Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. mar 2018, 10:38

Flora skrev:
FormerlyKnownAs skrev:Jeg fik til jul en Delikurv med lidt forskelligt i. Der er bl.a. hvide asparges på glas og tun på glas. Jeg er ikke fan af sådan noget på glas udelukkende fordi jeg engang havde en veninde som havde pølser på glas og det var i min verden top klammo. Jeg har aldrig selv købt noget på glas udover det gængse som syltetøj, sennep og syltede sager.

Hvad stiller jeg op med de to ting udover at det bare ender bagerst i skabet og smides ud når det rammer udløbsdato om et årti?


De her er godt nok med dåsetun, men det fungerer nok ligeså fint med tun på glas. Jeg synes de smager godt :)

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefrikadeller-af-tun/



Tak. Jeg magter det ikke :lol: Varm tun fra dåse eller glas for den skyld, har altid virket sært på mig. måske noget tunsalat af en art kan gå an :gruble:

Det er sjovt som man sidder fast i nogle af de forestillinger.
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14724
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19077

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 18. mar 2018, 10:52

FormerlyKnownAs skrev:
Flora skrev:
FormerlyKnownAs skrev:Jeg fik til jul en Delikurv med lidt forskelligt i. Der er bl.a. hvide asparges på glas og tun på glas. Jeg er ikke fan af sådan noget på glas udelukkende fordi jeg engang havde en veninde som havde pølser på glas og det var i min verden top klammo. Jeg har aldrig selv købt noget på glas udover det gængse som syltetøj, sennep og syltede sager.

Hvad stiller jeg op med de to ting udover at det bare ender bagerst i skabet og smides ud når det rammer udløbsdato om et årti?


De her er godt nok med dåsetun, men det fungerer nok ligeså fint med tun på glas. Jeg synes de smager godt :)

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefrikadeller-af-tun/



Tak. Jeg magter det ikke :lol: Varm tun fra dåse eller glas for den skyld, har altid virket sært på mig. måske noget tunsalat af en art kan gå an :gruble:

Det er sjovt som man sidder fast i nogle af de forestillinger.


Hvis du foretrækker det koldt, ville jeg lave tunmousse. Jeg tænker det smager bedst, hvis man blander det sammen med noget, når det har ligget i lage. Og tunmousse er jo lækkert og kan laves på en milliard forskellige måde afhængigt af smag og behag :)
1
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 769
Likede indlæg: 10763

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 18. mar 2018, 11:21

FormerlyKnownAs skrev:Jeg fik til jul en Delikurv med lidt forskelligt i. Der er bl.a. hvide asparges på glas og tun på glas. Jeg er ikke fan af sådan noget på glas udelukkende fordi jeg engang havde en veninde som havde pølser på glas og det var i min verden top klammo. Jeg har aldrig selv købt noget på glas udover det gængse som syltetøj, sennep og syltede sager.

Hvad stiller jeg op med de to ting udover at det bare ender bagerst i skabet og smides ud når det rammer udløbsdato om et årti?


Jer har en enkelt gang fået tun på glas i en årstiderne kurv. Det var en vildt god tun!

Der var det sådan en pizza agtig ret. Pizzabund med cremefraiche og løg - hertil salat med blomkål, agurk, salat og tun. Smagte absolut lækkert!

Det var vist denne; https://www.aarstiderne.com/opskrifter/ ... flambee-og
2
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11309
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1793
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23385

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mani » 18. mar 2018, 12:07

Flora skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Flora skrev:
FormerlyKnownAs skrev:Jeg fik til jul en Delikurv med lidt forskelligt i. Der er bl.a. hvide asparges på glas og tun på glas. Jeg er ikke fan af sådan noget på glas udelukkende fordi jeg engang havde en veninde som havde pølser på glas og det var i min verden top klammo. Jeg har aldrig selv købt noget på glas udover det gængse som syltetøj, sennep og syltede sager.

