Tråden til de små spørgsmål
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvor vigtigt er det at overholde holdbarhedsdatoen på tørrede krydderier?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
ina skrev:Hvor vigtigt er det at overholde holdbarhedsdatoen på tørrede krydderier?
Tror bare de bliver mindre kraftige.
2
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lykke skrev:ina skrev:Hvor vigtigt er det at overholde holdbarhedsdatoen på tørrede krydderier?
Tror bare de bliver mindre kraftige.
Jeg kigger sjældent på datoen - men har sikkert gamle krydderier i skabet.
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lykke skrev:Lykke skrev:ina skrev:Hvor vigtigt er det at overholde holdbarhedsdatoen på tørrede krydderier?
Tror bare de bliver mindre kraftige.
Jeg kigger sjældent på datoen - men har sikkert gamle krydderier i skabet.
Jeg opdagede nemlig også lige at vi har mange.
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Nogen der ligger inde med en god og afprøvet opskrift på en kage uden sukker (og uden kunstige/andre deciderede sødestoffer)?
Kom til at spørge om jeg skulle tage kage med til en middag i morgen og det måtte jeg selvfølgelig gerne, men helst uden sukker... det er lidt udenfor hvad jeg normalt bager. Tænker måske noget med banan, fordi det er sødt
Kom til at spørge om jeg skulle tage kage med til en middag i morgen og det måtte jeg selvfølgelig gerne, men helst uden sukker... det er lidt udenfor hvad jeg normalt bager. Tænker måske noget med banan, fordi det er sødt
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg har haft kikærter i blød siden lørdag i sidste uge - grundet familiekrise fra søndag morgen nåede jeg aldrig at få dem kogt. Er de direkte til skralderen nu?
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Jeg har haft kikærter i blød siden lørdag i sidste uge - grundet familiekrise fra søndag morgen nåede jeg aldrig at få dem kogt. Er de direkte til skralderen nu?
På køkkenbordet?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lykke skrev:Pandesteg skrev:Jeg har haft kikærter i blød siden lørdag i sidste uge - grundet familiekrise fra søndag morgen nåede jeg aldrig at få dem kogt. Er de direkte til skralderen nu?
På køkkenbordet?
Nej i køleskab!
1
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Lykke skrev:Pandesteg skrev:Jeg har haft kikærter i blød siden lørdag i sidste uge - grundet familiekrise fra søndag morgen nåede jeg aldrig at få dem kogt. Er de direkte til skralderen nu?
På køkkenbordet?
Nej i køleskab!
Jeg ville bare koge dem - smage på en og så bruge dem.
Jeg synes man kan smage/dufte hvis der er noget galt med kikærter.
1
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Tråden til de små spørgsmål
Kan man lave opbagt sovs med kun vand og fløde? og altså undvære mælk?
Står tit med denne problematik. Hader at købe mælk da jeg tit må smide det meste af det ud, da jeg kun bruger det til sovs, og så tænkte jeg på om man egentlig bare kan bruge fløde og vand (fløde er for mig essientielt i en sovs for at give den en lækker konsistens)
Står tit med denne problematik. Hader at købe mælk da jeg tit må smide det meste af det ud, da jeg kun bruger det til sovs, og så tænkte jeg på om man egentlig bare kan bruge fløde og vand (fløde er for mig essientielt i en sovs for at give den en lækker konsistens)
0
- 2SHY
- Indlæg: 15605
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
- Kort karma: 1640
- Geografisk sted: Aalborg
- Likede indlæg: 20969
Re: Tråden til de små spørgsmål
zembra1986 skrev:Kan man lave opbagt sovs med kun vand og fløde? og altså undvære mælk?
Står tit med denne problematik. Hader at købe mælk da jeg tit må smide det meste af det ud, da jeg kun bruger det til sovs, og så tænkte jeg på om man egentlig bare kan bruge fløde og vand (fløde er for mig essientielt i en sovs for at give den en lækker konsistens)
Det ved jeg ikke om man kan, men jeg vil til gengæld foreslå dig at fryse mælk ned i isterningeposer Så har du altid til at lave sovs. Jeg gør det samme med bl.a. fløde
0
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Tråden til de små spørgsmål
2SHY skrev:zembra1986 skrev:Kan man lave opbagt sovs med kun vand og fløde? og altså undvære mælk?
