca. 1½ time, en 2kg kylling skal koge i ca 2 timer. ...



Hvor længe giver du den kylling?

Når jeg koger sådan en (fx de små på 1,2kilo) så giver jeg den 15-20 min fra vandet koger også slukker, flytter til en tomt blus, og lader den komme til håndterbar temperatur. Hvordan bliver din kylling ikke som en hoppebold af den behandling?

Når jeg grydesteger en kylling bruner jeg den først af på alle fire sider, så kommer jeg varmt/kogende vand ved, så den er ca halvt dækket, og lader den simre ved lav varme i tre kvarters tid(afhængig af størrelsen) Jeg vender den også lige en gang undervejs.

Jeg synes to timer lyder som lang tid, men hvis ikke den bliver brunet af først og derudover simrer ved lav varme passer to timer måske fint.

Btw Wizzze, du kan da ikke bare skrive om Træstammer med flødeskum uden yderligere detaljer?? :D

Det er bare marcipanen, der er smurt med et tyndt lag flø´skm på indersiden, inden det rulles om kagemassen.

Det er ikke flødeskum - det er smørcreme. Det smøres ganske tyndt mellem træstammen og marcipanen for at den brune farve fra trøffelmassen ikke skinner igennem. På denne måde fremstår træstammen flot hvid :)
Det er ikke alle steder de gør det dog.

Jeg er blevet snydt!
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 781
Likede indlæg: 14726

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 13. maj 2018, 13:49

RavenClaw skrev:Kan man bruge frosne hindbær fra supermarkedet uden at koge dem først? Jeg har læst et eller andet sted en gang, at de helst skal koges, men jeg skal bruge dem frosne og har ikke flere fra sidste års høst :(

Hvad skal de bruges til?

Man kan få frosne bær, "cubes" tror jeg oftest de bliver kaldt. Bærrene er så ikke hele, men pureret. De bliver tit solgt som gode til smoothies fx, så de er forarbejdet på en måde, men jeg er i tvivl om det anbefales at koge dem også. Det er nogle år siden jeg sidste købte nogle så jeg kan ikke huske det. Processen er måske også ændret siden da.
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:

Tilbage til "Mad og drikke"