Hvad stiller jeg op med de to ting udover at det bare ender bagerst i skabet og smides ud når det rammer udløbsdato om et årti?


De her er godt nok med dåsetun, men det fungerer nok ligeså fint med tun på glas. Jeg synes de smager godt :)

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefrikadeller-af-tun/



Tak. Jeg magter det ikke :lol: Varm tun fra dåse eller glas for den skyld, har altid virket sært på mig. måske noget tunsalat af en art kan gå an :gruble:

Det er sjovt som man sidder fast i nogle af de forestillinger.


Hvis du foretrækker det koldt, ville jeg lave tunmousse. Jeg tænker det smager bedst, hvis man blander det sammen med noget, når det har ligget i lage. Og tunmousse er jo lækkert og kan laves på en milliard forskellige måde afhængigt af smag og behag :)

Vi laver af og til avocado-tunmousse. Moset avocado, tun, lidt skyr, salt & peber og så lidt samba olek eller paprika eller lignende.

Edit: Hov, og citronsaft!
2
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 18. mar 2018, 12:35

Du kan også lave salade nicoise med tunen (og den er sikkert noget bedre kvalitet end dåsetun :gogo:)
3
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 7999
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 1193
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 17845

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 18. mar 2018, 14:22

FormerlyKnownAs skrev:
Lemonella skrev:
FormerlyKnownAs skrev:Jeg fik til jul en Delikurv med lidt forskelligt i. Der er bl.a. hvide asparges på glas og tun på glas. Jeg er ikke fan af sådan noget på glas udelukkende fordi jeg engang havde en veninde som havde pølser på glas og det var i min verden top klammo. Jeg har aldrig selv købt noget på glas udover det gængse som syltetøj, sennep og syltede sager.

Hvad stiller jeg op med de to ting udover at det bare ender bagerst i skabet og smides ud når det rammer udløbsdato om et årti?


Tunen ved jeg ikke, hvad jeg ville bruge til, udover en tunmad på ristet toast med citron, mayonnaise og purløg.
De hvide asparges, kan bruges til høns i tarteletter. Er de hele, kan man skære dem i stykker.


Ja det var egentlig også det eneste jeg kunne komme på, tarteletter. Synes det er spild af gode hvide asparges. De er temmeligt store. Men det er nok bare det de går til.

Tunen kan jeg næsten ikke overskue. Men det er jo nok ikke anerledes end på dåse. Som jeg heller aldrig spiser.

De der pølser står ret klart for mig kan du nok høre :lol:



Send tunen til mig! Tun på glas er 100 gange bedre end på dåse. Bare noget godt brød, tun, evt lidt tomat, salt, peber og lidt citron :ivrig:
1
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."

Free Palestine
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 18. mar 2018, 15:23

FormerlyKnownAs skrev:Jeg fik til jul en Delikurv med lidt forskelligt i. Der er bl.a. hvide asparges på glas og tun på glas. Jeg er ikke fan af sådan noget på glas udelukkende fordi jeg engang havde en veninde som havde pølser på glas og det var i min verden top klammo. Jeg har aldrig selv købt noget på glas udover det gængse som syltetøj, sennep og syltede sager.

Hvad stiller jeg op med de to ting udover at det bare ender bagerst i skabet og smides ud når det rammer udløbsdato om et årti?


Hvad med asparges suppe? Det er da årstiden til det (åbenbart er det jo ikek forår)
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. mar 2018, 15:26

Stitch skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Lemonella skrev:
FormerlyKnownAs skrev:Jeg fik til jul en Delikurv med lidt forskelligt i. Der er bl.a. hvide asparges på glas og tun på glas. Jeg er ikke fan af sådan noget på glas udelukkende fordi jeg engang havde en veninde som havde pølser på glas og det var i min verden top klammo. Jeg har aldrig selv købt noget på glas udover det gængse som syltetøj, sennep og syltede sager.