Står tit med denne problematik. Hader at købe mælk da jeg tit må smide det meste af det ud, da jeg kun bruger det til sovs, og så tænkte jeg på om man egentlig bare kan bruge fløde og vand (fløde er for mig essientielt i en sovs for at give den en lækker konsistens)
Det ved jeg ikke om man kan, men jeg vil til gengæld foreslå dig at fryse mælk ned i isterningeposer Så har du altid til at lave sovs. Jeg gør det samme med bl.a. fløde
Hvor smart! Jeg har dog tidligere praktikseret det med fløde, men er stoppet med det, da det ikke rigtig fungerede for mig, synes ikke fløden giver sovsen den rigtige cremede konsistens, når den har været frosset ned, den bliver ligesom lidt vandet i det Så jeg er lidt i tvivl om jeg vil opleve sammen problem med mælken. Ellers et godt tip
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
zembra1986 skrev:2SHY skrev:zembra1986 skrev:Kan man lave opbagt sovs med kun vand og fløde? og altså undvære mælk?
Står tit med denne problematik. Hader at købe mælk da jeg tit må smide det meste af det ud, da jeg kun bruger det til sovs, og så tænkte jeg på om man egentlig bare kan bruge fløde og vand (fløde er for mig essientielt i en sovs for at give den en lækker konsistens)
Det ved jeg ikke om man kan, men jeg vil til gengæld foreslå dig at fryse mælk ned i isterningeposer Så har du altid til at lave sovs. Jeg gør det samme med bl.a. fløde
Hvor smart! Jeg har dog tidligere praktikseret det med fløde, men er stoppet med det, da det ikke rigtig fungerede for mig, synes ikke fløden giver sovsen den rigtige cremede konsistens, når den har været frosset ned, den bliver ligesom lidt vandet i det Så jeg er lidt i tvivl om jeg vil opleve sammen problem med mælken. Ellers et godt tip
Jeg tænker at det er for voldsomt med smørbolle og fløde - så da hellere bare lave fx en pandesauce med fløde, så saucen ikke opbages? Eller hvilken type sovs er det du vil lave?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
zembra1986 skrev:Kan man lave opbagt sovs med kun vand og fløde? og altså undvære mælk?
Står tit med denne problematik. Hader at købe mælk da jeg tit må smide det meste af det ud, da jeg kun bruger det til sovs, og så tænkte jeg på om man egentlig bare kan bruge fløde og vand (fløde er for mig essientielt i en sovs for at give den en lækker konsistens)
Jeg ville mene, at det kan du sagtens. Du kan fortynde fløden med vandet, inden du putter det i sovsen. Så altså. Fx en halv dl fløde til to dl vand - vil jeg tro.
Men altså. Jeg laver tit opbagt sovs på kartoffelvandet, så måske jeg ikke har forstand på sovs
1
- Daine
- Indlæg: 24604
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3192
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36688
Re: Tråden til de små spørgsmål
Muspel skrev:zembra1986 skrev:Kan man lave opbagt sovs med kun vand og fløde? og altså undvære mælk?
Står tit med denne problematik. Hader at købe mælk da jeg tit må smide det meste af det ud, da jeg kun bruger det til sovs, og så tænkte jeg på om man egentlig bare kan bruge fløde og vand (fløde er for mig essientielt i en sovs for at give den en lækker konsistens)
Jeg ville mene, at det kan du sagtens. Du kan fortynde fløden med vandet, inden du putter det i sovsen. Så altså. Fx en halv dl fløde til to dl vand - vil jeg tro.
Men altså. Jeg laver tit opbagt sovs på kartoffelvandet, så måske jeg ikke har forstand på sovs
Det gør min mor også, og hun plejer at skrue en god sovs sammen
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.