Hvad stiller jeg op med de to ting udover at det bare ender bagerst i skabet og smides ud når det rammer udløbsdato om et årti?


Tunen ved jeg ikke, hvad jeg ville bruge til, udover en tunmad på ristet toast med citron, mayonnaise og purløg.
De hvide asparges, kan bruges til høns i tarteletter. Er de hele, kan man skære dem i stykker.


Ja det var egentlig også det eneste jeg kunne komme på, tarteletter. Synes det er spild af gode hvide asparges. De er temmeligt store. Men det er nok bare det de går til.

Tunen kan jeg næsten ikke overskue. Men det er jo nok ikke anerledes end på dåse. Som jeg heller aldrig spiser.

De der pølser står ret klart for mig kan du nok høre :lol:



Send tunen til mig! Tun på glas er 100 gange bedre end på dåse. Bare noget godt brød, tun, evt lidt tomat, salt, peber og lidt citron :ivrig:


Du kommer bare :D ellers afprøver jeg dit forslag eller laver noget mousse
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10021
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 785
Likede indlæg: 14759

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 18. mar 2018, 16:25

Mavis skrev:Tunpesto, dåse/glastun stegt på panden i lidt olie med salt og peber, er også lækkert at vende pasta i sammen med noget andet sauce.

Eller tunfrikadeller :savl:

Hvad er tunpesto eller hvad er der i det, udover tun? :D
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 7999
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 1193
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 17845

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 18. mar 2018, 16:28

FormerlyKnownAs skrev:Du kommer bare :D ellers afprøver jeg dit forslag eller laver noget mousse


Åh ja. Det kunne være en hyggelig frokost :lun:


Men både sandwichen og tunmousse er altså fine. Tunen på glas er langt bedre end på dåse. Smager bare mere frisk og godt.
1
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."

Free Palestine
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. mar 2018, 16:34

J
Mavis skrev:Tunpesto, dåse/glastun stegt på panden i lidt olie med salt og peber, er også lækkert at vende pasta i sammen med noget andet sauce.

Eller tunfrikadeller :savl:


Jeg nægter at spise det varmt :lol:
0
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. mar 2018, 16:36

Persnikedy skrev:
FormerlyKnownAs skrev:Jeg fik til jul en Delikurv med lidt forskelligt i. Der er bl.a. hvide asparges på glas og tun på glas. Jeg er ikke fan af sådan noget på glas udelukkende fordi jeg engang havde en veninde som havde pølser på glas og det var i min verden top klammo. Jeg har aldrig selv købt noget på glas udover det gængse som syltetøj, sennep og syltede sager.

Hvad stiller jeg op med de to ting udover at det bare ender bagerst i skabet og smides ud når det rammer udløbsdato om et årti?


Hvad med asparges suppe? Det er da årstiden til det (åbenbart er det jo ikek forår)


Jeg ved ikke om de er sådan rigtig gode til de når de har ligget i en lage :gruble:

HappyPaww skrev:Du kan også lave salade nicoise med tunen (og den er sikkert noget bedre kvalitet end dåsetun :gogo:)


Det landede jeg også på i min vilde opfindsomhed.
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 18. mar 2018, 16:48

FormerlyKnownAs skrev:Jeg ved ikke om de er sådan rigtig gode til de når de har ligget i en lage :gruble:



Jeg troede de bare var almindelige silkeasparges på glas, De passer nemlig fint til det. Også dem på dåse, men mea culpa
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. mar 2018, 16:52

Persnikedy skrev:
FormerlyKnownAs skrev:Jeg ved ikke om de er sådan rigtig gode til de når de har ligget i en lage :gruble:



Jeg troede de bare var almindelige silkeasparges på glas, De passer nemlig fint til det. Også dem på dåse, men mea culpa

Måske :lol: har altid kun købt frisk. Det er nogle store nogle
0
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. mar 2018, 16:55

Store
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1

Tilbage til "Mad og drikke"